De batterij van Nest-camera's en -deurbellen sparen

De Google Nest Cam (batterij) en Nest Doorbell (batterij) hebben ingebouwde oplaadbare batterijen die lang meegaan. De batterijduur die je krijgt, is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid activiteit die wordt geregistreerd en de instellingen in de app.

Als je Nest-camera of -deurbel vaker moet worden opgeladen dan je zou willen, kun je het volgende proberen.

Dit artikel is alleen van toepassing op de volgende apparaten:

Nest Doorbell (batterij)

Nest Cam (batterij)

Verwachte batterijduur

De batterijduur is afhankelijk van factoren zoals activiteit, temperatuur en camera-instellingen die je hebt geselecteerd. Je kunt de batterijduur van de camera verlengen door de videokwaliteit, lengte van videoclips en de tijd tussen opgenomen gebeurtenissen aan te passen en door activiteitszones te gebruiken om specifieke plekken in de gaten te houden. Hier zijn enkele veelvoorkomende scenario's.

Nest Doorbell (batterij)

• Druk: Batterijduur van ongeveer 1 maand (ongeveer 25 tot 30 opgenomen gebeurtenissen per dag)
  • Gebruikelijk: Batterijduur van ongeveer 2,5 maand (ongeveer 13 tot 16 opgenomen gebeurtenissen per dag)
  • Rustig: Batterijduur van ongeveer 6 maanden (ongeveer 2 tot 5 opgenomen gebeurtenissen per dag)

Nest Cam (batterij)

• Druk: Batterijduur van ongeveer 1,5 maand (ongeveer 20 tot 25 opgenomen gebeurtenissen per dag)
  • Gebruikelijk: Batterijduur van ongeveer 3 maanden (ongeveer 9 tot 12 opgenomen gebeurtenissen per dag)
  • Rustig: Batterijduur van ongeveer 7 maanden (ongeveer 2 tot 4 opgenomen gebeurtenissen per dag)

Oplaadtijd van batterij

De oplaadtijd van een batterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omgevingstemperatuur en de staat van de batterij.

Nest Doorbell (batterij)

Normaal: het duurt ongeveer 5 uur om de batterij helemaal op te laden met een geschikte netspanningsadapter van 7,5 W (los verkrijgbaar).

Nest Cam (batterij)

Normaal: het duurt ongeveer 5 uur om de batterij helemaal op te laden met de meegeleverde netspanningsadapter van 7,5 W en oplaadkabel.

Schatting van batterijduur

De Google Nest Cam (batterij) en de Nest Doorbell (batterij) tonen ongeveer 48 uur nadat ze zijn opgeladen een geschatte batterijduur in de app. Naarmate de camera of deurbel steeds meer leert, wordt de geschatte batterijduur aangepast aan de omstandigheden om de nauwkeurigheid te verbeteren. Als er aan het begin veel activiteit wordt opgenomen, is de schatting relatief laag. Maar als de activiteit na verloop van tijd afneemt, neemt de schatting van de batterijduur toe.

Instellingen wijzigen om de batterij te sparen

Het batterijgebruik verlagen

Als je het batterijgebruik verlaagt, past de camera of deurbel de instellingen voor video-opnamen aan om:

• de videokwaliteit te optimaliseren,
  • de tijdsduur in te korten waarvoor gebeurtenissen worden geregistreerd,
  • er langer over te doen om opnamen tussen gebeurtenissen te starten.

Zo verlaag je het batterijgebruik:

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast.
  3. Tik op Instellingen  Batterij.
  4. Tik op de schakelaar naast Langere batterijduur om de batterijduur van de camera te verbeteren.

Batterijbesparing gebruiken

Als automatische batterijbesparing aan staat, past de camera of deurbel de functies automatisch aan om de batterij te sparen.

Zo zet je batterijbesparing aan:

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast.
  3. Tik op Instellingen  Batterij.
  4. Tik op de schakelaar naast Automatische batterijbesparing.

Wat er gebeurt als je de batterijbesparingsmodus hebt aangezet

Nest Cam (batterij)

Als je een Nest Cam (batterij) hebt, worden de instellingen en functies automatisch aangepast als de batterij nog ongeveer 7 dagen batterijduur over heeft (of ongeveer 20% van de resterende batterijduur). Dit kun je verwachten:

• De videokwaliteit wordt geoptimaliseerd om de batterijduur te verbeteren.
  • De camera neemt alleen mensen waar en neemt ze op. Andere videogebeurtenissen, zoals bekende gezichten, voertuigen en pakketten, worden niet opgenomen.
  • Noodgebeurtenissen worden nog steeds opgenomen met de standaardclipduur van 3 minuten. Clips van persoonsgebeurtenissen zijn maximaal 10 seconden lang.
  • Als je camera een gebeurtenis waarneemt, doet hij er langer over om te beslissen wanneer hij moet beginnen met opnemen als de activiteit nog steeds plaatsvindt.

Nest Doorbell (batterij)

Als je een Nest Doorbell (batterij) hebt, worden de instellingen en functies automatisch aangepast als de batterij nog ongeveer 7 dagen batterijduur over heeft (of ongeveer 20% van de resterende batterijduur). Dit kun je verwachten:

• De videokwaliteit wordt geoptimaliseerd om de batterijduur te verbeteren.
  • Videogebeurtenissen zoals mensen, voertuigen, dieren en pakketten worden niet opgenomen.
  • Als iemand op de deurbel drukt, neemt de deurbel ongeveer 20 seconden op nadat de knop is ingedrukt.
  • Noodgebeurtenissen worden nog steeds opgenomen met de standaardclipduur van 3 minuten.
  • Je deurbel zet de activeringsgevoeligheid enkele uren uit. Dit betekent dat je deurbel alleen wordt geactiveerd als je hem aanzet in de app of als iemand op de deurbel drukt.

Als de batterij van je deurbel nog ongeveer 24 uur over heeft, schakelt hij automatisch over naar de modus Alleen deurbel. Je krijgt alleen meldingen als iemand op de deurbel drukt. Andere functies worden uitgezet om de batterij te sparen.

De videokwaliteit wijzigen

Pas de videokwaliteit aan via de instellingen om een balans te zoeken tussen video's met hoge resolutie, een langere batterijduur en minder gebruik van bandbreedte.

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast.
  3. Tik op Instellingen  Video.
  4. Tik onder Videokwaliteit op Hoog.

Aanpassen hoeveel activiteit je camera opneemt

Opgenomen gebeurtenissen uitzetten

Bewegingsgebeurtenissen verbruiken veel meer batterijvermogen dan andere gebeurtenissen en staan standaard uit. Als je bewegingsgebeurtenissen hebt aangezet in de instellingen van je camera of deurbel, kun je ze uitzetten om de batterij te sparen.

Als je meerdere soorten gebeurtenissen aan hebt staan, kun je gebeurtenissen uitzetten die minder belangrijk voor je zijn.

Zo zet je specifieke videogebeurtenissen uit:

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast.
  3. Tik op Instellingen  Gebeurtenissen.
  4. Selecteer Opgenomen gebeurtenissen.
  5. Tik op de schakelaar naast alle gebeurtenissen (bijvoorbeeld Beweging) die je wilt uitzetten.

Activiteitszones gebruiken

Je kunt ook aangepaste activiteitszones maken om nog verder in te perken hoeveel activiteit je camera waarneemt. Gebruik de app om een activiteitszone te tekenen rond een deel van het camerabeeld en selecteer daarna de gebeurtenismeldingen die je voor die zone wilt krijgen.

Activiteitszones instellen en gebruiken

De hoek van je camera aanpassen

Je camera of deurbel verbruikt meer batterijvermogen als er activiteit wordt waargenomen in gebieden met veel verkeer (bijvoorbeeld in een drukke straat of op een stoep). Pas de hoek van je camera aan zodat delen met veel ongewenste activiteit buiten het beeld van de livestream vallen.

De maximale gebeurtenislengte inkorten

Met de maximale lengte van gebeurtenissen bepaal je hoelang je camera of deurbel elke afzonderlijke gebeurtenis opneemt. Als je de lengte van de gebeurtenis korter maakt, verminder je het batterijgebruik.

Zo kort je de maximale lengte van gebeurtenissen in:

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast.
  3. Tik op Instellingen  Video.
  4. Tik op Maximale lengte gebeurtenis en kies een kortere gebeurtenisduur.

De activeringsgevoeligheid wijzigen

Je kunt de activeringsgevoeligheid van je camera of deurbel aanpassen, zodat hij minder batterijspanning nodig heeft om te bepalen wanneer hij geactiveerd moet worden en moet beginnen met opnemen.

Als je de gevoeligheid verlaagt, gebeurt het volgende:

• Je verkleint het bereik waarbinnen de camera of deurbel activiteit kan waarnemen.
  • Het duurt langer voordat je camera of deurbel wordt geactiveerd nadat hij activiteit waarneemt.

Zo verlaag je de activeringsgevoeligheid in de instellingen van je camera of deurbel:

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast.
  3. Tik op Instellingen  Video Activeringsgevoeligheid.
  4. Kies de instelling Laag.

Je camera beschermen tegen extreem koude temperaturen

Bij extreem koud weer kan je camera of deurbel voor een goede werking meer stroom nodig hebben.

Dit betekent dat de camera of deurbel sneller leeg raakt dan verwacht als je op een plek met extreem koud weer woont. Misschien merk je ook dat de batterij van je camera of deurbel tijdens de koude wintermaanden sneller leegraakt.

Als je camera buiten is, probeer hem dan op een plek te plaatsen onder een dakrand, zodat hij beter wordt beschermd tegen koude temperaturen.

Je kunt je camera of deurbel ook aansluiten op een voedingsbron, zodat hij opgeladen blijft.

Je camera of deurbel aansluiten op een voedingsbron

Als je je geen zorgen wilt maken dat je de camera moet opladen, kun je hem via de meegeleverde USB-kabel aansluiten op een stopcontact in huis.

Als je een deurbel hebt, kun je hem installeren met de bedrading van het deurbelsysteem van je huis of een voedingsadapter voor binnen gebruiken.