To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Een apparaat in je wifi-netwerk prioriteit geven

Met de instelling Prioriteitsapparaat voor Nest Wifi Pro, Nest Wifi en Google Wifi in de Google Home-app geef je één apparaat de snelste verbinding in je wifi-netwerk. Als je prioriteit geeft aan een apparaat (zoals je laptop of Chromecast), reserveert je wifi-netwerk meer bandbreedte voor dat apparaat. Zo wordt er minder gebufferd en krijg je een hogere downloadsnelheid voor dat apparaat.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen als je een film streamt op je tv of als je online een game speelt. Wil je bandbreedtevoorkeuren instellen op basis van activiteitstypen? Dan vind je hier meer informatie over hoe je je netwerk optimaliseert voor wachttijdgevoelige activiteiten.

Opmerking: Met deze instelling kun je elk apparaat in je wifi-netwerk prioriteit geven, of het nu bedraad of draadloos verbonden is. Er kan maar één apparaat tegelijk prioriteit krijgen. Als je een prioriteitsapparaat instelt, wordt 70% van je beschikbare bandbreedte toegewezen aan dat apparaat en wordt de resterende bandbreedte gedeeld door alle andere apparaten. Als je internetprovider niet genoeg bandbreedte levert voor je router, kan dit de wifi-snelheid van je andere apparaten beperken.

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten  en danWifi .
  3. Tik op Apparaten en dan selecteer het apparaat dat je prioriteit wilt geven en dan tik op Apparaat prioriteren.
  4. Selecteer onderaan hoelang je prioriteit wilt geven aan dat apparaat.
  5. Tik op Opslaan.