To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Je DNS-server wijzigen

Domain Name Systems (DNS'en) zijn zoiets als het telefoonboek van internet. Deze systemen houden een directory van domeinnamen bij (zoals 'google.com') en vertalen deze naar IP-adressen. Google Nest Wifi en Google Wifi fungeren allebei als DNS-proxy. Dit betekent dat het apparaat automatisch aanbiedt om DNS-query's van clients in je netwerk te ontvangen, contact op te nemen met een openbare DNS-server en je clients de reactie te sturen. Met Nest Wifi en Google Wifi kun je een nieuwe DNS-serveradres instellen.

Hoe wijzig ik het adres van mijn DNS-server?

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten  en danWifi  en dan Netwerkinstellingen  en dan Geavanceerde netwerken.
  3. Tik op DNS.
  4. Kies de gewenste openbare DNS-server. Als je een aangepaste DNS-server kiest, geef je een primair en secundair serveradres op.
  5. Tik op Opslaan .
Hoe werkt DNS?

Als je een URL in je browser typt, zoekt de browser het gedeelte van de URL met de domeinnaam op in het DNS. Als je bijvoorbeeld www.google.com typt in je browser, vraagt de browser het DNS om het IP-adres van google.com. Het DNS retourneert het IP-adres dat is toegewezen aan de domeinnaam van Google (zoals 74.125.239.35). Je browser maakt vervolgens verbinding met dat IP-adres en leidt je naar de webpagina.

Een handige vergelijking is je telefoon. Wanneer je je moeder wilt bellen, selecteer je 'Mam' uit je lijst met contacten. Je telefoon koppelt de naam 'Mam' aan haar telefoonnummer en belt dit nummer voor je.

Welke DNS-server moet ik kiezen?

Google Wifi en Nest Wifi bieden 3 opties:

• Automatisch: Deze optie gebruikt Openbare DNS van Google of het DNS van je internetprovider' als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Automatisch is de standaard DNS-selectie, hoewel de standaard kan verschillen afhankelijk van hoe je je apparaat hebt gekregen.
  • DNS van internetprovider: Deze optie maakt gebruik van het DNS van je internetprovider.
  • Aangepast: Met deze optie kun je een aangepast DNS of een DNS van derden opgeven. Een aangepast DNS ondersteunt 2 verschillende lijsten van servers, primair en secundair voor zowel IPv4 als IPv6.

Opmerking: Wees voorzichtig als je een aangepast DNS kiest. Als je een DNS opgeeft dat niet werkt (het IP-adres is verkeerd of het DNS valt uit), kan geen van je verbonden apparaten toegang krijgen tot internet (tenzij deze apparaten zijn voorzien van handmatige overschrijving voor DNS-invoer). Je router of primaire Wifi-punt zelf kan nog steeds verbinding maken met internet, zodat je een ander (werkend) DNS kunt terugzetten, als je een telefoon of tablet hebt die toegang heeft tot een andere internetverbinding.