To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Siltaava tila

Siltaavaa tilaa tarvitaan vain tietynlaisissa kaksinkertaiseen osoitteenmuunnokseen liittyvissä tapauksissa. Kaksinkertainen osoitteenmuunnos ei useimmiten vaikuta langattoman verkon toimintaan. Se voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia, jos pelaat verkkopelejä tai käytät IP-osoitteen määrityksiä, porttiohjaussääntöjä tai UPnP:tä.

Lue lisää kaksinkertaisesta osoitteenmuunnoksesta ja siitä, milloin tarvitset siltaava tilaa.

Tukevatko Google Nest Wifi ja Google Wifi siltaava tilaa?

Kyllä, mutta siltaava tila toimii vain, jos käytössäsi on yksi Wifi-laite. Jos haluat luoda mesh-verkon useammalla laitteella, reititin tai ensisijainen Wifi-piste ei saa olla siltaavassa tilassa.

Miten siltaava tila otetaan käyttöön?

Jos käytät vain yhtä laitetta, voit ratkaista kaksinkertaiseen osoitteenmuunnokseen liittyvät ongelmat kahdella tavalla:

Siltaavan tilan ottaminen käyttöön internetpalvelun tarjoajan toimittamalla modeemilla tai reitittimellä (suositus)

Paras tapa kaksinkertaisen osoitteenmuunnoksen aiheuttamien ongelmien korjaamiseen on ottaa siltaava tila käyttöön reitittimellä tai modeemireitittimellä.

Kirjaudu sisään reitittimellesi tai modeemireitittimellesi ja ota siltaava tila käyttöön sen asetuksista. Reitittimen asetusten avaaminen voi edellyttää verkkoselaimen käynnistämistä ja reitittimen IP-osoitteen kirjoittamista osoitepalkkiin. Esimerkiksi:

Toimenpiteen tarkat vaiheet vaihtelevat laitteen mukaan. Monet internetpalveluntarjoajat ja laitevalmistajat antavat ohjeita tämän toimenpiteen suorittamiseen. Katso internetpalveluntarjoajan sivustolta, miten voit laittaa siltaavan tilan päälle.

Siltaava tilan käyttöön ottaminen Google Nest Wifi ‑reitittimellä tai ensisijaisella Wifi-pisteellä (ei suositella)

Huom. Siltaava tila toimii vain, jos käytössäsi on yksi Wifi-laite. Jos haluat luoda mesh-verkon useammalla laitteella, reititin tai ensisijainen Wifi-piste ei saa olla siltaavassa tilassa.

Vaikka kaikki lisälaitteet ovat aina oletuksena siltaavassa tilassa, emme suosittele reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen muuttamista sillaksi. Tämä johtuu siitä, että reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen on voitava huolehtia langattoman verkon asetuksista ja kommunikaatiosta. Jos se on siltaavassa tilassa, et voi käyttää tiettyjä ominaisuuksia:

• Ensisijainen laite ei ole käytettävissä
  • Nimipalvelua ei voi muokata
  • WAN-asetuksia ei voi muokata
  • Vieras-Wi-Fiä ei voi käyttää
  • Verkkotarkistus ei näytä langattoman verkon nopeustestin tuloksia (lataus- ja lähetystulokset toimivat yhä).
  • Parin muodostus ja ohjaus Philips Huella Google Home ‑sovelluksessa

Siltaava tila poistaa käytöstä myös monia Google Nest Wifin ja Google Wifin tietoturvaominaisuuksia. Tämä johtuu siitä, että ylemmällä tasolla oleva laite (yllä mainitussa tapauksessa modeemireititin) vastaa nimipalvelujen ohjauksesta, pakettien tarkistamisesta, suoritettavien tiedostojen päivittämisestä ja muista tietoturvatoimenpiteistä.

Google Nest Wifin ja Google Wifin automaattiset tietoturvapäivitykset parantavat yksityisyyttäsi ja tietoturvaasi huomattavasti. Niiden suojausominaisuudet ovat tehokkaimmillaan – ja joissakin tapauksissa toimivat vain – kun kaikki liikenne ohjataan reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen kautta (muiden reitittimien sijaan).

Jos sinulla on kolmannen osapuolen reititin, voit yhdistää siihen johdolla Google Nest ‑reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen ja lisätä sitten muita Wifi-laitteita mesh-verkkoon alemmalle tasolle. Katso, miten voit yhdistää Google Nest Wifin kolmannen osapuolen reitittimeen.

Haluatko edelleen asettaa Nest Wifi ‑reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen siltaavaan tilaan? Tee näin:
  1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Valitse Verkkotila ja sitten Wifi-reititin tai ‑piste ja sitten Siltaava tila.
  4. Valitse Tallenna .

Huom. Et voi siirtää reititintä tai ensisijaista Wifi-pistettä siltaavaan tilaan, jos WAN-verkon IP-osoite on julkinen IP-osoite. Tällöin siltaavan tilan käyttöönotto edellyttää, että modeemin ja reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen välissä on toinen reititin. Jos reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteesi WAN-portilla on julkinen IP-osoite, laite on yhdistetty suoraan modeemiisi. Tässä tapauksessa siltaavaa tilaa ei voi valita sovelluksesta.

Miten siltaava tila poistetaan käytöstä?
  1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Valitse Verkkotila ja sitten Wifi-reititin tai ‑piste ja sitten NAT-tila (vakio).
  4. Valitse Tallenna .
Milloin tarvitsen siltaavaa tilaa?

Voit laajentaa langattoman verkon kattavuutta kotonasi käyttämällä kahta reititintä. Laitteidesi voi kuitenkin olla hankalaa kommunikoida keskenään, jos käytössäsi on kaksi reititintä, joilla kummallakin on oma yksityinen langaton verkkonsa. Tätä kutsutaan kaksinkertaiseksi osoitteenmuunnokseksi.

Esimerkiksi: Haluat tulostaa kuvan tietokoneeltasi langattomasti. Jos sinulla on kaksi Wi-Fi-verkkoa, tietokoneesi ja tulostimesi eivät ehkä ole samassa verkossa. Jos molemmat verkot ovat lisäksi yksityisiä, tietokone ei voi pyytää tulostinta tulostamaan kuvaa.

Kaksinkertainen osoitteenmuunnos

Tämä voi aiheuttaa suorituskykyongelmia myös verkkopelien pelaamisessa tai porttiohjaussääntöjen tai UPnP:n käytössä.

Siltaava tila korjaa ongelman antamalla useiden reitittimien käyttää samaa langatonta verkkoa. Esimerkki:

Siltaava tila

Useimmissa tapauksissa se ei vaikuta langattoman verkon toimintaan. Se voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia, jos pelaat verkkopelejä tai käytät IP-osoitemäärityksiä, porttiohjaussääntöjä tai UPnP:tä. Lue lisää kaksinkertaisesta osoitteenmuunnoksesta.