To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Compatibiliteit met Nest Wifi Pro-mesh

Nest Wifi Pro werkt niet met eerdere generaties Nest Wifi- of Google Wifi-mesh-systemen. Dit betekent dat je Nest Wifi Pro niet kunt combineren met eerdere versies van Nest Wifi- of Google Wifi-routers of -punten binnen één mesh-netwerk.

Als je meer dekking aan een Nest Wifi Pro-netwerk wilt toevoegen, moet je extra Nest Wifi Pro-routers als punten toevoegen in de Google Home-app. Voor mesh-netwerken van oudere generaties kun je Nest Wifi- en Google Wifi-apparaten toevoegen om je netwerk uit te breiden. De Google Home-app ondersteunt één wifi-netwerk per huis in de app.

Op een paar uitzonderingen na zijn de meeste apparaten die verbinding maken via wifi wel geschikt voor Nest Wifi Pro, net zoals ze dat zijn voor Nest Wifi en Google Wifi. Meer informatie over de compatibiliteit van Nest Wifi- en Google Wifi-producten

Waarom je oudere netwerken niet kunt combineren met Nest Wifi Pro

Nest Wifi Pro is een apparaat met Wifi 6E dat de 6 GHz-band gebruikt om verbindingen te maken en het mesh-netwerk te vormen. Hierdoor kunnen er snellere, betrouwbaardere verbindingen tot stand worden gebracht en kunnen gegevens soepeler worden overgedragen binnen je netwerk. Meer informatie over de voordelen van een Wifi 6E-netwerk

Producten van eerdere generaties, zoals Nest Wifi en Google Wifi, werken met de 5 GHz-band voor mesh-verbindingen. Ze hebben geen geschikte hardware om Wifi 6E te ondersteunen. Je kunt ze om die reden niet combineren in een mesh-netwerk met Nest Wifi Pro. Als je de mesh van Nest Wifi Pro downgradet naar de oudere systemen, leidt dat tot slechtere prestaties voor het hele netwerk. De mesh werkt dan niet meer met 6 GHz op bredere kanalen.

Gerelateerd artikel

Bestaande Nest Wifi of Google Wifi vervangen door Nest Wifi Pro