To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Fiks dobbel-NAT når to rutere kjører samtidig

For de fleste gir en konfigurasjon med dobbel NAT (Network Address Translate) ingen merkbar effekt på nettverksytelsen. Men folk som spiller på nettet eller bruker regler for viderekobling av porter og UPnP (Universal Plug and Play), foretrekker kanskje å unngå en konfigurasjon med dobbel NAT. Finn ut mer om dobbel-NAT.

Slik kan du unngå konfigurasjoner med dobbel NAT på Google Nest wifi Pro-, Nest wifi- eller Google wifi-enheter:

(Anbefalt) Fjern nettleverandørens ruter fra nettverket

Hvis du har to separate enheter fra nettleverandøren, et modem og en ruter, slår du av og kobler fra nettleverandørens ruter, og deretter kobler du modemet direkte til wifi-enheten.

Hvis nettleverandørens ruter er kombinert med nettleverandørens modem i én og samme enhet, må du aktivere bromodus på modemet med ruterfunksjon for å løse problemet med dobbel NAT. Når du aktiverer bromodus på nettleverandørens ruter, slås NAT-funksjonaliteten av, slik at wifi-enheten blir den eneste enheten som utfører NAT-funksjoner.

1. Koble en datamaskin direkte til ruteren fra nettleverandøren med en Ethernet-kabel.
  2. Logg på modemet med ruterfunksjon, og finn innstillingene for å aktivere bromodus.
  3. For å gå inn på ruterens innstillinger må du kanskje åpne en nettleser og skrive inn ruterens IP-adresse i adressefeltet slik:

Fremgangsmåten varierer avhengig av enheten. Mange nettleverandører og produsenter gir veiledning om hvordan du aktiverer bromodusen. For å finne ut hvordan du aktiverer bromodusen, kan du gå til nettleverandørens nettsted for brukerstøtte.

(Ikke anbefalt) Aktiver bromodus på wifi-ruterenheten

Én enkelt wifi-enhet som ikke er en del av et maskenettsystem, kan settes i bromodus. Bromodus deaktiverer DHCP- og rutingsfunksjonene, så dobbel-NAT er ikke lenger noe problem. I bromodus fungerer dette maskenettpunktet utelukkende som et wifi-tilgangspunkt som er koblet via en Ethernet-kabel til modemet.

Merk: Bromodus på wifi-enheter fungerer bare i oppsett med én wifi-enhet. Hvis du oppretter et maskenettverk med flere wifi-enheter, kan ikke den primære wifi-ruteren være i bromodus fordi den må kontrollere innstillingene og kommunikasjonen i wifi-nettverket ditt. Hvis den primære wifi-ruteren er i bromodus, mister du også maskenettverket og andre funksjoner på wifi-enheten, blant annet følgende:

I tillegg deaktiverer bromodus mange av sikkerhetsfunksjonene i Google wifi og Google Nest Wifi. Dette skyldes at oppstrømsruteren (modemet med ruterfunksjon i scenarioet ovenfor) er den som utfører DNS-styring, pakkeinspeksjon, oppdatering av kjørbare filer og så videre.

Sikkerhetsoppdateringer installeres automatisk på wifi-enhetene for å gi deg best mulig personvern og beskyttelse. Beskyttelsesfunksjonene er mest effektive, og i noen tilfeller bare effektive, når all trafikk går gjennom den primære ruteren, i stedet for en annen ruter.

Hvis du har en tredjepartsruter, kan du koble den primære wifi-ruteren til den, og deretter koble til andre wifi-punkt på maskenettet nedstrøms.

Hvis du fremdeles vil gjøre den primære wifi-enheten om til en bro, kan du følge veiledningen nedenfor:

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  og så Innstillinger  og så Avanserte nettverksvalg.
  3. Trykk på Nettverksmodus og så Wifi-ruteren eller -punktet og så Bromodus.
  4. Trykk på Lagre .
Du kan ikke sette den primære wifi-enheten din i bromodus hvis WAN-IP-en din er en offentlig IP-adresse. For å aktivere bromodus må det være en annen ruter mellom modemet og den primære wifi-enheten. Hvis WAN-porten på den primære wifi-enheten har en offentlig IP, betyr det at den er koblet direkte til modemet. I dette scenarioet er alternativet for bromodus i appen utilgjengelig.

Andre spørsmål

Hva er forskjellen mellom NAT og dobbel NAT?

Nettleverandøren tilordner vanligvis internettilkoblingen din til én offentlig og globalt unik IP-adresse. Du kan se informasjon om wifi-enheten i Google Home-appen.

De fleste husstander har flere enheter koblet til hjemmenettverket, og hver enhet har sin egen IP-adresse. Ruteren tilordner en lokal IP-adresse til hver enhet i hjemmenettverket via DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol).

Google Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- og Google wifi-enheter overfører data som kommer inn eller går ut fra den offentlige IP-adressen, til enheten i hjemmenettverket ditt. Prosessen med å overføre data fra den offentlige IP-adressen til den lokale IP-adressen til enheten kalles oversettelse av nettverksadresse (NAT).

Internettleverandører tilbyr vanligvis et modem eller en gateway (en kombinasjonsenhet med både modem og ruter) som kan konvertere signalet som kommer inn via internettilkoblingen hjemme. I mange tilfeller er modemet eller gatewayen konfigurert til å oversette nettverksadresser. Dobbel oversetting av nettverksadresser skjer hvis en annen ruter, for eksempel en Nest Wifi-ruter, er koblet til nettleverandørens modem eller gateway. Det innebærer at dataene går gjennom en NAT-prosess to ganger, noe som kan føre til en ørliten forsinkelse, på noen millisekunder, for data som kommer inn og går ut av hjemmet ditt.

Hvilke andre ulemper er det med en konfigurasjon med dobbel NAT?

Du kan koble sammen to eller flere uavhengige rutersystemer (som ikke er i samme maskenettverk) for å utvide wifi-dekningen i hjemmet ditt. Men når du har to rutere, hver med sitt eget private wifi-nettverk, kan det være problematisk for de personlige enhetene dine å kommunisere med hverandre på grunn av de ulike settene med IP-adresser og brannmurer mellom de to uavhengige rutersystemene.

La oss tenke oss at du ønsker å skrive ut et bilde trådløst fra datamaskinen din. Hvis du har to uavhengige nettverk, kan det være at datamaskinen er på ett nettverk mens skriveren er på det andre. Og hvis begge nettverkene er private, klarer ikke datamaskinen å be skriveren om å skrive ut bildet.

Dobbel-NAT

Dobbel-NAT kan også føre til ytelsesproblemer hvis du spiller på nettet eller bruker regler for viderekobling av porter og UPnP.

For å løse dette kan bromodus gjøre det mulig for flere rutere å dele ett wifi-nettverk. Her er et eksempel på hvordan det kan se ut:

Bromodus