Avisering

To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Prioritera en enhet i ditt wifi-nätverk

Med inställningen Prioriterad enhet för Nest Wifi Pro, Nest Wifi och Google Wifi i Google Home-appen får den enhet du väljer den snabbaste anslutningen i wifi-nätverket. När du prioriterar en enhet (t.ex. en laptop eller Chromecast) reserveras mer bandbredd för den enheten i wifi-nätverket. Detta innebär mindre buffring och bättre nedladdningshastigheter för enheten.

Du kanske vill göra det här när du streamar en film på tv:n eller spelar online. Läs mer om hur du optimerar nätverket för latenskänsliga aktiviteter om du vill styra bandbreddsanvändningen efter aktivitetstyp.

Obs! Alla enheter i wifi-nätverket kan prioriteras med den här inställningen, oavsett om de är anslutna med kabel eller trådlöst. Endast en enhet kan prioriteras åt gången. När du ställer in en prioriterad enhet tilldelas 70 % av den tillgängliga bandbredden den enheten och den återstående bandbredden delas mellan alla andra enheter. Om du inte får tillräckligt med bandbredd till routern från internetleverantören kan det begränsa wifi-hastigheten för dina andra enheter.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi .
  3. Tryck på Enheter följt av välj den enhet du vill prioritera följt av tryck på Prioritera enhet.
  4. Längst ned väljer du hur länge du vill prioritera enheten.
  5. Tryck på Spara.