To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Välj installation med eller utan kabel för Nest Doorbell

Läs den här artikeln om du är osäker på om du ska installera Google Nest Doorbell (med batteri) utan kablar eller om du ska använda kablarna till bostadens dörrklocka.

Google Nest Doorbell (med batteri) är gjord för att gå på batteri utan att behöva laddas ofta. Du kan även välja att ansluta den till dörrklockans ledningssystem, som successivt laddar batteriet med låg spänning (med vissa begränsningar).

Trådlös installation

I följande situationer bör du installera Nest Doorbell utan kablar. Välj ett alternativ om du vill läsa mer om det.

Du vill byta ut din nuvarande, batteridrivna dörrklocka

Om din nuvarande dörrklocka också går på batteri kan du helt enkelt ta bort den och sätta dit Nest Doorbell i stället.

Dörrklockans ledningssystem är inte kompatibelt med Nest-dörrklockor

Nest Doorbell behöver 8 till 24 V AC via ledning. Om spänningen i det nuvarande systemet är för hög eller för låg kan det bli problem med strömförsörjningen.

Obs! Du hittar mer information i vår artikel om hur du kontrollerar systemets kompatibilitet med Nest Doorbell.

Du kan låta en elektriker ändra dörrklocksystemets transformator så att den blir kompatibel med Nest Doorbell.

Annars kan du behöva installera dörrklockan utan kablar.

Det finns inget dörrklocksystem hemma

Om det inte finns något dörrklocksystem där du bor är det enklast att installera dörrklockan utan ledning.

Du kan även installera Nest Doorbell med en strömadapter för inomhusbruk.

Du installerar Nest Doorbell på ett annat ställe

Du kanske vill installera Nest Doorbell någon annanstans än på den nuvarande dörrklockans plats. Det här är några vanliga skäl:

• Den nuvarande dörrklockan sitter inte bra till.
  • Det behövs en andra dörrklocka vid en sidoingång eller bakdörr.

I sådana fall är det enklast att installera dörrklockan trådlöst. Då behöver du inte låta en elektriker dra om ledningarna till dörrklocksystemet hemma.

Installation med kabel

Obs! Första gången du laddar dörrklockans laddas batteriet till 100 %. För att förlänga batteriets livslängd laddas dörrklockan bara till 80 % om den är ansluten med kabel till dörrklocksystemet. Innan du installerar dörrklockan kan du ladda batteriet över 80 % med USB-kabeln. När dörrklockan är ansluten till systemet med kabel sjunker dock batterinivån till 80 % och stannar på den nivån eller lägre.

I följande situationer bör du ansluta Nest Doorbell till dörrklocksystemet. Välj ett alternativ om du vill läsa mer om det.

Du vill byta ut din dörrklocka med kabel

Om du vill byta ut en dörrklocka med kabel bör det gå att ta bort den gamla dörrklockan och ansluta Nest Doorbell till samma ledningar.

Obs! Kontrollera att systemet är kompatibelt med Nest Doorbell. Annars kan det bli problem med strömförsörjningen.

Om du tänker ersätta Google Nest Doorbell (med kabel) måste du även ta bort alla adaptrar för ljudenheten som installerats tidigare. Den behövs inte med Nest Doorbell (med batteri).

Ta bort Nest Doorbell (med kabel)

Du vill slippa ladda upp dörrklockan manuellt

En trådlös dörrklocka behöver laddas då och då.

Om du inte vill ladda den så ofta ska du ansluta dörrklockan till systemkablarna, vilket laddar batteriet successivt.

Obs! Batteriet kan inte laddas vid temperaturer på under 0 °C. När det är kallt ute kan du behöva ta med batteriet in och ladda det på ett varmt ställe, även om du har anslutit dörrklockan till systemkablarna.