To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Akkukäyttöisen Nest Doorbellin asennus

Aloita tästä, jos sinulla on uusi akkukäyttöinen Google Nest Doorbell tai jos olet poistanut akkukäyttöisen Nest Doorbellin sovelluksesta ja haluat lisätä sen takaisin.

Ovikellon yhdistäminen Wi-Fi-verkkoon ja nauhoitetun videon saanti vaativat sovelluksen käyttöä, joten sovellusta pitäisi aina käyttää ensisijaisena ohjeena ovikellon käyttöönotossa ja asennuksessa.

Tässä on lyhyet ohjeet langallisten ja langattomien laitteiden asentamiseen sekä tärkeitä ohjeita ongelmanratkaisuun.

Tämä artikkeli koskee vain seuraavaa laitetta:

Nest Doorbell (akkukäyttöinen)

Lisää asennusohjeita

Löydät lisää ohjeita Nest Doorbellin (langallinen, 2. sukupolvi) tai Nest Doorbellin (langallinen) asentamiseen ohjekeskuksesta.

Löydät myös ohjeet Nest Doorbellin asentamiseen sisäkäyttöön tarkoitetun virtalähteen kanssa.

Asennusvideot

Langaton asennus

How To Install Your Battery-Powered Nest Doorbell Wire-Free

Sähköverkkoasennus

How To Install Your Nest Doorbell With Existing Chime Wires

Langaton asennus

1. Tarkista, että sinulla on kaikki asennukseen tarvittavat tarvikkeet

Varmista, että sinulla on kaikki pakkauksessa tulleet osat.

Pakkauksen sisältö:

• Nest Doorbell (akkukäyttöinen)
  • Seinälevy
  • Kiila
  • Jatkojohdot (Huom. Näitä ei tarvita langattomaan asennukseen.)
  • Ruuvit
  • Kiinnitysankkurit
  • Holkit
  • Avaustyökalu
  • USB-C–USB-A-latausjohto

Tarvitsetko kiilan?

Akkukäyttöisen Nest Doorbellin mukana tulee kiila, jonka avulla voit säätää ovikellon kamerakulmaa, jos ovikello sijaitsee nurkassa. Kiilalla voi kallistaa ovikelloa vaakasuunnassa korkeintaan 20 astetta.

Jos ovikello tarvitsee suuremman kamerakulman vaakasuuntaan tai jos haluat säätää kulmaa pystysuunnassa, voit ostaa Made For Google ‑ovikellokiilan.

Työkalut:

• Ristipääruuvimeisseli
  • Sähköpora
    • Poranterä
    • 1/4 tuuman (6,5 mm) poranterä (kiinnitysankkureita varten)
    • 3/32 tuuman (2 mm) poranterä (valinnainen, tarkoitettu kovien materiaalien, esim. tiilen tai kipsin, poraamiseen)
  • Vatupassi (jolla tarkistat, että ovikello on suorassa)

Sovellus- ja internetyhteysvaatimukset:

• Google Home ‑sovellus
  • Yhteensopiva puhelin (Wi-Fi-yhteyttä ja Home-sovelluksen käyttöä varten)
  • Wi-Fi-verkon nimi ja salasana
  • Vähintään 2 Mbs:n laajakaistayhteys ovikelloa varten

Käytä Google Home- tai Nest-kaiutinta tai ‑näyttöä (suositus)

Langattomasti asennettu ovikello ei voi käyttää kotisi ovikellosummeria. Jos haluat saada ilmoituksen, kun joku soittaa ovikelloasi ollessasi kotona, yhdistä Google-kaiutin tai ‑näyttö ja ota käyttöön vierailijailmoitukset.

2. Lataa ovikello ennen asennusta

Lataa ovikello täyteen mukana toimitetulla USB-johdolla langatonta asennusta varten. Pidä se kytkettynä asennuksen aikana, jotta se voi muodostaa yhteyden sovellukseen ja Wi-Fi-verkkoon.

Tilavalo vilkkuu valkoisena, kun ovikello latautuu, ja valo on tasaisen valkoinen, kun ovikello on ladattu täyteen.

3. Yhdistä ovikello sovellukseen QR-koodilla

Lisää ovikello sovellukseen ja aloita asennus seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Lataa Google Home ‑sovellus Apple App Storesta tai Google Play Kaupasta, jos et ole vielä tehnyt niin.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  3. Valitse Laitteet Lisää Google Nest tai yhteistyökumppanin laite Google Nest or partner device..
  4. Valitse koti, johon haluat lisätä ovikellon, tai luo uusi koti valitsemalla Lisää uusi koti. Valitse sitten Seuraava.
  5. Sovellus yrittää etsiä lähellä olevia laitteita. Valitse pyydettäessä Nest Doorbell (akkukäyttöinen), jonka haluat ottaa käyttöön.
  6. Skannaa puhelimen kameralla ovikellon takaosasta löytyvä QR-koodi. Voit myös valita Jatka skannaamatta ja lisätä QR-koodin lähellä olevat numerot.
  7. Sovellus opastaa sinua käyttöönotossa ja asennuksessa.

4. Seuraa tarvittaessa ongelmanratkaisuohjeita

Käyttöönoton aikana voit esimerkiksi yhdistää ovikellosi Wi-Fi-verkkoon, valita haluamasi asetukset ja tarkistaa videon laadun sovelluksen avulla.

Ongelmatilanteessa voit tutustua näihin vinkkeihin.

Yhteysongelmat

Jos et löydä Wi-Fi-verkkoasi tai jos ovikellolla on ongelmia Wi-Fi-verkkoon yhdistämisessä, voit yrittää ratkaista ongelman seuraavin keinoin:

• Odota muutama minuutti ja yritä sitten yhdistää ovikello uudelleen.
  • Jos mahdollista, siirrä ovikello ja reititin lähemmäs toisiaan signaalin parantamiseksi.
  • Vähennä langattoman verkon häiriöitä.
  • Käynnistä reititin uudelleen.
  • Jos Wi-Fi-verkko on piilotettu, lisää verkon nimi (SSID) sovellukseen manuaalisesti.

Lisää vinkkejä löydät artikkelista Ohjeita sovelluksen tai langattoman verkon yhdistämisongelmiin.

Virtaongelmat

Merkkejä siitä, että ovikellosi ei saa tarpeeksi virtaa:

• Ovikello ei käynnisty.
  • Sovellus ilmoittaa, että virtaa ei ole riittävästi.
  • Myös Wi-Fi-yhteys ja videon laatu voivat heikentyä, jos virtaa ei ole tarpeeksi.

Lataa akku, kun sovellus ilmoittaa akkuvirran olevan vähissä. Jos akku tyhjenee tavallista nopeammin, kokeile säätää asetuksia akun säästämiseksi.

Videon laatuongelmat

Videon viive on yleensä merkki siitä, että Wi-Fi-yhteys on heikko. Se voi kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että ovikellon virta ei riitä. Voit yrittää korjata ongelman näin:

Jos ovikellosi video on vääristynyt, voit yrittää korjata ongelman seuraavilla tavoilla:

• Pyyhi pöly kameran linssistä.
  • Varmista, että ovikellosi on varjoisassa paikassa ja suojassa ankarilta sääolosuhteilta. Nest Doorbellit on suunniteltu toimimaan ulkona, mutta äärimmäisen kuuma tai kylmä lämpötila voi vaikuttaa esimerkiksi videon laatuun.
Lisää vinkkejä löydät artikkelista Videokuva on sumea, pikselöitynyt, väriltään vääristynyt tai se heijastaa.

5. Käytä ovikelloa

Lue lisää esim. Nest Doorbellin perustoiminnoista ja asetusten muuttamisesta artikkelista Nest Doorbellin käytön aloittaminen.

Sähköverkkoasennus

1. Tarkista yhteensopivuus ja jännitevaatimukset

Vaikka Nest Doorbell voi korvata useimmat langalliset ovikellot, joissakin tapauksissa ovikellojärjestelmä joko ei anna tarpeeksi virtaa tai antaa liikaa virtaa. Tämän takia on tärkeää tarkistaa, voiko nykyisen ovikellon vaihtaa Nest Doorbelliin.

Tarkista ovikellojärjestelmän yhteensopivuus Nest Doorbellin kanssa

2. Tarkista, että sinulla on kaikki asennukseen tarvittavat tarvikkeet

Varmista, että sinulla on kaikki pakkauksessa tulleet osat.

Pakkauksen sisältö:

• Nest Doorbell (akkukäyttöinen)
  • Seinälevy
  • Kiila
  • Jatkojohdot
  • Ruuvit
  • Kiinnitysankkurit
  • Holkit
  • Avaustyökalu
  • USB-C–USB-A-latausjohto

Tarvitsetko kiilan?

Akkukäyttöisen Nest Doorbellin mukana tulee kiila, jonka avulla voit säätää ovikellon kamerakulmaa, jos ovikello sijaitsee nurkassa. Kiilalla voi kallistaa ovikelloa korkeintaan 20 astetta.

Jos ovikello tarvitsee suuremman kamerakulman (esim. 35–55°) tärkeiden tapahtumien havainnointiin, voit ostaa Made For Google ‑ovikellokiilan.

Työkalut:

• Ristipääruuvimeisseli
  • Sähköpora
    • Poranterä
    • 1/4 tuuman (6 mm) poranterä (kiinnitysankkureita varten)
    • 3/32 tuuman (2,38 mm) poranterä (valinnainen, tarkoitettu kovien materiaalien, esim. tiilen tai kipsin, poraamiseen)
  • Vatupassi (jolla tarkistat, että ovikello on suorassa)

Sovellus- ja internetyhteysvaatimukset:

• Google Home ‑sovellus
  • Yhteensopiva puhelin (Wi-Fi-yhteyttä ja Home-sovelluksen käyttöä varten)
  • Wi-Fi-verkon nimi ja salasana
  • Vähintään 2 Mbs:n laajakaistayhteys ovikelloa varten

3. Lataa ovikello ennen asennusta

Lataa ovikello mukana toimitetulla USB-C-johdolla. Pidä se kytkettynä asennuksen aikana, jotta se voi muodostaa yhteyden sovellukseen ja Wi-Fi-verkkoon.

Tilavalo vilkkuu valkoisena, kun ovikello latautuu, ja valo on tasaisen valkoinen, kun ovikello on ladattu täyteen.

4. Sammuta ovikellojärjestelmän virta

1. Sammuta vanhan ovikellon ja summerin virta kodin virtakytkimestä tai sulakekaapista. Tämä suojaa sinua ja laitteitasi asennuksen aikana.
  2. Soita vanhaa ovikelloa varmistaaksesi, että olet katkaissut virran oikeasta kytkimestä. Tarvittaessa voit katkaista päävirran virtakytkimestä.

5. Irrota vanha ovikellosi

Irrota vanha ovikello ja sen johdot. Tässä vaiheessa saatat tarvita ruuvimeisseliä.

Huom. Jos aiot vaihtaa langallisen Nest Doorbellin, sinun on poistettava myös sen mukana tullut summeriliitin – sitä ei tarvita akkukäyttöisen Nest Doorbellin langalliseen asennukseen.

Nest Doorbellin (langallinen) poistaminen

Vinkki: Kun poistat vanhan ovikellon, taivuta ovikellon johdot tai teippaa ne, jotta ne eivät luiskahda takaisin seinän sisään.

6. Yhdistä ovikello sovellukseen QR-koodilla

Lisää ovikello sovellukseen ja aloita asennus seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Lataa Google Home ‑sovellus Apple App Storesta tai Google Play Kaupasta, jos et ole vielä tehnyt niin.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  3. Valitse Laitteet Lisää Google Nest tai yhteistyökumppanin laite Google Nest or partner device..
  4. Valitse koti, johon haluat lisätä ovikellon, tai luo uusi koti valitsemalla Lisää uusi koti. Valitse sitten Seuraava.
  5. Sovellus yrittää etsiä lähellä olevia laitteita. Valitse pyydettäessä akkukäyttöinen Nest Doorbell, jonka haluat ottaa käyttöön.
  6. Skannaa puhelimen kameralla ovikellon takaosasta löytyvä QR-koodi. Voit myös valita Jatka skannaamatta ja lisätä QR-koodin lähellä olevat numerot.
  7. Sovellus opastaa sinua käyttöönotossa ja asennuksessa.

7. Seuraa tarvittaessa ongelmanratkaisuohjeita

Käyttöönoton aikana voit esimerkiksi yhdistää ovikellosi Wi-Fi-verkkoon, valita haluamasi asetukset ja tarkistaa videon laadun sovelluksen avulla.

Ongelmatilanteessa voit tutustua näihin vinkkeihin.

Yhteysongelmat

Jos et löydä Wi-Fi-verkkoasi tai jos ovikellolla on ongelmia Wi-Fi-verkkoon yhdistämisessä, voit yrittää ratkaista ongelman seuraavin keinoin:

• Odota muutama minuutti ja yritä sitten yhdistää ovikello uudelleen.
  • Jos mahdollista, siirrä ovikello ja reititin lähemmäs toisiaan signaalin parantamiseksi.
  • Vähennä langattoman verkon häiriöitä.
  • Käynnistä reititin uudelleen.
  • Jos Wi-Fi-verkko on piilotettu, lisää verkon nimi (SSID) sovellukseen manuaalisesti.
Lisää vinkkejä löydät artikkelista Ohjeita sovelluksen tai langattoman verkon yhdistämisongelmiin.

Virtaongelmat

Merkkejä siitä, että ovikellosi ei saa tarpeeksi virtaa:

• Ovikello ei käynnisty.
  • Sovellus ilmoittaa, että akkuvirta on vähissä.
  • Myös Wi-Fi-yhteys ja videon laatu voivat heikentyä, jos virtaa ei ole tarpeeksi.
Katso ongelmanratkaisuohjeita artikkelista Nest-kameran ja ‑ovikellon akkuongelmien ratkaiseminen.

Videon laatuongelmat

Videon viive on yleensä merkki siitä, että Wi-Fi-yhteys on heikko. Se voi kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että ovikellon akkuvirta ei riitä. Voit yrittää korjata ongelman näin:

Jos ovikellosi video on vääristynyt, voit ratkaista ongelman seuraavilla tavoilla:

• Pyyhi pöly kameran linssistä.
  • Varmista, että ovikellosi on varjoisassa paikassa ja suojassa ankarilta sääolosuhteilta. Nest Doorbellit on suunniteltu toimimaan ulkona, mutta äärimmäisen kuuma tai kylmä lämpötila voi vaikuttaa esimerkiksi videon laatuun.

Lisää vinkkejä löydät artikkelista Videokuva on sumea, pikselöitynyt, väriltään vääristynyt tai se heijastaa.

Summeriongelmat

Jos sinulla on mekaaninen summeri, jossa on liikkuvia osia, ja se ei soi tai sen äänimerkki ei kuulosta oikealta, kokeile tätä:

1. Irrota summerin kansi ja tarkista, että johdot eivät kosketa liikkuvia osia.
  2. Varmista, että paljaat johdonpäät (paljasta kuparia näkyvillä) eivät kosketa toisiaan.
  3. Testaa summeria uudelleen.

Saat lisää apua summerin ongelmanratkaisuun ohjekeskuksestamme.

8. Käytä ovikelloa

Lue lisää esim. Nest Doorbellin perustoiminnoista ja asetusten muuttamisesta artikkelista Nest Doorbellin käytön aloittaminen.

Virtajohtojen liittäminen Nest Doorbelliin

• Varmista ennen johtojen liittämistä, että ne ovat puhtaat.
  • Liitä virtajohdot liittimiin.
    • Ei ole väliä, mihin liittimeen liität johdon.
    • Paina irrotuspidikkeitä ja kytke sitten johdot liittimiin.
    • Jos näet paljaan johdon, irrota liittimet ja leikkaa ylimääräinen osa pois.
  • Tärkeää: Varo, etteivät liittimet kosketa taustalevyä. Tämä voi aiheuttaa oikosulun ja vahingoittaa ovikelloa. Varmista, että liittimet koskettavat vain ruuveja. Kiinnitä liittimet kiristämällä ruuvit.
  • Varmista, että johdot osoittavat alaspäin eivätkä ylöspäin, jotta ylimääräiset johdot voi työntää takaisin seinään.

Without the connectors

• Before you connect the wires to the screws, trim the wires and the insulation so only ¼ inch of wire is exposed.
  • Bend the wires clockwise into a hook shape and attach to the screws.
  • Important: Don’t let the wires touch the backplate. This can cause an electrical short and damage the doorbell. Make sure that they only touch the screws. Tighten the screws to secure the wires.
  • Make sure the wires point down, not up, so the extra wire can be tucked back into the wall.