To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Løs problemet med dobbelt NAT, når to routere kører på samme tid

I de fleste tilfælde giver en dobbelt NAT-konfiguration (Network Address Translation) ikke en mærkbar effekt på netværkseffektiviteten. Men for brugere, der spiller onlinespil eller bruger regler for omdirigering af port og UPnP (Universal Plug and Play), kan det dog være en fordel at undgå en dobbelt NAT-konfiguration. Få flere oplysninger om dobbelt NAT.

Hvis du vil undgå en dobbelt NAT-konfiguration på dine Google Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-enheder, kan du gøre følgende:

(Anbefales) Fjern den router, der er leveret af internetudbyderen, fra dit netværk

Hvis du har 2 separate ISP-enheder, et modem og en router, skal du slukke og frakoble den router, der er leveret af internetudbyderen, og derefter slutte dit modem direkte til din Wifi-enhed.

Hvis din internetudbyders router er kombineret med internetudbyderens modem i en enkelt enhed, skal du aktivere overgangstilstand på din kombinerede modem-/routerenhed for at løse problemet med dobbelt NAT. Når du aktiverer overgangstilstanden på din internetudbyders router, deaktiveres NAT, og din Wifi-enhed får tilladelse til at udføre NAT som den eneste enhed.

1. Slut en computer direkte til den router, du har fået af din internetudbyder, med et Ethernet-kabel.
  2. Log ind på din kombinerede modem- og routerenhed, og find derefter indstillingerne til aktivering af overgangstilstanden.
  3. Du skal muligvis åbne en internetbrowser og angive routerens IP-adresse i adresselinjen for at få adgang til routerens indstillinger:

Disse trin varierer afhængigt af enheden. Mange internetudbydere og producenter giver vejledning i, hvordan du aktiverer overgangstilstanden. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer overgangstilstand, på din internetudbyders supportwebsite.

(Anbefales ikke) Aktivér overgangstilstand på din Wifi-routerenhed

En enkelt Wifi-enhed, der ikke er en del af et mesh-system, kan indstilles til overgangstilstand. Overgangstilstand deaktiverer funktionerne DHCP og routing, så dobbelt NAT ikke længere er et problem. I overgangstilstand fungerer dette ene mesh-punkt som et ægte Wi-Fi-adgangspunkt, der er forbundet via et Ethernet-kabel til dit modem.

Bemærk! Overgangstilstand på Wifi-enheder fungerer kun i en konfiguration, hvor der kun er én Wifi-enhed. Hvis du opretter et mesh-netværk med flere Wifi-enheder, kan din primære Wifi-router ikke være i overgangstilstand, fordi den skal styre indstillinger og kommunikation på dit Wi-Fi-netværk. Hvis din primære Wifi-router er i overgangstilstand, mister du også nogle funktioner på din Wifi-enhed, f.eks.:

Overgangstilstanden deaktiverer desuden mange af Google Wifis og Google Nest Wifis sikkerhedsforanstaltninger. Det skyldes, at den første router (det kombinerede modem med router i ovenstående eksempel) håndterer DNS-styring, pakkeinspektion, eksekverbar programrettelse osv.

Dine Wifi-enheder installerer automatisk sikkerhedsopdateringer for at maksimere din sikkerhed og beskyttelsen af dine personlige oplysninger. De beskyttende funktioner er mest effektive, og i nogle tilfælde kun effektive, når al trafik går igennem din router eller din primære Wifi-router, i stedet for en anden router.

Hvis du har en router fra en tredjepart, kan du slutte din primære Wifi-router til den med et kabel og derefter tilslutte yderligere Wifi-punkter i et "mesh".

Hvis du stadig vil bruge din primære Wifi-enhed i overgangstilstand, kan du følge vejledningen nedenfor:

1. Åbn Google Home-appen .
  2. Tryk på Favoritter  og derefter Wi-Fi  og derefter Indstillinger  og derefter Avanceret netværk.
  3. Tryk på Netværkstilstand og derefter din Wifi-router eller dit Wifi-punkt og derefter Overgangstilstand.
  4. Tryk på Gem .
Du kan ikke skifte til overgangstilstand på din primære Wifi-enhed, hvis din WAN-IP er en offentlig IP-adresse. Hvis du vil aktivere overgangstilstanden, skal der være en anden router mellem dit modem og dit primære Wifi-punkt. Hvis WAN-porten på din primære Wifi-enhed har en offentlig IP-adresse, betyder det, at den er direkte forbundet til dit modem. I dette tilfælde er indstillingen Overgangstilstand ikke tilgængelig i appen.

Yderligere spørgsmål

Hvad er forskellen mellem NAT og dobbelt NAT?

Din internetudbyder tildeler normalt din hjemmeforbindelse en enkelt offentlig og globalt unik IP-adresse. Du kan se oplysninger om Wifi-enheder i Google Home-appen.

De fleste husstande har flere enheder, der er forbundet til hjemmenetværket, hvor hver enhed kræver sin egen IP-adresse. Din router tildeler en lokal IP-adresse til hver enhed i dit hjemmenetværk via DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol).

Google Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- og Google Wifi-enheder overfører data, der modtages eller går fra den offentlige IP-adresse til enheden på dit hjemmenetværk. Denne proces, der overfører data fra den offentlige IP-adresse til den specifikke lokale IP-adresse, kaldes NAT (Network Address Translation).

Internetudbydere leverer normalt et modem eller en gateway, som er en kombineret modem- og router, som konverterer det signal, der sendes til din internetforbindelse. I mange tilfælde er modemmet eller gatewayen konfigureret til at udføre NAT. Der forekommer en dobbelt NAT, hvis en anden router, f.eks. en Nest Wifi-router, har forbindelse til internetudbyderens modem eller gateway. Det betyder, at data gennemgår en NAT-proces to gange, hvilket kan forårsage en meget lille forsinkelse i rækkefølgen af millisekunder for data, der går ind og ud af dit hjem.

Hvilke andre ulemper er der i en dobbelt NAT-konfiguration?

Du kan forbinde 2 eller flere uafhængige routersystemer (der ikke udgør et mesh-netværk) for at udvide Wi-Fi-dækningen i dit hjem. Dine personlige enheder kan dog have svært ved at kommunikere med hinanden, hvis du har 2 routere med hver deres private Wi-Fi-netværk. Det skyldes de forskellige IP-adresser og firewalls mellem de 2 uafhængige routersystemer.

Lad os f.eks. sige, at du vil udskrive et billede trådløst fra din computer. Hvis du har 2 uafhængige netværk, kan din computer være på det ene netværk, mens printeren er på det andet. Hvis begge netværk er private, kan din computer ikke give besked til printeren om at udskrive billedet.

Dobbelt NAT

Dobbelt NAT kan også resultere i problemer med ydeevnen, hvis du spiller onlinespil eller bruger regler for omdirigering af port og UPnP.

Du kan løse dette problem ved hjælp af overgangstilstand, der lader flere routere dele ét enkelt Wi-Fi-netværk. Sådan kan det se ud:

Overgangstilstand