To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De Nest Cam (batterij) installeren of bevestigen

De Home-app leidt je door de installatie van de Google Nest Cam (batterij) met gedetailleerde instructies.

Dit zijn de installatie-opties:

• Gebruik de meegeleverde montagesteun, de los verkrijgbare standaard voor de Nest Cam of een Made for Google-accessoire.
  • Je kunt ook een montagesteun van derden gebruiken met een 1/4"-20-schroefbout, maar dit kan de prestaties van de camera beïnvloeden.

Installatievideo

How To Set-Up and Install Your Nest Cam

Met de standaard installeren

De optionele standaard voor de Nest Cam is ideaal om je camera binnen op een plank, bureau of tafel te zetten. Sluit de camera aan op de standaard en steek de stekker in het stopcontact.

De standaard voorziet de camera continu van stroom. Dit is vereist als je met je abonnement op Nest Aware Plus gebruik wilt maken van 24/7 videogeschiedenis.

Installeren met de magnetische montagesteun

Met de magnetische montagesteun heb je verschillende opties: deze montagesteun bevestigt de camera zowel binnen als buiten stevig op een metalen oppervlak (zoals een koelkast). Je hoeft de schroeven niet te gebruiken.

Voor andere oppervlakken, zoals muren, bevestig je de montagesteun met de meegeleverde schroeven en bevestig je de magnetische montagesteun hieraan. Met beide montageopties kun je de camera met de batterij gebruiken of met elk netsnoer (zoals de weerbestendige kabels) van stroom voorzien.

De veiligheidskabel gebruiken

Als je de Nest Cam hoger dan 2 meter plaatst, gebruik je de veiligheidskabel. Dit is een kabel waarmee je de camera aan de magnetische montagesteun bevestigt en die voorkomt dat de camera valt als deze loskomt van de montagesteun.

Als de veiligheidskabel niet is meegeleverd bij de Nest Cam (batterij), kun je contact met ons opnemen om er een aan te vragen. Je kunt ook de Wasserstein Antidiefstalbevesting gebruiken. Deze is verkrijgbaar in de Google Store en beschermt de camera tegen vallen en diefstal.

Installatie van de veiligheidskabel

1. Draai het uiteinde van de kabel met de hand in de schroefopening aan de onderkant van de camera, trek de kabel opzij en draai de schroef met een platte schroevendraaier vast.

2. Wikkel de kabel tegen de muur om de magnetische montagesteun. Als het goed is, verdwijnt de kabel achter de voorplaat.

1. Trek aan het lipje om de kabel stevig vast te zetten. Zorg dat het lipje toegankelijk is zodat je de camera makkelijk kunt verwijderen om deze op te laden.
    • Belangrijk: Druk het lipje niet achter de magnetische montagesteun. Met het lipje kun je de lus openen om de camera te verwijderen om deze op te laden.
  2. Plaats de camera op de magnetische montagesteun.

3. Check de camerafeed in de app om te bevestigen dat de camera het gewenste gebied ziet.

Installeren met de weerbestendige kabel

Dankzij de weerbestendige Nest Cam-kabels kun je de camera zelfs buiten aangesloten houden op een stopcontact. De kabel is verkrijgbaar in 2 verschillende lengtes (5 m of 10 m) en kan makkelijk worden aangesloten, zowel binnen als buiten op een weerbestendig stopcontact. De kabel wordt zelfs geleverd met kabelklemmen, schroeven en wandpluggen om het snoer makkelijk aan te sluiten. Ook kun je de kabel beschilderen zodat deze beter bij de omgeving past.

Je kunt de optionele weerbestendige kabels kopen in de Google Store.

Wat je nodig hebt voor de installatie

De camera wordt geleverd met alle onderdelen die je nodig hebt om hem aan de muur of het plafond te bevestigen. Daarnaast heb je misschien ook het volgende gereedschap nodig:

• Schroevendraaier
  • Boormachine
  • Boortje voor gaten: 2 mm
  • Boortje voor wandpluggen: 6,5 mm
  • Boortje om een gat in de muur te boren voor de stroomkabel: 13 mm
  • Ladder

Accessoires voor Google Nest-camera's en -deurbellen

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor Nest-camera's, zoals weerbestendige kabels voor installatie buitenshuis, camerabevestigingen en andere stroomaccessoires.

• Made by Google-accessoires zijn ontworpen en gefabriceerd door Google.
  • Made for Google-accessoires worden gemaakt door de productpartners van Google in samenwerking met Google en zijn gecertificeerd voor werking met Google-producten.

Zoek in de Google Store naar accessoires die bij je behoeften passen

Belangrijke veiligheids- en privacytips

Zorg ervoor dat je je houdt aan de lokale privacywetten.

Als je de Nest Cam (batterij) hoger dan 2 meter plaatst, moet je de veiligheidskabel of de Wasserstein Antidiefstalbevesting gebruiken om de camera te beschermen tegen vallen.

Als je de camera wilt aansluiten op een stopcontact om hem continu van stroom te voorzien, moet je op het volgende letten voordat je een gat in de muur boort:

• Check of je de lokale veiligheidsvoorschriften voor huizen naleeft.
  • Let erop dat de plaats van het gat geen invloed heeft op de bedrading of leidingen van je huis. Als je het niet zeker weet, neem je contact op met een elektricien of loodgieter.

Bekijk de Veiligheids- en privacyrichtlijnen voor meer informatie.