To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google-apparaten met Matter

Matter is de nieuwe, universele branchenorm voor smarthomes die is ontwikkeld om gebruikers makkelijker inzicht te geven in welke smarthome-apparaten compatibel zijn, hoe ze slimme apparaten snel en consistent kunnen instellen, en hoe ze smarthome-functies kunnen gebruiken die sneller en betrouwbaarder zijn.

Voordelen van apparaten met Matter

• Alle Matter-apparaten werken met elkaar en met Google Home
  • Een snel en consistent instelproces voor al je smarthome-apparaten met Matter
  • Matter-apparaten maken lokaal verbinding met elkaar via het bestaande wifi-, ethernet- of Thread-netwerk in je huis, voor een snellere responsiviteit en betere betrouwbaarheid
  • Je kunt Matter-apparaten gebruiken op meerdere smarthome-platforms (zoals Google Home en Apple HomeKit) tegelijkertijd

Hoe apparaten met Matter werken

Matter is ontworpen om lokaal te werken via je bestaande wifi-, ethernet- en Thread-netwerken in huis. Als je een voor Matter geschikt apparaat aan je Google Home toevoegt, maakt het verbinding met hetzelfde netwerk als je Google-apparaat dat werkt als een Matter-hub. Zo kun je het apparaat bedienen, ongeacht of je thuis of afwezig bent.

Als je de Nest Mini bijvoorbeeld vraagt een smartlamp of ander smarthome-apparaat aan te zetten dat Werkt met Google Home, stuurt de Nest Mini dat verzoek meestal via internet naar Nest-cloudservices. Het verzoek wordt dan normaal gesproken naar de partnercloud van je lamp gestuurd, die daarna via internet de opdracht stuurt naar je huis om de lamp aan te doen.

Met Matter-apparaten zijn er veel minder stappen, zodat opdrachten sneller worden uitgevoerd, zelfs als je niet thuis bent. Als je met Matter hetzelfde verzoek indient, krijgt Google Home je verzoek via je Google-apparaat dat als hub voor Matter fungeert. Deze hub geeft aan dat de lamp meteen moet worden aangezet via het bestaande wifi-, ethernet- of Thread-netwerk in je huis, zonder dat je de opdracht hoeft terug te sturen naar de Google-cloud, dan naar de cloud van de fabrikant van je apparaat en dan terug via internet naar je huis en naar de lamp.

Hoe Matter werkt met Google

Matter-apparaten bedienen met de Home-app

Als je een voor Matter geschikt apparaat van derden wilt bedienen met de Google Home-app of de Google Assistent, heb je een Google-apparaat nodig dat als hub voor Matter fungeert. Deze Google-apparaten hebben software-updates gekregen, zodat ze kunnen werken als hub voor Matter:

• Speakers: Google Home, Google Home Mini, Nest Mini, Nest Audio
  • Schermen: Nest Hub (1e generatie), Nest Hub (2e generatie), Nest Hub Max
  • Wifi-routers: Nest Wifi Pro (wifi 6E)

Koop deze apparaten in de Google Store.

Google-apparaten bedienen met een andere app

De Nest Thermostat heeft ook software-updates gekregen zodat die via Matter kan worden bediend.

Als je Google-apparaten met Matter wilt bedienen met een platform of app van derden, heb je een apparaat van deze externe fabrikanten nodig dat werkt als hub voor Matter.

Compatibiliteit met Matter checken

Als je wilt checken of een apparaat geschikt is voor Matter, kijk je of het Matter-logo op de verpakking van het product of op de website van het bedrijf staat.

Gedeeld

Hoe Google Home Matter-apparaten verbindt met Thread

Thread is een draadloos mesh-connectiviteitsprotocol dat erg veel lijkt op wifi, maar speciaal is ontworpen voor smarthome-apparaten, zodat ze nog sneller, betrouwbaarder en beter presteren.

Niet alle voor smarthomes geschikte Matter-apparaten van externe fabrikanten hebben een Thread-radio. Sommige Matter-apparaten maken alleen via je bestaande ethernet- of wifi-netwerk verbinding met je Google Home. Voor de beste prestaties en functionaliteiten van Matter via Thread met Google Home heb je een compatibel Google-apparaat nodig met ingebouwde Thread-borderrouter.

De Thread-borderrouter op je Google-apparaat verbindt het netwerk van je Thread-smartapparaat met de rest van je apparaten via je wifi of ethernet. Zo wordt ervoor gezorgd dat ze allemaal communiceren als één voor Google Home.

De volgende Google-apparaten kunnen fungeren als Thread-borderrouter met Google Home:

• Schermen: Nest Hub (2e generatie), Nest Hub Max
  • Wifi-routers: Nest Wifi Pro (wifi 6E), Nest Wifi

Lees Hoe Google-producten Thread gebruiken voor informatie over de voordelen van Thread voor je smarthome-apparaten en welke Google-apparaten een Thread-borderrouter hebben ingebouwd.

Ga voor meer informatie over Google en Matter naar Verbinding maken met Matter in Google Home.