To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De fout Verificatiecontrole op apparaat/apparaten mislukt oplossen

Als je de foutmelding Verificatiecontrole op apparaat/apparaten mislukt ziet wanneer je een gedeeld apparaat met de Google Assistent wilt toevoegen, dan ben je geen lid van het huis waaraan het apparaat is gekoppeld in de Google Home-app.

Lid worden van het huis dat aan het apparaat is gekoppeld

Belangrijk: Je kunt de onderstaande stappen niet gebruiken om lid te worden van een huis met je Google Workspace-account Meer informatie over hoe je een Google Workspace-account op een apparaat gebruikt.

Stap 1: Vraag een lid van het huis om je uit te nodigen

Als je lid wilt worden van een huis, vraag je een lid van het huis in de Google Home-app om je uit te nodigen.

Als je het account van een kind wilt koppelen dat via Family Link is gekoppeld aan een apparaat, moet de ouder in de Google-gezinsgroep van het kind die het account van het kind probeert te koppelen, lid worden van het huis.

Stap 2: (Voor leden van het huis) Nodig een lid uit voor je huis

Belangrijk:

Als lid van het huis kun je mensen uitnodigen voor je huis. Een huis kan tot 6 leden hebben.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Kies het huis dat je wilt delen.
  3. Tik op Instellingen   tik op Toevoegen Toevoegen en dan Lid van huis.
  4. Vul de naam of het e-mailadres in van de persoon die je wilt uitnodigen voor je huis en dan tik op Volgende.
  5. Bekijk wat er wordt gedeeld als je iemand toevoegt aan je huis en dan tik op Volgende.
  6. Bekijk de toegang van die persoon tot je huis en dan tik op Sturen.
  7. Als je Google-gezinsgroep niet vol is en de persoon die je wilt uitnodigen nog niet in een gezinsgroep zit, kun je die persoon uitnodigen voor je Google-gezinsgroep.
    • Tik op Toevoegen aan de gezinsgroep om de persoon uit te nodigen.
    • Tik op Nee, bedankt om deze stap over te slaan.
    • Opmerking: Een Google-gezinsgroep kan uit maximaal 6 leden bestaan.

De persoon die je uitnodigt, krijgt een e-mail met instructies.

Meer informatie over hoe je een huis en apparaten deelt in de Google Home-app.

Stap 3: Accepteer de uitnodiging voor leden van het huis
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de inbox  de openstaande uitnodiging.
  3. Volg de instructies in de app om lid van een huis te worden.
    • Tik op Volgende om te accepteren.
    • Tik op Weigeren om een verzoek af te wijzen.
  4. Bekijk wat er wordt gedeeld als je lid wordt van een huis en dan tik op Akkoord.
  5. Maak een bijnaam voor het huis. Deze bijnaam is alleen zichtbaar voor jou.
  6. Als je weer verbinding maakt met het wifi-netwerk van het huis, open je de Home-app Google Home om het instellen van de Google Assistent af te ronden. Je wordt dan toegevoegd aan de apparaten die zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Meer informatie over hoe je een huis en apparaten deelt in de Google Home-app.

Stap 4: Alleen voor een account van een kind dat met Family Link wordt beheerd

Als je een account van een kind dat wordt beheerd in Family Link wilt toevoegen aan een speaker of smartdisplay, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Je bent een ouder in de Google-gezinsgroep van het kind.
  • Je bent lid van het huis waaraan het apparaat is gekoppeld in de Home-app.

Als je de ouder bent in een Google-gezinsgroep en je wilt het account van je kind dat wordt beheerd in Family Link koppelen aan een speaker of smartdisplay, dan kun je dat doen nadat je lid bent geworden van het huis. Meer informatie over hoe je het account van je kind aan een apparaat toevoegt