To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Spara batteri i Nest-kameror och Nest-dörrklockor

Google Nest Cam (med batteri) och Nest Doorbell (med batteri) har inbyggda uppladdningsbara batterier som är tillverkade för att hålla länge. Men batteritiden påverkas av flera saker, till exempel hur mycket aktivitet som registreras och av inställningarna i appen.

Om du behöver ladda Nest-kameran eller Nest-dörrklockan för ofta kan du testa följande åtgärder.

Den här artikeln gäller endast följande enheter:

Nest Doorbell (med batteri)

Nest Cam (med batteri)

Förväntad batteritid

Batteritiden beror på flera saker, som aktivitet, temperatur och vilka kamerainställningar du har. Du kan förlänga kamerans batteritid genom att ändra videokvaliteten, videoklippens längd och tiden mellan inspelade händelser samt genom att hålla koll på ett begränsat område med hjälp av aktivitetszoner. Detta är några vanliga scenarier.

Nest Doorbell (med batteri)

• Livligt – ungefär en månads batteritid (ca 25–30 inspelade händelser per dag)
  • Normalt – ungefär två och en halv månaders batteritid (cirka 13–16 inspelade händelser per dag)
  • Lugnt – ungefär sex månaders batteritid (cirka 2–5 inspelade händelser per dag)

Nest Cam (med batteri)

• Livligt – ungefär en och en halv månads batteritid (ca 20–25 inspelade händelser per dag)
  • Normalt – ungefär tre månaders batteritid (ca 9–12 inspelade händelser per dag)
  • Lugnt – ungefär sju månaders batteritid (cirka 2–4 inspelade händelser per dag)

Batteriets laddningstid

Batteriets laddningstid beror på flera faktorer, till exempel omgivningstemperatur och batteriets skick.

Viktigt! Batteriet laddas inte vid temperaturer under 0 °C och laddas bara långsamt när temperaturen närmar sig 0 °C.

Läs mer om laddning av batteriet i Nest-kameror och Nest-dörrklockor när det är kallt.

Nest Doorbell (med batteri)

Normalt: Det tar ungefär fem timmar att ladda upp batteriet helt med en kompatibel 7,5 W-laddare (säljs separat).

Nest Cam (med batteri)

Normalt: Det tar ungefär fem timmar att ladda upp batteriet helt med medföljande 7,5 W-laddare och laddningskabel.

Uppskattning av batteritid

För Google Nest Cam (med batteri) och Nest Doorbell (med batteri) visas en uppskattad batteritid i appen cirka 48 timmar efter varje laddning. I takt med att kameran eller dörrklockan lär sig rutinerna över tid anpassas den uppskattade batteritiden efter förutsättningarna så att den stämmer bättre. Så om det är mycket registrerad aktivitet i början blir uppskattningen relativt låg. Men om aktiviteten minskar efteråt blir den uppskattade batteritiden längre.

Obs! Låga temperaturer påverkar batteritiden. När temperaturen sjunker blir batteritiden kortare.

Spara batteri genom att ändra inställningarna

Minska batteriförbrukningen

När du minskar batteriförbrukningen ändrar kameran eller dörrklockan inställningarna för videoinspelning för att

• optimera videokvaliteten
  • förkorta hur länge händelser registreras
  • ta längre tid på sig för att börja spela in mellan händelser.

Så här minskar du batteriförbrukningen:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta  Mer More menu  Inställningar .
  4. Tryck på Batteriföljt avBatteriförbrukning följt av Längre batteritid.

Använda batterisparläget

När det automatiska batterisparläget är aktiverat justerar kameran eller dörrklockan automatiskt funktionerna så att du kan spara batteri.

Så här aktiverar du batterisparläget:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta  Mer More menu  Inställningar .
  4. Tryck på Batteri följt av reglaget bredvid Automatiskt batterisparläge.

Vad händer när batterisparläget är aktiverat?

Nest Cam (batteri)

Om du har en Nest Cam (batteri) justeras enhetens inställningar och funktioner automatiskt när den har ungefär sju dagars batteritid kvar (eller ungefär 20 % av dess återstående batteritid). Så här ser planen ut:

• Videokvaliteten är optimerad för att hjälpa till att förbättra batteritiden.
  • Kameran upptäcker och spelar bara in händelser med personer. Andra videohändelser som bekanta ansikten, fordon och paket spelas inte in.
  • Inspelningar i en nödsituation är fortfarande tre minuter långa som standard. Annars kan klippen med händelser med personer vara högst tio sekunder långa.
  • När en händelse har upptäckts tar det längre tid för kameran att avgöra om inspelningen ska starta igen om aktiviteten fortfarande pågår.

Nest Doorbell (batteri)

Om du har en Nest Doorbell (med batteri) justeras enhetens inställningar och funktioner automatiskt när den har ungefär sju dagars batteritid kvar (eller ungefär 20 % av dess återstående batteritid). Så här ser planen ut:

• Videokvaliteten är optimerad för att hjälpa till att förbättra batteritiden.
  • Videohändelser som personer, fordon, djur och paket spelas inte in.
  • När någon trycker på dörrklockans knapp spelar dörrklockan in video i ungefär 20 sekunder efter knapptryckningen.
  • Inspelningar i en nödsituation är fortfarande tre minuter långa som standard.
  • Dörrklockans känslighet för aktivering stängs av under några timmar. Det innebär att den endast aktiveras om du sätter på den i appen eller om någon trycker på dörrklockans knapp.

När dörrklockan har ungefär 24 timmar kvar av sitt batteri övergår den automatiskt till läget för endast dörrklocka. Den skickar bara aviseringar när någon trycker på dörrklockans knapp. Andra funktioner inaktiveras för att spara batteri.

Ändra videokvalitet

Justera videokvaliteten i inställningarna för att balansera video i hög upplösning med längre batteritid och lägre bandbreddsanvändning.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta  Mer More menu  Inställningar .
  4. Tryck på Video.
  5. Tryck på Hög under Videokvalitet.

Justera hur mycket aktivitet kameran spelar in

Stänga av registrerade händelser

Rörelsehändelser drar mycket mer batteri än andra händelser och är inaktiverade som standard. Om du har aktiverat rörelsehändelser i kamerans eller dörrklockans inställningar kan du spara batteri genom att inaktivera dem.

Om du har aktiverat flera händelser kan du prova att stänga av händelser som är mindre viktiga för dig.

Så här aktiverar eller inaktiverar du specifika videohändelser:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta  Mer More menu  Inställningar .
  4. Tryck på Händelser följt av Registrerade händelser.
  5. Tryck på reglaget bredvid de händelser som du vill aktivera eller inaktivera.

Använda aktivitetszoner

Du kan även skapa anpassade aktivitetszoner som ytterligare minskar hur mycket aktivitet kameran upptäcker. Använd appen och märk ut en aktivitetszon runt en del av kamerans synfält. Välj sedan de händelseaviseringar du vill ha för det området.

Konfigurera och använda aktivitetszoner

Justera kamerans vinkel

Batteriförbrukningen för kameran eller dörrklockan går fortare när enheten upptäcker aktivitet i områden med mycket trafik (till exempel en gata eller trottoar där många passerar). Justera kamerans vinkel så att områden med mycket oönskad aktivitet inte kommer med i livestreamen.

Korta ned maxlängden på händelser

Maxlängden på händelser definierar hur länge kameran eller dörrklockan ska spela in varje enskild händelse. Om du gör händelselängden kortare kan du minska batterianvändningen.

Så här förkortar du maxlängden på händelser:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta  Mer More menu  Inställningar .
  4. Tryck på Video Maxlängd på händelse välj en kortare händelselängd.

Anpassa Aktivitet i Home-appen

Anpassa Aktivitet i Home-appen för att endast visa de händelser du vill ha.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Aktivitet .
  3. Tryck på Filter högst upp.
  4. Välj önskade händelser och enheter följt av tryck på Visa resultat.

Ändra känsligheten för aktivering

Du kan justera kamerans eller dörrklockans känslighet för aktivering så att mindre batteri används för att avgöra när det är dags för enheten att aktiveras och börja spela in.

Tänk på att en lägre känslighet för aktivering innebär följande:

• Det minskar avståndet inom vilket kameran eller dörrklockan kan känna av aktivitet.
  • Det ökar tiden det tar för kameran eller dörrklockan att aktiveras när den känner av aktivitet.

Så här minskar du känsligheten för aktivering i inställningarna för kameran eller dörrklockan:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta  Mer More menu  Inställningar .
  4. Tryck på Video Känslighet för aktivering.
  5. Välj inställningen Låg.

Skydda kameran eller dörrklockan mot kyla

Låga temperaturer påverkar batteritiden. När temperaturen sjunker blir batteritiden kortare. Dessutom laddas inte batteriet i kameran eller dörrklockan vid temperaturer under 0 °C.

Laddning av batteriet i Nest-kameror och Nest-dörrklockor när det är kallt

Om det är möjligt kan du flytta en utomhuskamera till en plats som är skyddad mot kyla, till exempel under takskägget.

Du kan även ansluta en Nest Cam (med batteri) till ett eluttag så att den inte behöver använda batteriet.

Ansluta kameran eller dörrklockan till en strömkälla

Om du har en kamera kan du ansluta den till ett eluttag med den medföljande USB-kabeln. Kameran får då ström och behöver inte använda batteriet.

Om du har en dörrklocka kan du installera den till dörrklockans ledningssystem i hemmet eller använda en strömadapter för inomhusbruk. Då håller du batteriet laddat när temperaturen är under 0 °C. (Även när dörrklockan är ansluten till ledningarna laddas inte dörrklockans batteri vid temperaturer under 0 °C.)

Obs! Första gången du laddar dörrklockans laddas batteriet till 100 %. För att förlänga batteriets livslängd laddas dörrklockan bara till 80 % om den är ansluten med kabel till dörrklocksystemet. Innan du installerar dörrklockan kan du ladda batteriet över 80 % med USB-kabeln. När dörrklockan är ansluten till systemet med kabel sjunker dock batterinivån till 80 % och stannar på den nivån eller lägre.