To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Skift DNS-server

Domænenavnesystemer (DNS) er som internettets telefonbog. De indeholder et indeks over domænenavne (f.eks. "google.com") og oversætter dem til IP-adresser. Google Nest Wifi og Google Wifi fungerer begge som en DNS-proxy. Det betyder, at enheden automatisk tilbyder at modtage DNS-forespørgsler fra klienter på dit netværk, kontakte en offentlig DNS-server og sende svaret til dine klienter. Du kan konfigurere en ny DNS-serveradresse med Nest Wifi og Google Wifi.

Hvordan ændrer jeg adressen på min DNS-server?

1. Åbn Google Home-appen .
  2. Tryk på Favoritter  og derefter Wi-Fi  og derefter Netværksindstillinger og derefter Avanceret netværk.
  3. Tryk på DNS.
  4. Vælg den ønskede offentlige DNS-server. Hvis du vælger en tilpasset DNS-server, skal du angive en primær og sekundær serveradresse.
  5. Tryk på Gem .
Sådan fungerer DNS

Når du angiver en webadresse i din browser, slår browseren den del af webadressen, der indeholder domænenavnet, op i DNS. Hvis du f.eks. skriver "www.google.dk" i din browser, anmoder din browser DNS om IP-adressen "google.dk". DNS henter den IP-adresse, der er tildelt Googles domænenavn, f.eks. 74.125.239.35. Din browser opretter derefter forbindelse til den pågældende IP-adresse og åbner websiden for dig.

Det kan sammenlignes med din telefon. Når du vil ringe til din mor, vælger du "mor" på din liste over kontakter. Din telefon associerer navnet "mor" med hendes telefonnummer og ringer nummeret op for dig.

Hvilken DNS-server skal jeg vælge?

Du har 3 muligheder med Google Wifi og Nest Wifi:

• Automatisk: Med denne valgmulighed anvendes Googles offentlige DNS-tjeneste eller din internetudbyders DNS, hvis visse betingelser er opfyldt. Automatisk er standardvalget for DNS, selvom standardindstillingen kan være forskellig, alt efter hvordan du har fået din enhed.
  • Internetudbyderens DNS: Dette bruger din internetudbyders DNS.
  • Tilpasset: Dette giver dig mulighed for at angive et tilpasset DNS eller et DNS fra en tredjepart. Tilpasset DNS understøtter to forskellige lister over servere (primære og sekundære) for både IPv4 og IPv6.

Bemærk! Vær forsigtig, hvis du vælger at bruge et tilpasset DNS. Hvis du angiver et tilpasset DNS, som ikke fungerer (fordi IP-adressen er forkert, eller fordi DNS går ned), kan ingen af dine forbundne enheder få adgang til internettet (medmindre de har DNS-poster med manuel tilsidesættelse). Din router eller dit primære Wifi-punkt kan stadig selv oprette forbindelse til internettet, så du kan vende tilbage til et andet (fungerende) DNS. Det kræver, at du har en telefon eller tablet, der har adgang til en anden internetforbindelse.