To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest Doorbell (batterij) installeren

Begin hier als je een nieuwe Google Nest Doorbell (batterij) hebt of als je je Nest Doorbell (batterij) uit de app hebt verwijderd en opnieuw wilt toevoegen.

Je hebt de app nodig om je deurbel te verbinden met wifi en opgenomen videobeelden te kunnen bekijken. Gebruik de app dus altijd als primair hulpmiddel om de deurbel te installeren en in te stellen.

Hieronder zie je een kort overzicht van de stappen om aan de slag te gaan met de bedrade of draadloze installatie, samen met een paar belangrijke stappen voor probleemoplossing.

Dit artikel is alleen van toepassing op het volgende apparaat:

Nest Doorbell (batterij)

Meer hulp bij de installatie

Je kunt in ons Helpcentrum meer hulp krijgen om de Nest Doorbell (netvoeding, 2e generatie) of de Nest Doorbell (netvoeding) te installeren.

Je kunt ook instructies lezen om de Nest Doorbell te installeren met een voedingsadapter voor binnen.

Installatievideo's

Draadloze installatie

How To Install Your Battery-Powered Nest Doorbell Wire-Free

Bedrade installatie

How To Install Your Nest Doorbell With Existing Chime Wires

Draadloze installatie

1. Controleer of je al het nodige voor de installatie hebt

Controleer of alle onderdelen zijn meegeleverd in de doos.

Inhoud van de doos

• Nest Doorbell (batterij)
  • Montagesteun
  • Wig
  • Verlengdraden (Opmerking: Je hebt deze niet nodig voor een draadloze installatie.)
  • Schroeven
  • Wandpluggen
  • Afstandhouders
  • Ontgrendelingstool
  • Oplaadkabel voor USB-C naar USB-A

Heb je een wig nodig?

De Nest Doorbell (batterij) wordt geleverd met een wig die je kunt gebruiken om de camerahoek van de deurbel aan te passen als je deze in een hoek monteert. Met deze wig kun je de deurbel tot 20° horizontaal kantelen.

Als je deurbel een grotere horizontale hoek nodig heeft of als je de hoek verticaal moet aanpassen, kun je een Made for Google-wig voor je deurbel kopen.

Gereedschap:

• Kruiskopschroevendraaier
  • Boormachine
    • Een kruiskopbit
    • Een boortje van 6,5 mm (voor de wandpluggen)
    • Een boortje van 2 mm (optioneel, om in hard materiaal te boren, zoals baksteen en stucwerk)
  • Een waterpas (om te controleren of de deurbel recht hangt)

App- en internetvereisten:

• De Google Home-app
  • Een geschikte telefoon (om verbinding te maken met wifi en de Home-app te gebruiken)
  • De naam en het wachtwoord van je wifi-netwerk
  • Een breedbandinternetverbinding met een uploadsnelheid van ten minste 2 Mbps voor je deurbel

Een speaker of scherm voor Google Home of Nest gebruiken (aanbevolen)

Met een draadloze installatie kan de deurbel de deurbeltoon van je huis niet gebruiken. Als je dus een melding wilt krijgen wanneer iemand op je deurbel drukt terwijl je thuis bent, kun je een Google-speaker of -scherm koppelen en bezoekersmeldingen instellen.

2. Laad de deurbel op voordat je deze installeert

Gebruik bij een draadloze installatie de meegeleverde USB-kabel om de deurbel volledig op te laden. Zorg ervoor dat de deurbel tijdens het instellen aangesloten blijft zodat deze verbinding kan maken met de app en het wifi-netwerk.

Het statuslampje pulseert wit als de deurbel wordt opgeladen en gaat wit branden als de batterij volledig is opgeladen.

3. Koppel de deurbel aan de app via de QR-code

Volg de onderstaande stappen om je deurbel aan de app toe te voegen en de installatie te starten.

1. Download de Google Home-app via de Apple App Store of de Google Play Store als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device..
  4. Kies het huis waaraan je de deurbel wilt toevoegen of selecteer Nog een huis toevoegen om een nieuw huis te maken. Tik daarna op Volgende.
  5. De app begint met zoeken naar apparaten in de buurt. Selecteer de Nest Doorbell (batterij) als het apparaat dat je wilt instellen als hierom wordt gevraagd.
  6. Scan de QR-code op de achterkant van de deurbel met de camera van je telefoon. Je kunt ook op Doorgaan zonder scannen tikken en de cijfers in de buurt van de QR-code opgeven.
  7. De app leidt je door het instellen en installeren.

4. Los eventuele problemen op

Tijdens het instellen kun je via de app onder andere je deurbel verbinden met wifi, instellingen personaliseren en de videokwaliteit checken.

Hier zijn een paar tips voor het geval je problemen ondervindt.

Verbindingsproblemen

Als je wifi-netwerk niet wordt weergegeven of als je deurbel geen verbinding met wifi kan maken, kun je het volgende doen om het probleem op te lossen:

• Wacht een paar minuten en probeer dan opnieuw de deurbel te verbinden.
  • Plaats de deurbel en router zo mogelijk dichter bij elkaar om het signaal te verbeteren.
  • Verminder draadloze storing.
  • Start je router opnieuw op.
  • Als je een verborgen wifi-netwerk hebt, moet je de netwerknaam (SSID) handmatig opgeven in de app.

Lees ons artikel Problemen oplossen met het toevoegen van Nest-camera's aan de app voor meer tips.

Stroomproblemen

De volgende signalen kunnen erop duiden dat je deurbel niet genoeg stroom krijgt:

• De deurbel gaat niet aan.
  • Je krijgt een foutmelding of de status in de app geeft aan dat er niet genoeg stroom is.
  • Als er niet genoeg stroom is, zijn de wifi-verbinding en de videokwaliteit misschien ook slechter.

Laad de batterij op als de app aangeeft dat deze bijna leeg is. Als de batterij sneller lijkt leeg te lopen, kun je de instellingen aanpassen om meer batterijlading te sparen.

Problemen met de videokwaliteit

Als de videobeelden van de deurbel vertraagd zijn, komt dat meestal door een slechte wifi-verbinding. Het kan ook een teken zijn dat je deurbel onvoldoende stroom krijgt. Probeer het volgende om het probleem op te lossen:

Als de videobeelden van je deurbel vervormd zijn, kun je het probleem zo oplossen:

• Stof de lens van de camera af.
  • Zorg dat je deurbel in de schaduw hangt en beschermd is tegen extreme weersomstandigheden. Hoewel Nest Doorbells zijn bedoeld voor buitenshuis, kunnen extreem hoge of lage temperaturen van invloed zijn op onder meer de videokwaliteit.
Ga naar ons artikel Problemen oplossen met de videokwaliteit van de Nest-camera voor meer tips.

5. Gebruik de deurbel

In het artikel Aan de slag met je Nest Doorbell vind je basisinformatie over de Nest Doorbell en instructies waarmee je de instellingen kunt aanpassen.

Bedrade installatie

1. Controleer de compatibiliteits- en spanningsvereisten

De Nest Doorbell kan de meeste deurbellen op netvoeding vervangen, maar in sommige gevallen is er niet genoeg of juist te veel stroom. Ga na of je je huidige deurbel kunt vervangen door de Nest Doorbell.

Controleren of het deurbelsysteem geschikt is voor een Nest Doorbell

2. Controleer of je al het nodige voor de installatie hebt

Controleer of alle onderdelen zijn meegeleverd in de doos.

Inhoud van de doos

• Nest Doorbell (batterij)
  • Montagesteun
  • Wig
  • Verlengdraden
  • Schroeven
  • Wandpluggen
  • Afstandhouders
  • Ontgrendelingstool
  • Oplaadkabel voor USB-C naar USB-A

Heb je een wig nodig?

De Nest Doorbell (batterij) wordt geleverd met een wig die je kunt gebruiken om de camerahoek van de deurbel aan te passen als je deze in een hoek monteert. Met deze wig kun je de hoek van je deurbel tot 20° aanpassen.

Als je deurbel een bredere hoek nodig heeft om belangrijke activiteit waar te nemen (bijvoorbeeld 35° tot 55°), kun je een Made for Google-wig voor je deurbel kopen.

Gereedschap:

• Kruiskopschroevendraaier
  • Boormachine
    • Een kruiskopbit
    • Een boortje van 6 mm (voor de wandpluggen)
    • Een boortje van 2 mm (optioneel, om in hard materiaal te boren, zoals baksteen en stucwerk)
  • Een waterpas (om te controleren of de deurbel recht hangt)

App- en internetvereisten:

• De Google Home-app
  • Een geschikte telefoon (om verbinding te maken met wifi en de Home-app te gebruiken)
  • De naam en het wachtwoord van je wifi-netwerk
  • Een breedbandinternetverbinding met een uploadsnelheid van ten minste 2 Mbps voor je deurbel

3. Laad de deurbel op voordat je deze installeert

Gebruik de meegeleverde USB-C-kabel om je deurbel op te laden. Zorg ervoor dat de deurbel tijdens het instellen aangesloten blijft zodat deze verbinding kan maken met de app en het wifi-netwerk.

Het statuslampje pulseert wit als de deurbel wordt opgeladen en gaat wit branden als de batterij volledig is opgeladen.

4. Zet de stroom naar je deurbel uit

1. Zet de stroom naar je deurbel en bel uit bij de groepenkast in je huis. Hiermee bescherm je jezelf en de apparatuur tijdens de installatie.
  2. Druk op de deurbel om te bevestigen dat je de juiste zekering hebt uitgezet. Indien nodig kun je ook de hoofdzekering uitzetten.

5. Verwijder de oude deurbel

Verwijder je oude deurbel en koppel de draden los. Voor deze stap heb je waarschijnlijk een schroevendraaier nodig.

Opmerking: Als je de Nest Doorbell (netvoeding) wilt vervangen, moet je ook de meegeleverde belaansluiting verwijderen. De Nest Doorbell (batterij) heeft deze niet nodig voor een bedrade installatie.

De Nest Doorbell (netvoeding) verwijderen

Tip: Als je je oude deurbel verwijdert, buig je de deurbeldraden een stukje of plak je ze vast, zodat ze niet terug in de muur schuiven.

6. Koppel de deurbel aan de app via de QR-code

Volg de onderstaande stappen om je deurbel aan de app toe te voegen en de installatie te starten.

1. Download de Google Home-app via de Apple App Store of de Google Play Store als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device..
  4. Kies het huis waaraan je de deurbel wilt toevoegen of selecteer Nog een huis toevoegen om een nieuw huis te maken. Tik daarna op Volgende.
  5. De app begint met zoeken naar apparaten in de buurt. Selecteer de Nest Doorbell (batterij) als het apparaat dat je wilt instellen als dit wordt gevraagd.
  6. Scan de QR-code op de achterkant van de deurbel met de camera van je telefoon. Je kunt ook op Doorgaan zonder scannen tikken en de cijfers in de buurt van de QR-code opgeven.
  7. De app leidt je door het instellen en installeren.

7. Los eventuele problemen op

Tijdens het instellen kun je via de app onder andere je deurbel verbinden met wifi, instellingen personaliseren en de videokwaliteit checken.

Hier zijn een paar tips voor het geval je problemen ondervindt.

Verbindingsproblemen

Als je wifi-netwerk niet wordt weergegeven of als je deurbel geen verbinding met wifi kan maken, kun je het volgende doen om het probleem op te lossen:

• Wacht een paar minuten en probeer dan opnieuw de deurbel te verbinden.
  • Plaats de deurbel en router zo mogelijk dichter bij elkaar om het signaal te verbeteren.
  • Verminder draadloze storing.
  • Start je router opnieuw op.
  • Als je een verborgen wifi-netwerk hebt, moet je de netwerknaam (SSID) handmatig opgeven in de app.
Lees ons artikel Problemen oplossen met het toevoegen van Nest-camera's aan de app voor meer tips.

Stroomproblemen

De volgende signalen kunnen erop duiden dat je deurbel niet genoeg stroom krijgt:

• De deurbel gaat niet aan.
  • Je krijgt een foutmelding of de status in de app geeft aan dat er niet genoeg batterijlading is.
  • Als er niet genoeg stroom is, zijn de wifi-verbinding en de videokwaliteit misschien ook slechter.
Bekijk het artikel Problemen met de batterij van de Nest-camera en -deurbel oplossen voor stappen om problemen op te lossen.

Problemen met de videokwaliteit

Als de videobeelden van de deurbel vertraagd zijn, komt dat meestal door een slechte wifi-verbinding. Het kan ook een teken zijn dat je deurbel onvoldoende batterijlading heeft. Probeer het volgende om het probleem op te lossen:

Als de videobeelden van de deurbel vervormd zijn, kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen:

• Stof de lens van de camera af.
  • Zorg dat je deurbel in de schaduw hangt en beschermd is tegen extreme weersomstandigheden. Hoewel Nest Doorbells zijn bedoeld voor buitenshuis, kunnen extreem hoge of lage temperaturen van invloed zijn op onder meer de videokwaliteit.

Lees ons artikel Problemen oplossen met de videokwaliteit van de Nest-camera voor meer tips.

Problemen met de bel

Als je een mechanische bel met bewegende delen hebt en deze niet afgaat of niet goed klinkt, probeer je het volgende:

1. Verwijder het kapje van de bel en controleer of de draden geen bewegende delen raken.
  2. Zorg dat eventuele blootliggende draadeinden (waarvan het koper te zien is) elkaar niet raken.
  3. Test de bel opnieuw.

In ons Helpcentrum vind je nog meer hulp bij het oplossen van problemen met de bel.

8. Gebruik de deurbel

In het artikel Aan de slag met je Nest Doorbell vind je basisinformatie over de Nest Doorbell en instructies waarmee je de instellingen kunt aanpassen.

Stroomdraden aansluiten op de Nest Doorbell

• Check of de draden schoon zijn voordat je ze aansluit.
  • Sluit de stroomdraden aan op de draadaansluitingen.
    • Het maakt niet uit aan welke aansluiting je een draad bevestigt.
    • Druk op de lipjes om de draden in de aansluitingen te steken.
    • Als er nog draad zichtbaar is, verwijder je de aansluitingen en knip je de overtollige draad af.
  • Belangrijk: Zorg dat de aansluitingen de montagesteun niet aanraken. Dit kan leiden tot kortsluiting en schade aan de deurbel. Zorg dat ze alleen de schroeven aanraken. Draai de schroeven aan om de aansluitingen vast te zetten.
  • Zorg dat de draden omlaag wijzen en niet omhoog, zodat je een eventueel teveel aan draad in de muur kunt terugstoppen.

Without the connectors

• Before you connect the wires to the screws, trim the wires and the insulation so only ¼ inch of wire is exposed.
  • Bend the wires clockwise into a hook shape and attach to the screws.
  • Important: Don’t let the wires touch the backplate. This can cause an electrical short and damage the doorbell. Make sure that they only touch the screws. Tighten the screws to secure the wires.
  • Make sure the wires point down, not up, so the extra wire can be tucked back into the wall.