To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Het wifi-wachtwoord wijzigen

Je kunt je Nest Wifi- of Google Wifi-wachtwoord updaten in de Google Home-app. Netwerkwachtwoorden zijn alfanumeriek. Dit betekent dat het wachtwoord bestaat uit een combinatie van letters en cijfers. Er gelden wel een paar beperkingen.

• Wachtwoorden moeten tussen de 8 en 63 tekens lang zijn.
  • Geen spaties. Zorg ervoor dat je niet per ongeluk een spatie vóór of achter de netwerknaam of het wachtwoord typt.

Als je het wifi-wachtwoord van je netwerk aanpast, wordt de verbinding van al je apparaten verbroken totdat je deze apparaten updatet met het nieuwe wachtwoord. Als je vergeet je wachtwoord op een apparaat te updaten, biedt de Google Home-app na 7 dagen een netwerkinzicht om je te laten weten dat een apparaat geen verbinding kan maken.

Je wifi-wachtwoord wijzigen

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten  en danWifi  en dan Netwerkinstellingen en dan je bestaande wachtwoord.
  3. Voer een nieuw wachtwoord in.
  4. Tik op Opslaan.

Een oude netwerknaam en wachtwoord opnieuw gebruiken

Als je de netwerknaam en het wachtwoord van een oude router opnieuw wilt gebruiken, hoef je de apparaten die zich eerder in het netwerk bevonden, niet opnieuw te verbinden.

Opmerking: Als je oude router nog altijd een wifi-netwerk uitzendt, is het mogelijk dat sommige apparaten zijn verbonden met je Wifi-router of -punt terwijl andere apparaten zijn verbonden met je oude router. Je kunt dit probleem oplossen door de bridge-modus op je oude router aan te zetten. Als dit niet nodig is, kun je ook de oude router uitzetten.