To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Programvaruversioner och viktig information för Wifi

Här är de senaste programvaru- och firmwareversionerna för Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- och Google Wifi-enheter. Programuppdateringar görs automatiskt när de är tillgängliga. Om du vill kontrollera vilken version enheten har för närvarande öppnar du enhetens inställningar i Google Home-appen.

Obs! Programvaruversioner distribueras under ett antal dagar eller veckor. Den aktuella versionen och informationen nedan uppdateras när de blir tillgängliga för alla enheter.

Aktuella programvaruversioner och viktig information

Enhet Programvaruversion Det här ingår i uppdateringen
Nest Wifi Pro 3.71.406133

Från och med den 28 mars 2024 innehåller den här programvaruuppdateringen

• felkorrigeringar och förbättringar.
Nest Wifi-router 14150.882.9

Från och med augusti 2023 innehåller den här programvaruuppdateringen

• förbättrad strömhantering i Nest Wifi-routern
  • säkerhetsförbättringar
Nest Wifi-åtkomstpunkt 1.56.375543

Från och med september 2023 innehåller den här programvaruuppdateringen

• felkorrigeringar och förbättringar.
Google Wifi 14150.376.32

Från och med september 2022 innehåller den här programvaruuppdateringen

• stöd för Thread-gränsrouter på Nest Wifi-router och -åtkomstpunkter
  • förbättrade WAN-offlineinsikter
  • IPv6-stabilitetsförbättring
  • allmänna säkerhets-, stabilitets- och prestandaförbättringar.

Kontrollera vilken programvaruversion din Wifi-enhet har

Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- och Google Wifi-enheter uppdateras automatiskt med nya funktioner, förbättringar och felkorrigeringar. Information om vilken version av enheten du har finns i Google Home-appen:

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta tryck på Inställningar eller Mer More menu  tryck på Inställningar .
  4. Programvaruversionen visas under Wifi-information.

Äldre viktig information

Nest Wifi Pro

Oktober 2023

Uppdatering av programvaran för Nest Wifi Pro: 1.63.377847

Från och med oktober 2023 får Nest Wifi Pro-enheter automatiska programvaruuppdateringar. Den här uppdateringen omfattar

• felkorrigeringar och förbättringar.

Maj 2023

Uppdatering av programvaran för Nest Wifi Pro: 1.63.377847

Från och med den 15 maj 2023 får Nest Wifi Pro-enheter automatiska programvaruuppdateringar. Den här uppdateringen omfattar

• korrigering av underrapporterade resultat av internethastighetstester i Home-appen för snabbare internetanslutningar än 500 Mbit/s
  • förbättrad konsekvens för resultat av mesh-hastighetstest
  • allmänna säkerhets-, stabilitets- och prestandaförbättringar.

November 2022

Uppdatering av programvaran för Nest Wifi Pro: 1.63.324946

Från och med den 14 november 2022 får Nest Wifi Pro-enheter en automatisk programvaruuppdatering. Den här uppdateringen gäller Nest Wifi Pro och omfattar

• åtgärder av låg hastighet för användare med PPPoE-inställningar
  • allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

Kända problem

Resultaten i Home-appens inbyggda internethastighetstest kan vara lägre än förväntat för internethastigheter som är snabbare än 500 Mbit/s. Detta åtgärdas i en kommande programversion. Problemet med hastighetstestet påverkar inte den faktiska systemprestandan. Om du har en internetanslutning med snabbare hastigheter än 500 Mbit/s kan du använda en alternativ app för hastighetstest från telefonen eller datorn.

Uppdatering av programvaran för Nest Wifi Pro: 1.63.318999

Vid lanseringen får Nest Wifi Pro-enheten en automatisk programvaruuppdatering när konfigureringen är klar. Den här uppdateringen gäller Nest Wifi Pro och omfattar

• förbättrad anslutning
  • stöd för Thread-gränsroutrar
  • allmänna säkerhets-, stabilitets- och prestandaförbättringar.

Relaterade länkar

Distribution av programvara med öppen källkod: Få källkoden för komponenter med öppen källkod som distribueras med Nest Wifi Pro.

Nest Wifi och Google Wifi

Augusti 2023

14150.882.9 (Nest Wifi-router och Nest Wifi-åtkomstpunkt)

• förbättrad strömhantering i Nest Wifi-routern
  • säkerhetsförbättringar

September 2022

14150.376.32 (Nest Wifi-router och Google Wifi), 1.56.315675 (Nest Wifi-åtkomstpunkt)

Den här programvaruuppdateringen innehåller

• stöd för Thread-gränsrouter på Nest Wifi-router och -åtkomstpunkter
  • förbättrade WAN-offlineinsikter
  • IPv6-stabilitetsförbättring
  • allmänna säkerhets-, stabilitets- och prestandaförbättringar.

Mars 2022

14150.43.80 (Nest Wifi-router och Google Wifi), 1.54.294928 (Nest Wifi-åtkomstpunkt)

Den här programvaruuppdateringen innehåller

• uppdatering av wifi-protokollets säkerhetsbrister (FragAttack) för Google Wifi-enheter
  • förbättrad mesh-anslutning – automatisk mesh-återställning och begränsning av nätverksloopar
  • bättre kompatibilitet med wifi-enheter med 802.11K
  • allmänna säkerhets-, stabilitets- och prestandaförbättringar.

Juni 2021

13729.57.15 (Google Wifi), 13729.57.19 (Nest Wifi-router), 1.54.253765 (Nest Wifi-åtkomstpunkt)

Den här programvaruuppdateringen innehåller

• förbättrad användarupplevelse vid arbete hemifrån – stöd för prioriterade aktiviteter i Microsoft Teams, Slack, Webex och GoToMeeting
  • Nest Wifi-router-stöd för direktkonfigurering utan hubb och lokal fulfillment-kod för BLE-enheter som stöds (C till GE)
  • ny nätverksstatistik i Google Home-appen som visar när och varför internethastigheten är långsam
  • förbättrad tillförlitlighet för klient- och mesh-anslutning
  • förbättrad kompatibilitet med IPTV-nätverksinfrastruktur (Internet Protocol Television)
  • allmänna säkerhets-, stabilitets- och prestandaförbättringar.

November 2020

13099.118.19 (Nest Wifi och Google Wifi)

Den här programvaruuppdateringen innehåller

• kapaciteten att automatiskt upptäcka och optimera videokonferenstrafik som prioriterad aktivitet
  • wifi-händelser i Google Home-appens flöde som ger insikter om följande:
    • anslutningsfel på enheter på grund av lösenordsproblem
    • anslutningsproblem på enheter på grund av dålig täckning
    • problem med mesh-anslutning på grund av dålig placering
    • Ethernet-anslutning via WAN med otillräcklig prestanda
  • förbättrad klientanslutning och roaming
  • ökad stabilitet vid hög bildfrekvens
  • ökad stabilitet för IGMP för IPTV
  • allmänna säkerhets-, stabilitets- och prestandaförbättringar.

September 2020

13099.94.9 (Nest Wifi och Google Wifi)

Den här programvaruuppdateringen innehåller

• en avisering i Google Home-appen när en ny enhet ansluts till nätverket
  • förbättring av det dynamiska intervallet för optimering vid långsam internetanslutning
  • Stadia-optimering är tillgänglig för trafiken uppströms
  • prestandaförbättringar för DNS-proxy
  • allmänna säkerhets-, stabilitets- och prestandaförbättringar.

Juni 2020

12871.57.12 (Nest Wifi och Google Wifi)

Den här programvaruuppdateringen innehåller

• förbättrad enhetshastighet vid långsam internetanslutning
  • förbättrad platsidentifiering inomhus (802.11mc)
  • Local Home SDK-integrering för Nest Wifi-routern: lokal fulfillment-kod för Google Assistent-åtgärder i smarta hem
  • allmänna säkerhets-, stabilitets- och prestandaförbättringar.