To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Home för Wear OS

Med Google Home för Wear OS kan du styra enheter för uppkopplade hem som stöds i Google Home-appen och få kameraaviseringar på Wear OS-klockan. Vissa funktioner i Google Home-appen är inte tillgängliga i Google Home för Wear OS-appen.

För att komma igång behöver du

• ett Google-konto
  • en klocka med Wear OS 3 eller senare
  • en enhet med Android 9.0 eller senare som är ansluten till wifi eller LTE
  • den senaste versionen av Google Home-appen på både klockan och telefonen
  • ett hem som har konfigurerats med telefonen.

Styra smarta hemenheter

Du kan använda klockan för att styra enheter som du redan har lagt till i Google Home-appen på telefonen.

1. Google Pixel Watch: Svep nedåt på klockan och tryck på Home Hem. Om du inte hittar Home-appen trycker du på kronan följt av Play Butik Google Play följt av Hantera appar följt av Uppdatera alla.
    Andra klockor: Öppna Home-appen från klockans appstartare.

2. Om du har flera hem och behöver byta till ett annat trycker du på rubriken med hemmets namn och väljer hemmet du vill öppna.

Om du har flera Google-konton på klockan och behöver byta till ett annat scrollar du längst ned på navigeringssidan och trycker på Inställningar följt av Konton följt av kontot du vill komma åt.

3. Om du har lagt till favoriter i Google Home-appen visas dina favoriter först i Google Home-appen på klockan. För att välja en specifik enhet trycker du på Enheter följt av ett rum följt av enheten du vill styra.

Om du inte har lagt till några favoriter i Google Home-appen kan du bläddra genom varje rum i rumslistan för att hitta och välja din enhet. Om det finns tio eller färre enheter i hemmet delas de inte in i olika rum.

Du kan även trycka på Länkade till dig längst ned i rumslistan för att välja enheter som är länkade till ditt konto men som inte finns i det valda hemmet.

4. Du kan till exempel använda Google Home för Wear OS för att

• byta mellan hemma- och bortaläget
    • välja en ingång för enheter som har stöd för ingångar, till exempel smart-tv:ar
    • styra dockningsstationer för enheter som har stöd för dockningsstationer, till exempel smarta dammsugare
    • byta läge, till exempel för tvättmaskiner eller diskmaskiner (fintvätt, snabbt program osv.)
    • ändra reglage, till exempel reglage för kylskåp eller diskmaskiner (eko, boost, högeffektskylning, avfrostning osv.)
    • justera ljusstyrkan, färgen och temperaturen på lampor individuellt eller i grupp
    • slå på eller av enheter
    • styra volymen på enheter
    • ställa in temperaturen på termostater
    • byta läge på termostater
    • köra automatiseringar
    • låsa och låsa upp enheter som stöds.

Du kan behöva trycka länge på enhetens ruta för att visa ytterligare inställningar för den enheten.

Obs! Du kan se statusen för vissa enheter som bara kan justeras på telefonen.

Få aviseringar från Nest-kameran

Om du aktiverar aviseringar i Google Home-appen för Google Nest-kameror som stöds kan du även få aviseringar med bilder på klockan. Denna funktion är tillgänglig för kameror och dörrklockor från Nest som lanserats under 2021 eller senare. För att se till att du får aviseringar på klockan kontrollerar du att du har aktiverat aviseringar från Nest-kameror i Google Home-appen och aviseringar på din Google Pixel Watch eller kompatibla Wear OS-klocka.

För animerade aviseringar måste Wear OS System UI-versionen 1.4 eller senare vara installerad på klockan. I hjälpartikeln om hur du kollar efter uppdateringar finns mer information om hur du uppdaterar klockan och apparna.