To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De Nest Doorbell (netvoeding) en belaansluiting verwijderen

Begin hier als je de Google Nest Doorbell (netvoeding) wilt verwijderen omdat je van plan bent te verhuizen, een nieuwe deurbel wilt installeren of de deurbel wilt laten repareren.

Dit artikel is alleen van toepassing op het volgende apparaat:

Picture of a Nest Doorbell wired

Nest Doorbell (netvoeding)

Voor het verwijderen van je Nest Doorbell heb je het volgende nodig:

• Een kruiskopschroevendraaier.
  • De ontgrendelingstool die bij je deurbel is meegeleverd. Je kunt ook een punaise of paperclip gebruiken.

1. Zet de stroom uit in de zekeringkast

Zet de stroom naar je deurbel uit in de zekeringkast van je huis.

Om zeker te weten dat de stroom naar de Nest Doorbell uit is, check je of het lampje uit is en de deurbel niet klinkt als je op de belknop drukt.

Zet zo nodig de hoofdschakelaar van je huis uit om er zeker van te zijn dat de stroom uit is.

2. Verwijder de deurbel

Plaats de meegeleverde ontgrendelingstool in het kleine gaatje op de onderkant van de deurbel om de Nest Doorbell los te koppelen van de montagesteun. Heb je geen ontgrendelingstool, dan kun je ook een punaise of paperclip gebruiken.

3. Koppel de draden los

Draai de schroeven aan de achterkant van de Nest Doorbell los met een schroevendraaier en koppel de draden van de deurbel los.

Als er tijdens de installatie een Nest-draadextender is gebruikt, koppel je die ook los van de systeemdraden. Knijp in elke aansluiting om deze te openen. Daarna trek je de draad eruit om hem los te koppelen.

4. Verwijder de montagesteun

Nu de deurbel is verwijderd, verwijder je de schroeven met een schroevendraaier en neem je de montagesteun van de muur.

5. Verwijder de belaansluiting

Belangrijk: Als je de draden van de bel loskoppelt van de belaansluiting, moet je ze daarna weer op de juiste draadaansluiting aansluiten. Anders werkt de bel van je deurbel misschien niet zoals verwacht.

Volg de onderstaande stappen om de belaansluiting te verwijderen.

1. Ga naar het belkastje en verwijder de kap. Tip: Deurbelkastjes zijn meestal aan de muur bij de voordeur bevestigd. Sommige kappen kun je er gewoon vanaf trekken en andere moet je losschroeven.
  2. Maak elke beldraad los van de draadaansluiting. Sluit de beldraden daarna weer aan op de aansluitingen in de belknop. Gebruik de foto die je van de bedrading van je bel hebt gemaakt om te bepalen welke draad je op elke aansluiting moet aansluiten. Tip: Als je geen foto hebt en niet zeker weet hoe de draden moeten worden aangesloten, maak dan een foto van de bedrading van je bel voordat je iets loskoppelt. Op die manier weet je altijd hoe je de draden correct moet aansluiten op de belaansluiting.
  3. Nadat je alle draden opnieuw hebt aangesloten, verwijder je de belaansluiting en plaats je de kap terug.

Opmerking: Als je een Nest Doorbell (batterij) wilt installeren, heb je de belaansluiting die met de oude Nest Doorbell (netvoeding) was geïnstalleerd niet meer nodig, zelfs niet als je de nieuwe deurbel wilt installeren met behulp van de bedrading van het systeem.