To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De beveiliging en e-mails van je account voor de Nest-app beheren

Hieronder vind je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het account dat je met de Nest-app gebruikt.

Hoe kan ik mijn account beter beveiligen?

Voor extra beveiliging raden we je aan om verificatie in 2 stappen aan te zetten voor je account. Dit betekent dat je bij het inloggen een tijdelijke, unieke code moet invoeren. Deze code wordt naar je telefoon gestuurd.

Als je een Google-account gebruikt, vind je hier meer informatie over hoe je je account beschermt met verificatie in 2 stappen.

Als je een Nest-account gebruikt waarop je inlogt met een e-mailadres en wachtwoord, kun je meer informatie bekijken over hoe je verificatie in 2 stappen toevoegt aan je account in de Nest-app. Als je verificatie in 2 stappen via sms niet uiterlijk op 4 mei 2020 aan je account hebt toegevoegd, wordt verificatie in 2 stappen via e-mail automatisch aan je account toegevoegd.

Hoe wijzig ik het e-mailadres voor mijn account?

Onthoud dat alle e-mailmeldingen, Nest-rapporten en andere berichten van Nest naar het nieuwe e-mailadres worden gestuurd.

Als je een Nest-account gebruikt, volg je de onderstaande instructies.

1. Open de Nest-app en selecteer onderaan het scherm Inloggen met Nest.
  2. Geef je e-mailadres en wachtwoord op. Tik dan op Inloggen.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Selecteer Account en vervolgens Account beheren.
  5. Tik op Accountbeveiliging en vervolgens op E-mailadres.
  6. Voer het huidige wachtwoord van je account en het nieuwe e-mailadres in. Geef ter bevestiging het nieuwe e-mailadres opnieuw op.
  7. Tik op Wijzigingen opslaan.
  8. Check of je een bericht van account@nest.com op je nieuwe e-mailadres hebt ontvangen. Tik of klik op de link in het bericht om het nieuwe e-mailadres te verifiëren.

Als je de e-mail na enkele momenten nog niet hebt ontvangen, heb je misschien het verkeerde e-mailadres opgegeven. Kijk of je het e-mailadres juist hebt gespeld.

Als je een Google-account gebruikt, kun je misschien je e-mailadres wijzigen. In het artikel over hoe je het e-mailadres voor je account kunt wijzigen vind je meer informatie.

Als je je e-mailadres niet kunt wijzigen en toch een ander e-mailadres wilt gebruiken, kun je een nieuw account maken. Dan moet je wel je Nest-producten verwijderen en resetten en vervolgens opnieuw instellen in het nieuwe account. Iedereen met gedeelde toegang tot je huis verliest deze toegang en moet opnieuw worden uitgenodigd voor het huis.

Kan ik mijn account met iemand anders delen?

Nee. Deel het wachtwoord voor je account nooit met anderen. Hierdoor kan de beveiliging van je account in gevaar komen en kunnen er problemen optreden met bijvoorbeeld functies voor automatisering in huis.

Je kunt je vrienden en familie uitnodigen om de toegang tot je huis te delen. Iedereen kan inloggen met het eigen account en met de Nest-app op een telefoon de Nest-producten in je huis bekijken en gebruiken.

Nadat je bent overgestapt naar een Google-account, nodig je alleen mensen die je vertrouwt uit om lid te worden van je huis. Houd er rekening mee dat iedereen die lid wordt van een huis, apparaten kan toevoegen of verwijderen, bestaande apparaatinstellingen kan gebruiken en wijzigen, in sommige gevallen een koppeling kan maken met andere services, en leden kan toevoegen of verwijderen (waaronder jezelf).

Waar je rekening mee moet houden:

• Als je je Nest-account niet hebt overgezet naar een Google-account, kun je alleen bestaande Nest-accounts uitnodigen voor je huis. Dit betekent dat je het overzetten moet uitvoeren voordat gezinsleden die een Google-account hebben gemaakt of naar een Google-account zijn overgestapt, lid kunnen worden van het huis.

Eigenaar van een Nest-huis met een Nest-account Eigenaar van een Nest-huis met een Google-account

Een gezinslid of lid van een huis met een bestaand Nest-account uitnodigen

Ja

Ja, maar het gezinslid of lid van het huis moet het account overzetten naar een Google-account voordat hij of zij lid kan worden van het huis.

Een gezinslid of lid van een huis met een Google-account uitnodigen

Nee, de eigenaar van het huis moet het huis naar een Google-account overzetten.

Ja

Als je een bestaand, niet-overgezet Nest-account hebt en mensen wilt uitnodigen voor je huis, kun je het volgende artikel lezen: Meer informatie over Gezinsaccounts en gedeelde toegang tot je Nest-huis.

Als je bent overgestapt naar een Google-account, vind je hier meer informatie over hoe je een huis en apparaten kunt delen in de Google Home-app.