To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Test din internethastighed

Du kan teste dit internets download- og uploadhastighed i Google Home-appen.

I Google Home-appen

1. Åbn Google Home-appen .
  2. Tryk på Favoritter  og derefter Wi-Fi  og derefter Netværkets ydeevne og derefter Start hastighedsmåling.

Bemærk! Du kan se dine tidligere resultater af hastighedstests ved at trykke på Wi-Fi og derefter Netværk. Du kan se resultaterne nederst.

Med Google Assistent

Sig "Hey Google, hvad er min internethastighed?"

Denne funktion er tilgængelig med Nest Wifi eller Google Wifi i Home-appen. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Voice Match og styrer dine enheder med stemmen.

Hvad betyder resultaterne?

Testen af internethastigheden måler download- og uploadhastighederne for din router eller dit primære Wifi-punkt.

Downloadhastighed

Downloadhastigheden angiver, hvor hurtigt dit netværk kan modtage data fra internetservere inden for et bestemt tidsrum. Downloadhastigheden måles i megabit pr. sekund (Mbit/sek.). Det er som regel det, vi tænker på, når vi hører "internethastighed". Jo hurtigere forbindelse du har, jo flere data kan du modtage på kortere tid. En høj downloadhastighed giver f.eks. problemfri streaming af video og spil på nettet og hurtig webbrowsing.

Bemærk!

• Downloadhastigheden afhænger af det abonnement, du har købt hos din internetudbyder (ISP, Internet Service Provider). Nogle abonnementer er begrænset til 10 Mbit/sek., mens andre kan gå helt op til 1000 Mbit/sek.
  • Nogle enheder som f.eks. mobiltelefoner har ikke lige så høje hastigheder som computere. Enhedens model eller version påvirker også hastigheden.

Hvad kan du bruge din downloadhastighed til?

Downloadhastighed

Megabit pr. sekund (Mbit/sek.) Bedømmelse Det kan du foretage dig
100 Mbit/sek. og derover Forrygende hurtig Stream 4K-videoer på flere enheder, spil onlinespil med vennerne, eller hold et videomøde – alt sammen på én gang.
50 Mbit/sek. og derover Lynhurtig Stream 4K-video, videokonferencer og onlinespil på flere enheder samtidigt.
25 Mbit/sek. og derover Temmelig kvik Stream HD-videoer på flere enheder i en pålidelig kvalitet.
13 Mbit/sek. og derover God Stream nogle få HD-videoer samtidigt. OK til et hjem med mange brugere, men bedst til små husholdninger.
7 Mbit/sek. og derover OK Stream én HD-video. Hvis flere forskellige enheder streamer videoer på samme tid, kan nogle videoer blive gemt i bufferen.
3 Mbit/sek. og derover Lidt langsom Stream en video i standardopløsning på én enhed.
Under 3 Mbit/sek. Ikke særlig god Du kan godt bruge nettet, men videoer indlæses muligvis ret langsomt.

Hvis resultaterne ikke er som forventet

• Prøv at køre en hastighedstest igen. Du kan have fået et langsomt resultat på grund af overbelastning af din internetudbyders netværk eller af det internet, som er allermest belastet omkring travle tidspunkter som f.eks. spisetid. Når netværkene er overbelastede, kommer dataene langsommere frem.
  • Deaktiver Prioriteret enhed. Prioriteret enhed reserverer båndbredde til den prioriterede enhed, og det giver langsommere resultater ved et netværkstjek.
  • Udfør en mesh-test, og tjek, om der er problemer med dit netværk.
  • Tjek med din internetudbyder, om der er afbrydelser eller problemer med deres internettjeneste.

Sådan beregnes downloadhastigheden

For at beregne din downloadhastighed måler Google Home-appen, hvor mange data din router eller dit primære Wifi-punkt kan sende og modtage fra Googles servere inden for et bestemt tidsrum. Vi mener, at man får et mere retvisende billede af den normale, daglige brug af internettet, når man tester hastigheden i forhold til en populær server som f.eks. YouTube i stedet for den nærmeste server.

Hvis din downloadhastighed f.eks. er 45 Mbit/sek., betyder det følgende:

Der kan overføres 45 megabit data på ét sekund fra YouTubes servere til dit hjem.

Bemærk!

• Enhver test af hastigheden er blot et øjebliksbillede af din downloadhastighed, som afhænger af, hvornår og hvor du bruger internettet. Du har muligvis ikke den samme hastighed til alt, du foretager dig på nettet.
  • Dit netværks båndbredde kan være begrænset. Begrænsning af båndbredden er en bevidst foranstaltning, som internetudbyderne nogle gange tager i brug for at reducere downloadhastigheden på et netværk, så de kan regulere netværkstrafikken og forsøge at administrere belastningen på netværket. Hvis YouTube-trafik reguleres, kan det påvirke resultaterne af hastighedstesten i Google Home-appen.
  • Netværksbelastning udgør en faktor. Din downloadhastighed kan være højere eller lavere end den målte hastighed, afhængigt af hvad du foretager dig, hvornår du gør det, og hvad andre på nettet foretager sig på det pågældende tidspunkt.

Uploadhastighed

Dette måler, hvor hurtigt dit netværk kan sende data til en server. Uploadhastigheden er vigtig i forhold til spil på nettet, video- eller taleopkald og ved upload af store filer som f.eks. videoer til YouTube eller sikkerhedskopiering af billeder. Uploadhastigheden måles i Mbit/sek.

Den generelle ydeevne afhænger også af hastigheden af internetforbindelsen

Uanset om du så har den bedste router i verden, får du lav ydeevne, hvis internetforbindelsen fra din internetudbyder er langsom.

Hvorfor får jeg andre resultater i andre hastighedstest?

De fleste hastighedstest på nettet måler hastigheden mellem dine personlige enheder og en server. Men disse resultater kan variere afhængigt af to faktorer:
  1. Din lokation
  2. Serverens lokation

Nogle test vælger automatisk den nærmeste server, mens andre giver dig mulighed for selv at vælge ud fra en liste med flere servere.

Én ting er i hvert fald helt sikkert: Afstanden spiller en rolle. Hvis du laver en test med en server, der er i nærheden af dig, vil resultaterne vise en hurtigere forbindelse. Hvis du laver en test med en server, der er længere væk, vil resultaterne vise en langsommere forbindelse. Denne forskel kan betyde, at resultaterne ikke altid er repræsentative for de hastigheder, du oplever i din daglige brug.

Google måler hastigheden mellem dine Wifi-punkter og Googles servere. Vi mener, at det giver et mere retvisende billede af den normale, daglige brug af internettet, når man tester hastigheden i forhold til de populære servere som f.eks. YouTubes servere.

Hvorfor varierer resultaterne af hastighedstesten nogle gange fra tidligere hastighedstests?

En række faktorer kan spille ind, når en hastighedstest køres på en router:
  • Netværksbelastning: Et højt dataforbrug på et givent tidspunkt kan begrænse netværkshastigheden. Der kan opstå belastning på dit Wi-Fi-netværk, når flere forskellige enheder aktivt bruger internettet, og det kan også ske for internetudbydere, når et bestemt område oplever begrænset netværkshastighed på grund af omfattende brug af internettet på samme tid.
  • Begrænsning af båndbredde: Nogle gange begrænser internetudbyderne bevidst netværk på bestemte tidspunkter af dagen for at regulere netværkstrafikken og minimere belastningen.