To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hantera din integritet på delade enheter med gästläget

När du vill ställa in ytterligare integritetsinställningar kan du använda Google Assistent i gästläget.

Obs! Gästläget är tillgängligt på högtalare från Google Nest och Google Home samt på Smart Display-enheter. Den här funktionen är inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder.

Aktivera eller inaktivera gästläget

Du och alla andra i hemmet (inklusive gäster) kan aktivera och inaktivera gästläget med rösten:

• Aktivera gästläget genom att säga ”Hey Google, aktivera gästläget”.
  • Inaktivera gästläget genom att säga ”Hey Google, inaktivera gästläget”.

Följande händer när gästläget är aktiverat:

• Google raderar automatiskt ljudinspelningar och aktiviteter i Google Assistent från enhetsägarens konto, till exempel saker du frågar assistenten om. Dina ljudinspelningar och din aktivitet i assistenten på enheten sparas inte i Google-kontot när du använder gästläget, även om de gör det annars.
  • Google Assistent varken läser upp eller visar personliga resultat, till exempel händelser från Google Kalender eller personliga kontakter.
  • Om du ber Google Assistent att interagera med andra tjänster från Google kan den aktiviteten sparas.
  • Appar och åtgärder från andra leverantörer som du använder med Google Assistent kan spara din aktivitet som rör dessa appar och tjänster, till exempel mediaenheter eller tjänster för det smarta hemmet.

Funktioner som fungerar när gästläget är aktiverat

• Du kan utföra åtgärder som att spela upp media, styra det smarta hemmet och få lokal information som vädret.
  • De flesta åtgärder i rutiner fungerar, till exempel alarm och styrning av smarta enheter, men personliga resultat inkluderas inte.
  • Funktioner för meddelanden på enheten fungerar, till exempel Sända ut.
  • Om du har konfigurerat kontakter för hushållet kan du och alla andra i hemmet fortfarande se kontakterna på Smart Display och ringa dem från de enheter som stöds.
  • Om du har konfigurerat fotoramen på Smart Display visas dina foton fortfarande.

Läs mer om olika sätt att hantera din integritet

Du kan läsa mer om ytterligare integritetsinställningar nedan: