To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Laitteet ovat yhteydessä toisen reitittimen Wi-Fi-verkkoon

Jos ensisijainen Google Nest Wifi ‑reititin tai ensisijainen Google Wifi ‑piste ja toinen lähellä oleva reititin lähettävät samaa Wi-Fi-verkon nimeä, voi olla, että henkilökohtainen laitteesi on muodostanut yhteyden toisen reitittimen verkkoon. Näin voi käydä, jos käytit olemassa olevan verkon nimeä, kun otit Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑laitteesi käyttöön.

Jos kaksi reititintä käyttää samaa Wi-Fi-nimeä, laitteesi eivät välttämättä tiedä, kumpaan yhdistää. Sen seurauksena laitteesi

• ei välttämättä muodosta yhteyttä nopeimpaan tai luotettavimpaan pisteeseen
  • saattaa hyppiä verkkosta toiseen, jolloin yhteys katkeilee
  • ei pysty muodostamaan yhteyttä paikallisverkkoon esimerkiksi striimausta tai tulostamista varten, koska laitteesi saattavat olla eri verkoissa
  • saattaa olla yhdistettynä vanhaan reitittimeesi.

Näin voit välttää yhteysongelmat reitittimen tai modeemireitittimen käytössä:

Modeemireitittimen Wi-Fin poistaminen käytöstä

Jos Google Nest Wifi ‑reititin tai Google Wifin ensisijainen piste on yhteydessä modeemireitittimeen, poista modeemireitittimen Wi-Fi käytöstä.

Voit poistaa Wi-Fin käytöstä yhdistämällä tietokoneen suoraan modeemireitittimeen Ethernet-johdolla. Kirjaudu modeemireitittimeen ja poista Wi-Fi käytöstä sen asetuksissa. Asetuksien käyttö voi edellyttää internetselaimen avaamista ja reitittimen IP-osoitteen kirjoittamista osoitepalkkiin.

Monet internetpalveluntarjoajat ja laitevalmistajat antavat ohjeita tähän.

Kun modeemireitittimen Wi-Fi on poistettu käytöstä, mobiililaitteesi pitäisi muodostaa yhteys Nest Wifi ‑reitittimeen tai Google Wifin ensisijaiseen pisteeseen.Jos laite ei muodosta yhteyttä automaattisesti, laita mobiililaitteen Wi-Fi pois päältä ja sitten takaisin päälle.

Irrota toisen reitittimen (ei Google Nest Wifin tai Google Wifin) pistoke

Huom. Tämä kohta koskee vain reititinlaitteita. Jos käytät modeemireititintä, älä irrota sen pistoketta. Tarvitset sen modeemia internetin käyttöön. Noudata sen sijaan yllä olevia ohjeita.

Ongelman korjausohjeet:

1. Irrota vanhan reitittimen (ei Google Nest Wifin tai Google Wifin) virta- ja Ethernet-johdot.
  2. Varmista, että Google Nest Wifi ‑reititin tai Google Wifin ensisijainen piste on yhdistetty oikein modeemiin ja pistorasiaan.

Mobiililaiteen pitäisi automaattisesti muodostaa yhteys Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑verkkoon.

Jonkun Wi-Fi-verkon nimeäminen uudelleen

Toisen reitittimen Wi-Fi-verkon nimen (ei Nest Wifi tai Google Wifi) muuttaminen

Jos muutat toisen reitittimen Wi-Fi-nimeä, laitteesi voivat yhdistää uuteen verkkoon. Nimen muuttamiseksi sinun on yhdistettävä tietokone suoraan toiseen reitittimeen Ethernet-johdolla. Kirjaudu modeemireitittimeen ja poista Wi-Fi käytöstä sen asetuksissa. Asetuksien käyttö voi edellyttää internetselaimen avaamista ja reitittimen IP-osoitteen kirjoittamista osoitepalkkiin.

Toimenpiteen tarkat vaiheet vaihtelevat laitteen mukaan. Monet internetpalveluntarjoajat ja valmistajat antavat ohjeita tähän.

Huom. Jos vaihdat verkon nimen ja haluat pitää tietyt laitteet yhdistettyinä kyseiseen verkkoon, sinun on ehkä yhdistettävä laitteet uudelleen. Muuten ne yrittävät yhdistää Nest Wifi- tai Google Wifi ‐verkkoon.

Nest Wifi- tai Google Wifi ‑verkon nimen muuttaminen

Jos haluat käyttää verkkosi nimeä vanhan reitittimen kanssa, voit vaihtaa Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‐verkon nimen ristiriidan välttämiseksi.

Huom. Kaikki laitteet, jotka ovat yhdistettyinä nimien muuttamisen aikana, on yhdistettävä uudelleen uuden verkkonimen käyttämiseksi. Toiseen reitittimeen yhdistetyt laitteet pysyvät yhteydessä toiseen verkkoon, jos muutoksia ei tehdä.