To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Overgangstilstand

Overgangstilstand er kun nødvendig, når der opstår specifikke tilfælde af dobbelt NAT. For de fleste brugere påvirker dobbelt NAT ikke Wi-Fi-ydeevnen. Det kan dog være et problem, hvis du spiller onlinespil eller bruger IP-adressetildelinger, regler for omdirigering af port eller UPnP (Universal Plug and Play).

Få flere oplysninger om dobbelt NAT og om, hvornår du kan have brug for overgangstilstanden.

Understøtter Google Nest Wifi og Google Wifi overgangstilstanden?

Ja, men overgangstilstanden virker kun, hvis du bruger en enkelt Wifi-enhed. Hvis du vil oprette et mesh-netværk med flere enheder, kan din router eller dit primære Wifi-punkt ikke indstilles til overgangstilstanden.

Hvordan aktiverer jeg overgangstilstanden?

Hvis du kun bruger en enkelt enhed, og dobbelt NAT forårsager problemer, har du 2 muligheder:

Aktivér overgangstilstanden på modemmet/routeren fra din internetudbyder (anbefales)

Den bedste løsning på dobbelt NAT er at aktivere overgangstilstand på din kombinerede modem-/routerenhed.

Log ind på routeren eller det kombinerede modem med router, og find indstillingerne for at aktivere overgangstilstand. Du skal muligvis åbne en internetbrowser og angive routerens IP-adresse i adresselinjen for at få adgang til routerens indstillinger. Sådan her:

Oplysningerne afhænger af enheden. Mange internetudbydere (ISP, Internet Service Providers) og producenter giver vejledning i, hvordan du gør dette. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer overgangstilstanden, på din internetudbyders supportwebsite.

Aktivér overgangstilstanden på din Google Nest Wifi-router eller dit primære Wifi-punkt (ikke anbefalet)

Bemærk! Overgangstilstanden fungerer kun, hvis du bruger en enkelt Wifi-enhed. Hvis du vil oprette et mesh-netværk med flere enheder, kan din router eller dit primære Wifi-punkt ikke indstilles til overgangstilstanden.

Alle yderligere enheder er som standard altid i overgangstilstanden, men vi anbefaler ikke, at du bruger din router eller dit primære Wifi-punkt som en broforbindelse. Dette skyldes, at routeren eller det primære Wifi-punkt skal styre indstillingerne og kommunikationen på dit Wi-Fi-netværk. Hvis enheden er i overgangstilstand, kan du ikke benytte visse funktioner:

• Prioriteret enhed er ikke tilgængelig
  • DNS kan ikke redigeres
  • WAN-indstillingerne kan ikke redigeres
  • Gæste-Wi-Fi er ikke tilgængeligt
  • Resultater af Wi-Fi-hastighedstest i Netværkstjek er ikke tilgængelige (resultater for download og upload virker dog stadig).
  • Parring og styring af Philips Hue i Google Home-appen

Overgangstilstanden deaktiverer desuden mange af Google Nest Wifis og Google Wifis sikkerhedsforanstaltninger. Dette skyldes, at den første router (det kombinerede modem med router i ovenstående eksempel) håndterer DNS-styring, pakkeinspektion, eksekverbar programrettelse og andre sikkerhedsfunktioner.

De automatiske sikkerhedsopdateringer til Google Nest Wifi og Google Wifi giver dig maksimal sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger. De beskyttende funktioner er mest effektive, og i nogle tilfælde kun effektive, når al trafik går igennem din router eller dit primære Wifi-punkt (i stedet for en anden router).

Hvis du har en router fra en tredjepart, kan du slutte en Google Nest-router eller et primært Wifi-punkt til den ved hjælp af et kabel og derefter tilslutte yderligere Wifi-enheder i et "mesh". Se, hvordan du slutter din Google Nest Wifi til en tredjepartsrouter.

Vil du stadig gerne bruge din Nest Wifi-router eller dit primære Wifi-punkt som en broforbindelse? Sådan gør du:
  1. Åbn Google Home-appen .
  2. Tryk på Favoritter  og derefter Wi-Fi  og derefter Indstillinger  og derefter Avanceret netværk.
  3. Tryk på Netværkstilstand og derefter din Wifi-router eller dit Wifi-punkt og derefter Overgangstilstand.
  4. Tryk på Gem .

Bemærk! Du kan ikke skifte til overgangstilstanden på din router eller dit primære Wifi-punkt, hvis din WAN-IP er en offentlig IP-adresse. Hvis du vil aktivere overgangstilstanden, skal der være en anden router mellem dit modem og din router eller dit primære Wifi-punkt. Hvis WAN-porten på din router eller dit primære Wifi-punkt har en offentlig IP, betyder det, at den er direkte forbundet til dit modem. I dette tilfælde er indstillingen med overgangstilstand ikke tilgængelig i appen.

Hvordan deaktiverer jeg overgangstilstanden?
  1. Åbn Google Home-appen .
  2. Tryk på Favoritter  og derefter Wi-Fi  og derefter Indstillinger og derefter Avanceret netværk.
  3. Tryk på Netværkstilstand og så din Wifi-router eller dit Wifi-punkt og så NAT-tilstand (standard).
  4. Tryk på Gem .
Hvornår bør jeg bruge overgangstilstanden?

Du kan udvide Wi-Fi-dækningen i dit hjem ved at forbinde to routere. Dine personlige enheder kan dog have svært ved at kommunikere med hinanden, hvis du har to routere med hver deres private Wi-Fi-netværk. Dette scenarie kaldes dobbelt NAT.

Lad os f.eks. sige, at du vil trådløst udskrive et billede fra din computer. Hvis du har to Wi-Fi-netværk, er det muligt, at din computer er på det ene netværk, mens printeren er på det andet. Hvis begge netværk er private, kan din computer ikke give besked til printeren om at udskrive billedet.

Dobbelt NAT

Dette kan også resultere i problemer med ydeevnen, hvis du spiller onlinespil eller bruger regler for omdirigering af port og UPnP.

Du kan løse dette problem ved hjælp af overgangstilstand, der lader flere routere dele ét enkelt Wi-Fi-netværk. Sådan kan det se ud:

Overgangstilstand

For de fleste brugere påvirker dobbelt NAT ikke Wi-Fi-ydeevnen. Det kan dog være et problem, hvis du spiller onlinespil eller bruger IP-adressetildelinger, regler for omdirigering af port og UPnP. Få flere oplysninger om dobbelt NAT.