To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met het instellen van Google Nest Wifi oplossen

Er zijn verschillende problemen waardoor je Google Nest Wifi- of Google Wifi-apparaten niet kunt instellen. Als dat het geval is, kun je de problemen oplossen met dit artikel.

Als je Google-routers en -punten instelt, kunnen de volgende problemen optreden:

• Op een gegeven moment kun je geen verbinding meer maken met internet of krijg je een wifi-bericht zoals:
    • 'Wifi-punt buiten bereik'
    • 'Verbindingsprobleem'
    • 'Er is iets misgegaan'
    • 'Probleem bij verbinding maken'
  • Het lampje geeft een netwerkfout aan.
  • Je Google Nest Wifi-router of -punt of Google Wifi-punt wordt als offline weergegeven in het gedeelte de mesh-test.

Problemen oplossen

Volg deze stappen als je een apparaat niet kunt instellen:

Stap 1. Check de kabels en verbindingen

Soms kunnen losse, losgekoppelde of beschadigde kabels voor verbindingsproblemen zorgen. Check de volgende punten:

1. De meegeleverde ethernetkabel is goed aangesloten (het lipje moet vastklikken) op de WAN-poort van je Google Nest Wifi-router of je primaire Google Wifi-punt. Het andere uiteinde moet goed zijn aangesloten op je modem.
  2. Je modem en Wifi-router en -punt(en) staat aan, zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk, en alle kabels zijn goed aangesloten.
  3. Je modem is verbonden met internet via, bijvoorbeeld, een DSL-aansluiting of (glasvezel)kabel in je huis.

Stap 2. Zorg dat je voldoet aan de instelvereisten

Zorg dat je aan alle instelvereisten voldoet. Als je dit wilt checken, ga je naar:

Stap 3. Sluit de Google Home-app geforceerd af en open deze opnieuw

Het is gebleken dat de meeste problemen, waaronder instelproblemen, worden opgelost door de Google Home-app te sluiten en opnieuw te openen. Ga naar de volgende artikelen voor gedetailleerde instructies:

Stap 4. Verwijder de Google Home-app en installeer deze opnieuw

Als het probleem aanhoudt nadat je de Google Home-app hebt gesloten en opnieuw hebt geopend, kun je proberen de app opnieuw te installeren. Ga naar de volgende artikelen voor gedetailleerde stappen:

Stap 5. Vergeet netwerken in de buurt

Je kunt ook andere opgeslagen netwerken op je telefoon of tablet verwijderen. Ga hiervoor naar de volgende artikelen:

Stap 6. Start het Wifi-apparaat opnieuw op

Ga naar Google Nest- of Google Wifi-apparaten opnieuw opstarten voor gedetailleerde stappen om een Wifi-apparaat opnieuw op te starten.

Stap 7. Gebruik een ander mobiel apparaat voor het instellen

Als de vorige stappen zijn mislukt, kun je het best een andere telefoon of tablet proberen voor het instellen. Log in met hetzelfde Google-account op het secundaire apparaat.

Probleem niet verholpen?

Als je je router of punt nog steeds niets kunt instellen, zet je het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen of neem je contact op met support.