To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google-enheder med Matter

Den nye universelle branchestandard for smartenheder i hjemmet, Matter, blev skabt for at gøre det nemmere for brugerne at finde ud af, hvilke smartenheder i hjemmet der er kompatible, konfigurere smartenheder på en hurtig og ensartet måde og få en mere responsiv og stabil brugeroplevelse på hjemmets smartenheder.

Fordele ved Matter-kompatible enheder

• Alle Matter-enheder fungerer sammen med hinanden og med Google Home
  • Hurtig og ensartet konfiguration af alle dine Matter-kompatible smartenheder i hjemmet
  • Matter-enheder forbindes til hinanden lokalt via dit hjems eksisterende Wi-Fi-, Ethernet- eller Thread-netværk, så du får en hurtigere og mere stabil brugeroplevelse
  • Matter-enheder kan bruges på flere smarthjemsplatforme (Google Home, Apple HomeKit m.fl.) på samme tid

Sådan fungerer Matter-kompatible enheder

Matter er designet til at fungere lokalt via dit hjems eksisterende Wi-Fi-, Ethernet- og Thread-netværk. Når du føjer en Matter-kompatibel enhed til Google Home, bliver den en del af det samme netværk som din Google-enhed, der fungerer som en Matter-hub. Dette giver dig mulighed for at styre enheden, uanset om du er hjemme eller ude.

Hvis du f.eks. beder din Nest Mini om at tænde et Works with Google Home-smartlys eller en anden smartenhed i hjemmet, ville Nest Mini normalt sende denne anmodning via internettet til Nest-skytjenester, hvor den typisk ville blive videresendt til smartlysproducentens partnersky, som derefter ville sende en kommando om at tænde lyset tilbage til dit hjem via internettet.

Med Matter-kompatible enheder er der langt færre trin, så kommandoerne kommer hurtigere frem – også selvom du ikke er hjemme. Når du foretager den samme anmodning med Matter, modtager Google Home din anmodning via den Google-enhed, der fungerer som en Matter-hub. Denne hub beder lyset om at tænde med det samme via dit hjems eksisterende Wi-Fi-, Ethernet- eller Thread-netværk uden at skulle videresende din kommando tilbage til Google Cloud og derefter til enhedsproducentens sky og så tilbage igen til dit hjem og lyset via internettet.

Sådan fungerer Matter med Google

Styr Matter-enheder med Home-appen

Hvis du vil styre en Matter-kompatibel tredjepartsenhed med Google Home-appen eller Google Assistent, skal du have en Google-enhed, der fungerer som Matter-hub. Disse Google-enheder har modtaget softwareopdateringer, så de kan fungere som hub for Matter:

• Højttalere: Google Home, Google Home Mini, Nest Mini, Nest Audio
  • Skærme: Nest Hub (1. generation), Nest Hub (2. generation), Nest Hub Max
  • Wi-Fi-routere: Nest Wifi Pro (Wi-Fi 6E)

Køb disse enheder i Google Store.

Styr Google-enheder med en anden app

Nest Thermostat har også modtaget softwareopdateringer, der gør den nem at styre via Matter.

Hvis du vil styre Matter-kompatible Google-enheder med en tredjepartsplatform eller -app, skal du muligvis bruge en enhed, der fungerer som en Matter-hub, fra den pågældende tredjepartsproducent.

Tjek Matter-kompatibilitet

Du kan se, om en enhed er kompatibel med Matter, ved at tjekke Matter-logoet på produktets pakke eller virksomhedens website.

Delt

Sådan forbinder Google Home Matter-enheder via Thread

Thread er en trådløs mesh-forbindelsesprotokol, der minder meget om Wi-Fi, men som er designet til at forbinde smartenheder i hjemmet på en måde, hvor de bliver endnu mere hurtige, stabile og nyttige.

Det er ikke alle Matter-kompatible smartenheder til hjemmet fra tredjepartsproducenter, der har en Thread-radio. Nogle Matter-enheder opretter ganske enkelt bare forbindelse til Google Home via dit hjems eksisterende Ethernet- eller Wi-Fi-netværk. Du skal have en kompatibel Google-enhed med en indbygget Thread-grænserouter for at få den bedst mulige Matter-oplevelse og -ydeevne over Thread-netværket med Google Home.

Thread-grænserouteren i din Google-enhed forbinder dit Thread-netværk for smartenheder til resten af dine enheder på dit Wi-Fi- eller Ethernet-netværk, så de alle kommunikerer samlet til Google Home.

Følgende Google-enheder kan fungere som en Thread-grænserouter med Google Home:

• Skærme: Nest Hub (2. generation), Nest Hub Max
  • Wi-Fi-routere: Nest Wifi Pro (Wi-Fi 6E), Nest Wifi

Læs Sådan anvender Google-produkter Thread for at få flere oplysninger om fordelene ved Thread til dine smartenheder i hjemmet, og hvilke Google-enheder der har en indbygget Thread-grænserouter.

Gå til siden om Matter-forbindelser i Google Home for at få flere oplysninger om Google og Matter.