To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hjemme- og Borte-rutinene

Du kan automatisere hjemenheter og få dagligdagse oppgaver gjort basert på posisjonen din med Hjemme- og Borte-rutinene i Google Home-appen eller med Google Home på nettet. Du kan for eksempel konfigurere en Borte-rutine, slik at lysene slås av automatisk når du drar hjemmefra. Denne funksjonen er bare tilgjengelig hvis du bruker Nest-enheter og -tjenester sammen med en Google-konto. Hvis du har en Nest-konto og vil bruke denne funksjonen, anbefaler vi at du overfører kontoen til en Google-konto.

Viktig: Alle medlemmene i husstanden kan se når disse rutinene kjører. Rutiner er bare laget for å gjøre livet litt enklere og må ikke brukes der feil kan medføre sikkerhetsproblemer. Ikke opprett rutiner som kan føre til personskade eller materielle skader hvis de ikke starter eller stopper. Rutiner kan kreve fungerende internett og wifi, og i tillegg må tjenesten være tilgjengelig både fra Google og tredjepartene som har produsert enhetene som brukes i rutinene. Det er ikke sikkert at rutiner alltid fungerer, og Google er ikke ansvarlig for eventuelle skader eller tap som oppstår som følge av rutiner som ikke fungerer.

Kontroller enheter i hjemmet med Hjemme- og Borte-rutiner

Du kan lage rutiner i Home-appen eller som skriptbaserte automatiseringer i Google Home på nettet som kan bruke registrering av tilstedeværelse til å justere hjemenhetene automatisk når noen kommer hjem, og når ingen er hjemme.

Tilstedeværelse i hjemmet fastslås via inndata fra posisjonen til telefonen din (hvis du velger dette) og sensorer i smartenhetene dine. Du trenger ikke å slå enhetene dine av og på eller bruke noen fast tidsplan. Du kan bestemme hvilke enheter, deriblant telefonen din, som skal fastslå tilstedeværelse.

Finn ut hvordan du konfigurerer smartenheter i Google Home-appen.

Slik kan Hjemme- og Borte-rutiner starte

Automatisk med registrering av tilstedeværelse

Hjemme- og Borte-rutinene kan bruke registrering av tilstedeværelse til å bestemme når de skal starte. Du kan velge hvilke enheter som skal bidra til å fastslå om noen er hjemme:

• Enhetssensorer: Disse enhetene har sensorer som kan brukes for å fastslå om noen er hjemme:
    • Nest-termostater
    • Nest Protect (med ledning)
    • Nest × Yale-lås
    • Google Home
    • Google Home Mini
    • Google Nest Mini
    • Google Home Max
    • Google Nest Hub
    • Google Nest Hub Max
    • Google Nest Hub (2. generasjon)
    • Google Nest Audio
    • Google Nest Wifi-punkt

Finn ut hvordan enhetene bidrar til å registrere tilstedeværelse.

• Telefonposisjon: Med Home-appen kan telefonen din bruke en kombinasjon av GPS, mobilsignaler og wifi-signaler til å registrere om du er hjemme eller ikke. Borte-rutinen starter når det registreres at det siste medlemmet forlater hjemmet med telefonen sin. Hjemme-rutinen starter når det registreres at det første medlemmet kommer hjem med telefonen sin.
    • Denne funksjonen fungerer best hvis alle i hjemmet deler telefonposisjonen sin. Hvis ikke kan det hende at Hjemme- og Borte-rutinene ikke starter når en person som ikke deler telefonposisjon, kommer hjem eller drar hjemmefra.
    • Hvis du i tillegg bruker enhetssensorer til å registrere tilstedeværelse, kan inndata fra disse påvirke når hjemmet bytter til Hjemme eller Borte. For eksempel: Hvis termostaten registrerer bevegelse på den tiden når folk vanligvis drar hjemmefra, kan disse inndataene gjøre at den utsetter å bytte til Borte for å sikre at det ikke er noen hjemme.
    • Vi har implementert denne funksjonen med tanke på personvern. Home-appen registrerer ikke kontinuerlig den nøyaktige posisjonen til telefonen din, sånn som GPS-navigasjonsapper gjør. Appen trenger bare å vite to ting: om du har kommet hjem, og om du har dratt hjemmefra. Finn ut mer om registrering av tilstedeværelse for Hjemme- og Borte-rutinene.

Med Home-appen

Du kan også starte Hjemme- og Borte-rutinene med Home-appen.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på navnet på hjemmet ditt øverst på skjermen. Hvis du ikke finner hjemmet ditt, kan du trykke på Favoritter .
  3. Velg enten Hjemme  eller Borte  for å endre hjemmets tilstand. Da startes det rutiner basert på registrering av tilstedeværelse.

Med talekommandoer (kun amerikansk engelsk)

Du kan starte Hjemme- og Borte-rutiner ved å gi talekommandoer til Google-assistenten. Merk: Hvis du har konfigurert Hjemme- og Borte-rutiner med en enhet som registrerer tilstedeværelse ved bruk av stemmestyring, kan alle talekommandoer starte Hjemme-rutinen.

Viktig:

• Du kan ikke bruke talekommandoer til å starte rutiner som justerer Nest-kameraer eller -ringeklokker.
  • Når du starter rutiner med talekommando, endres ikke aktiveringsstatusen for Nest Guard.

Dette er sikkerhetstiltak for å unngå at uautoriserte personer kan justere disse enhetene med stemmen.

Talekommandoer

• For å starte Hjemme-rutinen, si «Hey Google, noen er hjemme».
  • For å starte Borte-rutinen, si «Hey Google, alle er ute» eller «Hey Google, alle drar».

Merk: Hjemme- og Borte-rutinene er ikke det samme som de forhåndsinnstilte personlige rutinene «Jeg er hjemme» og «Jeg drar hjemmefra», som ikke kan bruke registrering av tilstedeværelse for å finne ut når de skal begynne.

Slik kan Hjemme- og Borte-rutinene være nyttige

Spar strøm

Hjemme- og Borte-rutinene kan hjelpe deg med å spare strøm på smartenhetene de styrer.

• Nest-termostater: Borte-rutinen kan justere termostaten til strømsparende temperaturer når alle har dratt hjemmefra. Hjemme-rutinen øker temperaturen til et mer komfortabelt nivå når den første personen kommer hjem.
  • Smarte stikkontakter, brytere og lys: Borte-rutinen kan slå av disse enhetene automatisk når den siste personen drar hjemmefra.

Gjør smarthjemmet ditt enda mer praktisk

Når du konfigurerer registrering av tilstedeværelse med Hjemme- og Borte-rutinene dine, starter de automatisk når det passer deg:

• Hjemme- og Borte-rutinene kan slå smarte stikkontakter og brytere av og på for deg hvis du skulle glemme det.
  • Hjemme- og Borte-rutinene kan justere Nest-termostatene til rett temperatur når den siste personen forlater hjemmet, og når den første personen kommer hjem. Du trenger ingen fast tidsplan.
  • Når tilstedeværelse er fastslått ved hjelp av telefonposisjon, kan Hjemme- og Borte-rutinene slå Nest-kameraene og -ringeklokkene dine av og på automatisk.

Konfigurer Hjemme- og Borte-rutinene

Du kan konfigurere Hjemme- og Borte-rutiner med Home-appen. For å bruke Hjemme- og Borte-rutinene må brukere av Nest-appen overføre Nest-kontoen sin til en Google-konto.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Automatisering .
  3. Under «Husstandsrutiner» trykker du på Hjemme  eller Borte .
  4. Konfigurer Hjemme- og Borte-rutinen din ved å velge enhetene og innstillingene du vil justere når noen kommer hjem eller alle er borte.
  5. (Valgfritt) Konfigurer bruk av telefonposisjonen for registrering av tilstedeværelse. For å gjøre det må du skrive inn hjemmeadressen din og bekrefte den ved å plassere en knappenål på et kart.
  6. (Valgfritt) Velg de andre enhetene du vil bruke for å fastslå om noen er hjemme.
Merk: Du kan også bruke redigeringsverktøyet for skript til å lage mer avanserte automatiseringer basert på om du er hjemme eller borte.

Hjemme- og Borte-rutinene for brukere av Nest-appen

Du må bruke Home-appen til å konfigurere Hjemme- og Borte-rutinene.

1. Overfør Nest-kontoen din til en Google-konto hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Konfigurer smartenhetene dine i Home-appen hvis det er nødvendig.
  3. Følg veiledningen i Home-appen for å konfigurere Hjemme- og Borte-rutiner.

Merk: Hvis du bruker både Nest-appen og Home-appen, fungerer Hjemme- og Borte-rutinene effektivt sammen med Home/Away Assist i Nest-appen. «Hjemme- og Borte-rutiner» er det nye navnet på «Hjemme og Borte» i Home-appen og «Registrering av tilstedeværelse» er det nye navnet på «Home/Away Assist», men de fungerer på samme måte.

Forskjeller mellom Home/Away Assist og Hjemme- og Borte-rutinene

Home/Away Assist er en funksjon i Nest-appen som kan endre Nest-enhetenes atferd automatisk. Hjemme- og Borte-rutinene i Home-appen fungerer omtrent på samme måte, men med noen forbedringer.

Home/Away Assist er tilgjengelig for deg hvis du har en Nest-konto du ikke har overført, og hvis du overfører den til en Google-konto og bruker Google-kontoen med Nest-enhetene og -tjenestene dine.

Merk: Hjemme- og Borte-rutinene er ikke tilgjengelige i Nest-appen. De er bare tilgjengelige i Home-appen for personer som bruker Nest-enheter og -tjenester sammen med en Google-konto.

• Home-appen og Nest-appen fungerer bra sammen. Du kan bruke én av appene eller begge.
  • Uansett hvilken app du bruker, er hjemmet alltid enten i Hjemme-modus eller Borte-modus. Så hvis du bytter modus i den ene appen, vises denne endringen i den andre appen med en gang.
  • Telefonen kan bare bruke geogjerde fra én app om gangen. Når du slår på geogjerde i den ene appen, slås det automatisk av i den andre appen.
  • Enkelte innstillinger er spesifikke for hver app. Se tabellen nedenfor for mer informasjon:
  Home/Away Assist Hjemme- og Borte-rutinene
Krever Nest-appen check mark
Krever Home-appen   check mark

Krever overføring til en Google-konto (hvis du begynte med Nest-appen før 19. august 2019)

check mark
Kan justere Nest-termostater, -kameraer og -ringeklokker check mark check mark
Kan justere Nest × Yale-låsen check mark
Kan justere smarte lys, stikkontakter og brytere   check mark
Kan bruke informasjon fra Nest-sensorer til å fastslå tilstedeværelse check mark check mark
Kan bruke informasjon fra Google Nest-høyttalere og -skjermer til å fastslå tilstedeværelse   check mark

Kan bruke telefonposisjon til å fastslå tilstedeværelse

check mark

via Nest-appen

check mark

via Home-appen

Kan bruke talekommandoer til å bytte mellom Hjemme og Borte (kun amerikansk engelsk)

Personvern og åpenhet

Vi tar personvern på alvor. Informasjon om telefonposisjonen brukes til de formålene du gir Google tillatelse til. Du kan når som helst slå av denne funksjonen.

I Googles garantier om personvern i hjemmet får du veiledning om hvordan du kan ivareta personvernet hjemme hos deg. Innsamling av posisjonsdataene til telefonen din er slått av som standard, og du må aktivt velge å slå det på etter at du har gått gjennom informasjonen om hvilke data som samles inn, hvordan de brukes, og hvilke kontroller du har tilgjengelig.

Finn ut hvordan registrering av tilstedeværelse fungerer og hvordan du kan sjekke og slette loggdata for tilstedeværelse.

For å få mer informasjon om hvordan vi behandler dataene dine når du bruker Google Nest-enheter og -tjenester, gå til Googles personvernregler og siden om personvern i brukerstøtten for Google Nest.