To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

WAN-innstillinger

Med WAN-innstillingene (regionnettverk) kan du kontrollere hvordan Google Nest Wifi og Google Wifi kobler til internett. Hva slags WAN-tilkobling du har, bestemmes vanligvis av internettleverandøren. Kontakt internettleverandøren din hvis du har spørsmål om hvilke innstillinger du bør bruke.

I WAN-innstillingene kan du se WAN-IP-adressen din og konfigurere innstillingene med en av tilkoblingsmetodene nedenfor:

Endre WAN-innstillingene

For å endre WAN-innstillingene må Nest Wifi eller Google Wifi være uten nett, og mobiltelefonen må være koblet til Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket. Koble Ethernet-kabelen fra ruteren eller det primære Wifi-punktet, og vent til lyset blinker gult (Google Nest Wifi) eller oransje (Google Wifi). Sørg for at mobilenheten din fortsatt er koblet til Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket.

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  etterfulgt av Innstillinger  etterfulgt av Avanserte nettverksvalg.
  3. Trykk på WAN.
  4. Velg DHCP, statisk, eller PPPoE.
  5. Gjør eventuelle endringer, og trykk på Lagre
DHCP

Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) er protokollen som gjør det mulig for en enhet (i dette tilfellet ruteren din) å motta en IP-adresse og annen relatert informasjon automatisk.

Hvis du hadde en annen WAN-type og ønsker å gå tilbake til DHCP, gjør du følgende:

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  etterfulgt av Innstillinger  etterfulgt av Avanserte nettverksvalg.
  3. Trykk på WAN.
  4. Velg DHCP.
  5. Trykk på Lagre .
Finn ut mer om DHCP

Hver enhet som er koblet til internett, har en IP-adresse. Den fungerer litt som leveringsadressen på en pakke, og andre datamaskiner og systemer på internett bruker den til å sende deg data.

Hvis du bruker DHCP, ber Nest Wifi-ruteren eller det primære Wifi-punktet enheten som er koblet til WAN-porten (vanligvis et modem), om en IP-adresse – helt automatisk. Modemet gir ruteren eller det primære Wifi-punktet en IP-adresse i en angitt tidsperiode. Dette kalles «leietid». Når denne tiden utløper, fornyes leien av modemet, og ruteren eller det primære Wifi-punktet bruker vanligvis den samme adressen. DHCP tilordner en ny IP-adresse til ruteren eller det primære Wifi-punktet etter en omstart.

DHCP er ofte standard for nettleverandører fordi prosessen er automatisk og ikke krever noen manuell konfigurering.

Statisk IP

En statisk IP-adresse er en IP-adresse som er spesifikt reservert for tilkoblingen din og ikke endres automatisk. Har du reservert en IP-adresse hos nettleverandøren din? I så fall har du en statisk IP.

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  etterfulgt av Innstillinger  etterfulgt av Avanserte nettverksvalg.
  3. Trykk på WAN.
  4. Velg Statisk IP.
  5. Skriv inn IP-adressen, nettverksmasken og internett-gatewayen som er levert av nettleverandøren din. Når du er ferdig, trykker du på Lagre .
  6. Når endringene er lagret, kobler du Ethernet-kabelen til ruteren eller det primære Wifi-punktet og modemet.
Finn ut mer om statisk IP

De fleste brukere trenger ikke statisk IP-adresse for ruteren sin. Den eneste grunnen til at du kanskje kan trenge en, er hvis du vil at en ekstern enhet eller internettjeneste skal huske enheten din. Eksempler på dette kan være at du kjører en tjener eller vil ha ekstern tilgang til hjemmenettverket ditt via den offentlige IP-adressen. De fleste nettleverandører krever en spesiell type konto, ofte tiltenkt bedrifter, for å kunne gi deg en statisk IP-adresse.

Dette er ikke det samme som å ha en personlig enhet med en statisk IP-adresse. Ruteren din kan ha en statisk IP-adresse som vises for resten av internett. Men personlige enheter som er koblet til ruteren (for eksempel laptoper, smarttelefoner og nettbrett), kan også bli tildelt statiske IP-adresser som brukes på det lokale nettverket. Disse spesifikke statiske IP-adressene vises ikke i verden utenfor. Finn ut mer om statiske IP-adresser for nettverksenheter.

PPPoE

PPPoE er en kortform for Point-to-Point Protocol over Ethernet. Dette betyr at du trenger et spesifikt brukernavn og passord fra nettleverandøren din før du kobler til internett. Dette er vanlig for mange DSL-tilkoblinger.

Hvis du ikke er sikker på hva brukernavnet og passordet er, kan du ta kontakt med nettleverandøren din og be om PPPoE-kontonavnet og -passordet. Du må skrive inn disse når du konfigurerer WAN-innstillingene manuelt.

Når du har skaffet kontonavnet og passordet, kan du se her hvordan du legger inn PPPoE-informasjonen:

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  etterfulgt av Innstillinger  etterfulgt av Avanserte nettverksvalg.
  3. Trykk på WAN.
  4. Velg PPPoE.
  5. Skriv inn kontonavnet og passordet. Bekreft passordet og trykk på Lagre .
  6. Koble Ethernet-kabelen til Wifi-punktet på nytt.

Merk: For å holde nettverket ditt sikkert støtter ikke Google Wifi og Google Nest Wifi WPAD-protokollen (Web Proxy Auto-Discovery). WPAD kan lett hackes, slik at surfeatferden din og tilhørende data avdekkes. Hvis WPAD er aktivert på enheten din, anbefaler vi at du sjekker brukerhåndboken for å finne ut hvordan du deaktiverer den.

Finn en WAN-IP for Nest Wifi eller Google Wifi

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  etterfulgt av Innstillinger  etterfulgt av Avanserte nettverksvalg.
  3. Trykk på WAN.