To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hantera säkerhets- och e-postmeddelanden för Nest-appen

Här hittar du svar på en del vanliga frågor om konton som du använder med Nest-appen.

Hur kan jag göra kontot säkrare?

Om du vill lägga till extra säkerhet för kontot rekommenderar vi att du aktiverar tvåstegsverifiering. När du loggar in måste du ange en tillfällig, unik kod som skickas till telefonen.

Om du använder ett Google-konto läser du om hur du skyddar kontot med tvåstegsverifiering.

Om du använder ett Nest-konto där du loggar in med e-postadress och lösenord läser du mer om hur du lägger till tvåstegsverifiering i kontot med Nest-appen. Om du inte lägger till tvåstegsverifiering med sms i kontot före den 4 maj 2020 läggs tvåstegsverifiering med e-post till i kontot automatiskt.

Hur ändrar jag kontots e-postadress?

Tänk på att alla e-postvarningar, hemrapporter och andra meddelanden från Google Nest skickas till den nya e-postadressen.

Om du använder ett Nest-konto följer du anvisningarna nedan.

1. Öppna Nest-appen och välj Sign in with Nest längst ned på skärmen.
  2. Ange e-postadressen och lösenordet och tryck sedan på Sign in.
  3. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar.
  4. Välj Account och sedan Manage account.
  5. Tryck på Account Security (kontosäkerhet) och sedan på Email address (e-postadress).
  6. Ange det nuvarande kontolösenordet och den nya e-postadressen. Bekräfta genom att ange den nya e-postadressen igen.
  7. Tryck på Save changes (spara ändringar).
  8. Kolla om du har fått ett meddelande från account@nest.com till den nya e-postadressen. Verifiera den nya adressen genom att trycka eller klicka på den medföljande länken.

Om du inte har fått ett e-postmeddelande efter ett tag kan du ha angett fel e-postadress. Kontrollera att den nya e-postadressen är rättstavad.

Om du använder ett Google-konto kan du kanske byta e-postadress. Läs mer i Ändra e-postadress för ditt konto.

Om det inte går att ändra e-postadressen, men du fortfarande vill använda en annan e-postadress, kan du skapa ett nytt konto. Då måste du ta bort och återställa Nest-produkterna och konfigurera dem på nytt i det nya kontot. Alla som har delad åtkomst till hemmet förlorar också åtkomst till hemmet och måste bjudas in på nytt.

Kan jag dela konto med någon annan?

Nej. Du ska aldrig ge lösenordet till ditt konto till någon annan. Om du gör det utsätter du kontot för risk och det kan leda till att funktioner som hemautomatisering inte fungerar som förväntat.

Du kan bjuda in vänner och familj att dela åtkomst till hemmet. Varje person kan logga in med sitt eget konto och visa och använda Nest-produkterna i hemmet via Nest-appen på telefonen.

När du har migrerat till ett Google-konto ska du bara bjuda in personer du litar på som medlemmar i hemmet. Tänk på att alla som blir medlemmar i hemmet kan lägga till eller ta bort enheter, använda och ändra enhetsinställningar, i vissa fall länka till andra tjänster och lägga till eller ta bort andra medlemmar, inklusive dig.

Tänk på följande:

• Om du inte redan har migrerat Nest-kontot till ett Google-konto kan du bara bjuda in personer som har Nest-konton. Det innebär att du måste migrera innan familjemedlemmar som har skapat eller migrerat till ett Nest-konto kan gå med hemmet.

Ägaren till ett Nest-hem med ett Nest-konto Ägaren till ett Nest-hem med ett Google-konto

Bjuda in medlemmar i familjen eller hemmet som redan har ett Nest-konto

Ja

Ja, men medlemmen i hemmet eller familjen måste först migrera till ett Google-konto innan de kan gå med i hemmet.

Bjuda in medlemmar i familjen eller hemmet som har Google-konton

Nej, ägaren av hemmet måste migrera hemmet till ett Google-konto.

Ja

Om du har Nest-konto som du inte har migrerat och vill bjuda in andra till hemmet ska du läsa mer om familjekonton och hur delar åtkomst till Nest-hemmet

Om du har migrerat till ett Google-konto läser du om hur du delar hem och enheter i Google Home-appen