To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feilsøk problemer med konfigurering av Google Nest Wifi

Det finnes ulike problemer som kan forstyrre prosessen med å konfigurere Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enheter. Hvis konfigureringen av enheten mislykkes, kan du finne løsninger på problemet i denne artikkelen.

Når du konfigurerer Google-rutere og -punkter, kan du støte på disse problemene:

• Du kan ikke koble til internett, eller du får en wifi-melding, for eksempel:
    • «Wifi-punktet er utenfor rekkevidde»
    • «Tilkoblingsproblem»
    • «Noe gikk galt.»
    • «Appen har problemer med å koble til nettet»
  • Lyset indikerer en nettverksfeil.
  • Google Nest Wifi-ruteren eller -punktet eller Google Wifi-punktet vises uten nett i testen av maskenettet.

Feilsøking

Følg denne fremgangsmåten hvis du har problemer med konfigureringen:

Trinn 1. Sjekk kablene og tilkoblingene

Noen ganger kan løse, frakoblede eller skadde kabler forårsake tilkoblingsproblemer. Kontroller følgende:

1. Den medfølgende Ethernet-kabelen må være riktig tilkoblet Google Nest Wifi-ruteren (fliken skal klikke på plass) eller WAN-porten på det primære Google Wifi-punktet . Den andre enden må være koblet til modemet.
  2. Modemet og Wifi-ruteren og -punktene må være slått på og koblet til det samme wifi-nettverket, og alle kablene må sitte godt.
  3. Modemet må være koblet til en internettkilde, for eksempel kabel-, DSL- eller fiberlinjen i hjemmet ditt.

Trinn 2. Sørg for at du oppfyller konfigurasjonskravene

Sørg for at alle konfigureringskravene er oppfylt. For å dobbeltsjekke kan du gå til:

Trinn 3. Tving Google Home-appen til å lukke seg, og åpne den igjen.

Det har vist seg at du kan løse de fleste problemer, herunder problemer med konfigurering, ved å lukke Google Home-appen og åpne den på nytt. Du finner en detaljert veiledning i disse artiklene:

Trinn 4. Avinstaller og reinstaller Google Home-appen

Hvis problemet vedvarer etter at du har lukket og åpnet Google Home-appen på nytt, kan du prøve å reinstallere appen. Du finner en detaljert veiledning i disse artiklene:

Trinn 5. Glem nettverk i nærheten

Du kan også prøve å fjerne andre lagrede nettverk på telefonen eller nettbrettet. For å gjøre dette kan du sjekke disse artiklene:

Trinn 6: Start Wifi-enheten på nytt

For å lese en detaljert veiledning om hvordan du starter Wifi-enheter på nytt, gå til Start Google Nest- eller Google Wifi-enheter på nytt.

Trinn 7. Bruk en annen mobilenhet til konfigureringen

Hvis trinnene ovenfor ikke fungerer, anbefaler vi at du prøver å konfigurere med en annen telefon eller et annet nettbrett. Sørg for at du logger på med den samme Google-kontoen på den sekundære enheten.

Er ikke problemet løst?

Hvis konfigureringen fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å tilbakestille ruteren eller punktet til fabrikkstandard eller kontakte brukerstøtten.