To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Åtgärda fel med misslyckad autentisering på enheter

Om ett felmeddelande om misslyckad autentisering på enheter visas när du försöker lägga till en delad enhet med Google Assistent innebär detta att du inte är medlem i hemmet som enheten är länkad till i Google Home-appen.

Gå med i hemmet som är länkat till enheten

Obs! Du kan inte följa stegen nedan för att gå med i ett hem med ditt Google Workspace-konto. Läs om hur du använder ett Google Workspace-konto på en enhet.

Steg 1: Be en medlem i hemmet att bjuda in dig

Om du vill gå med i ett hem ber du en medlem i hemmet i Google Home-appen att bjuda in dig.

Om du vill länka ett barns konto som hanteras via Family Link till en enhet, behöver föräldern i Google-familjegruppen som försöker länka barnets konto först gå med i hemmet.

Steg 2: (För medlemmar i hemmet) Bjud in en medlem till hemmet

Obs!

Som medlem i hemmet kan du bjuda in andra till hemmet. Ett hem kan ha upp till sex medlemmar.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Byt till hemmet som du vill dela.
  3. Tryck på Inställningar   Tryck på Lägg till Lägg till följt av Medlem i hemmet.
  4. Ange e-postadressen till personen du vill bjuda in eller personens namn följt av tryck på Nästa.
  5. Granska vad som delas med den nya medlemmen i hemmet följt av tryck på Nästa.
  6. Granska personens åtkomst till hemmet följt av tryck på Skicka.
  7. Om din Google-familjegrupp inte är full och personen du bjuder in inte redan är med i den ska du få alternativet att bjuda in personen till Google-familjegruppen.
    • Om du vill bjuda in personen trycker du på Lägg till i familj.
    • Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.
    • Obs! Det kan vara upp till sex medlemmar i en Google-familjegrupp.

Den inbjudna personen bör få ett e-postmeddelande med anvisningar.

Läs mer om hur du delar ett hem och enheter i Google Home-appen.

Steg 3: Tacka ja till inbjudan att bli medlem i hemmet
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på inkorgen   tryck på din väntande inbjudan.
  3. Följ anvisningarna i appen.
    • Godkänn genom att trycka på Nästa.
    • Om du vill avvisa trycker du på Avvisa.
  4. Granska vad som delas när du går med i ett hem följt av tryck på Godkänn.
  5. Ange ett namn på hemmet. Namnet visas bara för dig.
  6. Nästa gång du ansluter till hemmets wifi öppnar du Home-appen Google Home så att du kan slutföra konfigureringen av Google Assistent och läggas till på enheterna i detta wifi-nätverk.

Läs mer om hur du delar ett hem och enheter i Google Home-appen.

Steg 4: För ett barns konto som enbart hanteras via Family Link

Om du vill lägga till ett barns konto som hanteras via Family Link på en högtalare eller Smart Display måste du

• vara förälder i barnets Google-familjegrupp
  • vara medlem i hemmet som enheten är länkad till i Home-appen.

Om du är förälder i en Google-familjegrupp och vill länka barnets konto som hanteras via Family Link till en högtalare eller Smart Display kan du göra det när du har gått med i hemmet. Läs om hur du lägger till barnets konto på en enhet.