Een prioriteitsapparaat instellen

Met de instelling Prioriteitsapparaat kun je een apparaat van je keuze de snelste verbinding in je wifi-netwerk geven. Als je prioriteit aan een apparaat (zoals je laptop of Chromecast) geeft, reserveert je wifi-netwerk meer bandbreedte voor dat apparaat. Zo wordt er minder gebufferd en behaal je een hogere downloadsnelheid. Je kunt dit bijvoorbeeld doen als je een film streamt op je tv of als je online een game speelt. Lees meer informatie over hoe je je netwerk kunt optimaliseren voor gamingprestaties als je Stadia-games speelt.

Houd rekening met het volgende: Met deze instelling kun je elk apparaat in je wifi-netwerk prioriteit geven. Dit geldt voor apparaten die bedraad of draadloos zijn verbonden. Je kunt slechts één apparaat tegelijkertijd prioriteit geven. Als je een apparaat prioriteit geeft, kan de wifi-snelheid van je andere apparaten hierdoor worden beperkt.

Een prioriteitsapparaat instellen met de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Wifi .
  3. Tik onder Apparaten op Prioriteitsapparaat instellen.
  4. Selecteer het apparaat waaraan je prioriteit wilt geven.
  5. Selecteer onderaan hoelang je prioriteit wilt geven aan dat apparaat.
  6. Tik op Opslaan .

Een prioriteitsapparaat instellen met de Google Wifi-app

1. Open de Google Wifi-app .
  2. Tik op het tabblad Instellingen en acties  en dan Prioriteitsapparaat.
  3. Er wordt een lijst weergegeven met apparaten die zijn verbonden met je wifi-netwerk. Selecteer een apparaat. Het apparaat krijgt automatisch één uur de prioriteit.
    Als je de duur wilt wijzigen, tik je op de duur. Je kunt het apparaat één, twee of vier uur prioriteit geven.
  4. Tik op Opslaan.