To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Få oplysninger om registrering af lyd på højttalere og skærme

Med et Nest Aware-abonnement kan din Google-højttaler eller -skærm (Google Home Mini, Google Nest Hub osv.) registrere lyden af enhver røg- eller kuliltealarm og sende dig en underretning fra Home-appen. Din højttaler eller skærm kan også give dig besked, når den registrerer glasknusning (f.eks. et vindue) i dit hjem. På denne måde kan din højttaler eller skærm give dig besked, når der sker noget – også selvom du er langt væk.

How to turn on Sound Detection

Vigtigt at vide

• Med registrering af lyd registrerer din højttaler eller skærm ikke røg eller kulilte. Højttaleren eller skærmen vil kun registrere lyden af en røg- eller kuliltealarm. Registrering af lyd er ikke en erstatning for et alarmsystem og kan ikke kontakte nødtjenester, f.eks. politiet eller brandvæsenet, på dine vegne.

• Du skal have et Nest Aware-abonnement og en amerikansk adresse gemt i Home-appen for at bruge registrering af lyd på din højttaler eller skærm.

• Registrering af røg- og kuliltealarmer og registrering af glasknusning er ikke tilgængelige med et Nest Aware-abonnement (1. generation).

• Du skal bruge Home-appen til at aktivere registrering af lyd for din højttaler eller skærm og ændre indstillinger.

Andre enheder

Nest-kameraer kan også registrere lyde og underrette dig. Du kan få flere oplysninger i vores artikel om Nest-kameraets registrering af bevægelse og lyd.

Nest Secure kan også registrere glasknusning. Læs artiklen om registrering af glasknusning, i Secure for at få flere oplysninger om, hvordan det fungerer, og hvordan du konfigurerer det i Nest-appen.

Sådan fungerer registrering af lyd

Med registrering af lyd kan din højttaler eller skærm underrette dig, når den registrerer lyden af en røg- eller kuliltealarm eller glas, der knuses – også selvom du ikke er hjemme.

Hvis du f.eks. er taget afsted hjemmefra, men har efterladt noget på komfuret, bør røgalarmen i dit hjem gå i gang, når den registrerer røg. Med et Nest Aware-abonnement kan den højttaler, du har i samme rum som din røgalarm, registrere den lyd, der kommer fra din røgalarm.

Din højttaler optager alarmen og gemmer lydklippet i Home-appen. Hvis du har aktiveret notifikationer, får du en notifikation fra Home-appen.

Du kan bruge notifikationen til at gå direkte til den registrerede lydhændelse i feedet. Derfra skal du bare trykke på den registrerede lydhændelse for at gennemgå lydklippet i Home-appen. Du kan endda lytte til livelyd for at høre lyden af en alarm i dit hjem.

Hvis det er nødvendigt, kan du bruge nødopkald i Home-appen til hurtigt at kontakte en alarmcentral i nærheden af dit hjem – også selvom du befinder dig meget langt væk.

Din højttaler kan fungere på samme måde, hvis den registrerer lyden af en glasrude, der smadres i hjemmet. Hvis der er en indtrængende, kan du på denne måde kontakte nødtjenester for at få nogen til at komme til dit hjem.

Krav til brug af registrering af lyd

• Et Nest Aware-abonnement Registrering af lyd er ikke tilgængelig med et abonnement på Nest Aware (1. generation).

• Home-appen

• En adresse i USA

• En af følgende højttalere eller skærme:

• Google Home

• Google Home Max

• Google Nest Mini

• Google Home Mini

• Google Nest Audio

• Google Nest Hub

• Google Nest Hub Max

• Google Nest Wifi-punkt

Retningslinjer for placering i forbindelse med registrering af lyd

Du får de bedste resultater med registrering af lyd, hvis din enhed er i samme rum som en røgalarm, en kuliltealarm eller et vindue.

Hvis det ikke er muligt, bør din enhed have frit udsyn til alarmen eller vinduet. Det vil sige, at vægge, døre og møbler ikke må blokere lyden fra alarmen eller vinduet til din enhed.

Se registrerede lydhændelser i Home-appen

I Home-appen kan du finde og vælge registrerede lydhændelser for at gennemgå de lydklip, som din højttaler eller skærm har optaget.

Fra en notifikation

Du kan bruge notifikationen til at gå direkte til den registrerede lydhændelse i feedet. Derfra skal du bare trykke på den registrerede lydhændelse for at gennemgå lydklippet i Home-appen.

I feedet

Feedet er den sektion i Home-appen, hvor du kan se de hændelser, der registreres af dine understøttede Nest-produkter. Få flere oplysninger om feedet i Hjælp.

1. Du kan gå til feedet ved at trykke på nederst til højre på skærmen.

2. Find og vælg den registrerede lydhændelse for at åbne lydklippet. Du skal muligvis rulle ned for at finde den registrerede lydhændelse, du skal bruge.

• Hændelser med røg- og kuliltealarmer og glasknusning vises automatisk under Prioriterede hændelser øverst i feedet.

• Ældre hændelser med røg- og kuliltealarmer og glasknusning flyttes til Seneste hændelser i feedet.

Alarmer, der er gået i gang

Hvis din skærm eller højttaler registrerer en røg- eller kuliltealarm, og hændelsen har statussen I gang, vises den øverst i Home-appen. Den igangværende registrerede lydhændelse vises øverst i feedet.

Afvis en registreret lydhændelse

Når du afviser en registreret lydhændelse i feedet, flyttes den til toppen af Seneste hændelser.

• Hvis en registreret lydhændelse er under Prioriterede hændelser i feedet, skal du trykke på Afvis.

• Hvis din højttaler eller skærm har registreret en røg- eller kuliltealarm, og hændelsen har statussen I gang, vises den øverst i feedet. Gå til Feed And then tryk på AfvisDismiss icon på hændelsen.

Se historikken for hjemmet

Du kan gå til historikken for dit hjem for at se og filtrere registrerede lydhændelser. Dette er nyttigt, hvis du vil se hændelser, der ikke er sket for nylig, og som ikke vises under Prioriterede hændelser eller Seneste hændelser.

1. Gå til Feed.

2. Vælg Gå til historik øverst på skærmen.

3. Brug følgende filtre i Historik for hjem for at angive den type aktivitet, du vil gennemgå:

• Enhed

• Hændelsestype

4. Find og vælg den registrerede lydhændelse for at åbne lydklippet. Du skal muligvis rulle ned for at finde den, du skal bruge.

Lydklip

Vælg en registreret lydhændelse i Home-appen for at åbne det lydklip, der blev optaget af din højttaler eller skærm.

Slet et lydklip

1. Tryk på en registreret lydhændelse for at åbne lydklippet.

2. Tryk på Valgmuligheder øverst til højre på skærmen.

3. Vælg Slet lydklip.

Lyt til livelyd

Hvis der for nylig er sket en hændelse med røg- eller kuliltealarmen eller glasknusning, kan du lytte med live for at høre, hvad din højttaler eller skærm registrerer.

Bemærk! Når du begynder at lytte med live, fortæller enhedens højttaler, at nogen lytter med live.

1. Vælg en registreret lydhændelse for at åbne lydklippet.

2. Tryk på Lyt live. Du kan lytte til livelyd i op til 3 minutter.

Brug din telefons mikrofon til at tale via din enhed

Når du lytter til livelyd, kan du trykke på Mikrofon Microphone icon for at slå mikrofonen til og derefter tale. Tryk på den igen for at slå mikrofonen fra.

Brug nødopkald

Hvis du lytter til livelyd i Home-appen, kan du trykke på Nødopkald for at ringe til nødtjenester i nærheden af dit hjem.

Bemærk! Sørg for, at nødopkald er aktiveret i Home-appen. Hvis funktionen er deaktiveret, vises muligheden for at bruge nødopkald ikke.

Se, hvordan du bruger nødopkald

Skift indstillinger for din højttaler eller skærm

Gå til indstillingerne for registrering af lyd i Home-appen:

1. Tryk på Indstillinger i Home-appen.

2. Vælg Nest Aware.

3. Vælg Registrering af lyd. Derfra kan du ændre indstillingerne for registrering af lyd.

Læs afsnittene nedenfor for at få flere oplysninger om, hvordan du ændrer specifikke indstillinger.

Slå registrering af lyd til eller fra

Bemærk! Du skal slå mikrofonen til på din højttaler eller skærm, før registrering af lyd kan fungere.

Når du har slået registrering af lyd til, kan du gøre følgende:

• Vælg, hvilke lyde der skal registreres.

• Vælg, hvilke højttalere og skærme der skal deltage i registrering af lyd.

Bemærk! Disse indstillinger gælder for alle i dit hjem. Medlemmer af hjemmet kan ikke angive deres egne præferencer for registrering af lyd. Hvert medlem af hjemmet kan dog angive sine egne notifikationspræferencer.

1. Tryk på Indstillinger i Home-appen.

2. Vælg Nest Aware.

3. Vælg Registrering af lyd.

4. Brug kontakten til at slå registrering af lyd til eller fra.

Juster, hvilke lyde der skal registreres

Når du ændrer, hvilke lyde der skal registreres, anvendes indstillingen for alle de højttalere og skærme, hvor du har aktiveret registrering af lyd.

1. Tryk på Indstillinger i Home-appen.

2. Vælg Nest Aware.

3. Vælg Registrering af lyd.

4. Under "Lyde" skal du markere eller fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Røgalarmer, Kuliltealarmer og Knust glas for at angive de lyde, som enheden skal registrere.

Angiv, hvilke enheder der skal deltage i registrering af lyd

Når du ændrer, hvilke højttalere og skærme der skal deltage i registrering af lyd, gælder ændringen for alle medlemmer af hjemmet. Et medlem af hjemmet kan ikke på individuel basis angive, hvilke enheder der skal deltage i registrering af lyd.

1. Tryk på Indstillinger i Home-appen.

2. Vælg Nest Aware.

3. Vælg Registrering af lyd.

4. Under "Enheder" kan du bruge kontakten til at slå lydregistrering til eller fra for hver enhed.

Skift indstillinger for notifikationer

Alle medlemmer af hjemmet kan vælge, om de vil modtage notifikationer, når en enhed registrerer en røg- eller kuliltealarm eller glasknusning i hjemmet.

1. Tryk på Indstillinger i Home-appen.

2. Vælg Nest Aware.

3. Vælg Registrering af lyd.

4. Tryk på Notifikationer om registrering af lyd.

5. Brug kontakten ud for Røgalarmer, Kuliltealarmer og Knust glas til at slå notifikationer til eller fra for hver lyd.

Fejlfinding

Hvis registrering af lyd ikke fungerer på din højttaler eller skærm, kan du gå til artiklen Find og løs problemer med registrering af lyd.