To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Wifi-softwareversies en release-opmerkingen

Hier vind je de nieuwste software- en firmwareversies voor Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- en Google Wifi-apparaten. Software-updates worden automatisch uitgevoerd als deze beschikbaar zijn. Als je wilt checken welke versie je apparaat nu heeft, ga je naar de instellingen van je apparaat in de Google Home-app.

Opmerking: Softwareversies worden over meerdere dagen of weken uitgerold. De actuele versie en release-opmerkingen hieronder worden geüpdatet, zodra ze beschikbaar zijn voor alle apparaten.

Actuele softwareversies en release-opmerkingen

Apparaat Softwareversie In de update
Nest Wifi Pro 3.71.406133

Vanaf 28 maart 2024 bevat deze software-update het volgende:

• Bugfixes en verbeteringen
Nest Wifi-router 14150.882.9

Vanaf augustus 2023 bevat deze software-update het volgende:

• Verbeterd energiebeheer op de Nest Wifi-router
  • Beveiligingsverbeteringen
Nest Wifi-punt 1.56.375543

Vanaf september 2023 bevat deze software-update het volgende:

• Bugfixes en verbeteringen
Google Wifi 14150.376.32

Vanaf september 2022 bevat deze software-update het volgende:

• Ondersteuning voor Thread-borderrouters op Nest WiFi-routers en -punten
  • Verbeterde offline WAN-inzichten
  • IPv6-stabiliteitsverbetering
  • Algemene verbeteringen op het gebied van beveiliging, stabiliteit en prestaties

De softwareversie van je Wifi-apparaat checken

Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- en Google Wifi-apparaten worden automatisch geüpdatet met nieuwe functies, verbeteringen en bugfixes. Je vindt de versie van je apparaat in de Google Home-app:

1. Open de Home-app .
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat tik op Instellingen  of Meer More menu tik op Instellingen .
  4. Zoek je softwareversie onder Wifi-informatie.

Eerdere release-opmerkingen

Nest Wifi Pro

Oktober 2023

Software-update voor de Nest Wifi Pro: 1.63.377847

Vanaf oktober 2023 krijgen Nest Wifi Pro-apparaten automatische software-updates. Deze update bevat:

• Bugfixes en verbeteringen

Mei 2023

Software-update voor de Nest Wifi Pro: 1.63.377847

Vanaf 15 mei 2023 krijgen Nest Wifi Pro-apparaten automatische software-updates. Deze update bevat:

• Oplossing voor onderrapportage van resultaten van internetsnelheidstests in de Home-app voor snelheden van internetverbindingen hoger dan 500 Mbps
  • Verbetering van de consistentie van de resultaten van de mesh-snelheidstest
  • Algemene verbeteringen op het gebied van beveiliging, stabiliteit en prestaties

November 2022

Software-update voor de Nest Wifi Pro: 1.63.324946

Vanaf 14 november 2022 krijgen Nest Wifi Pro-apparaten een automatische software-update. Deze update is specifiek voor de Nest Wifi Pro en omvat:

• Oplossingen voor lage snelheden voor gebruikers met PPPoE-instellingen
  • Algemene stabiliteits- en prestatieverbeteringen

Bekende problemen

De resultaten van de ingebouwde internetsnelheidstest in de Home-app kunnen lager dan verwacht zijn bij internetsnelheden hoger dan 500 Mbps. Dit wordt in een toekomstige softwarerelease verholpen. Het probleem met de snelheidstest heeft geen invloed op de werkelijke systeemprestaties. Als je een internetverbinding hebt met snelheden hoger dan 500 Mbps, gebruik dan een alternatieve snelheidstest-app op je telefoon of computer.

Software-update voor de Nest Wifi Pro: 1.63.318999

Na de release krijgen Nest Wifi Pro-apparaten een automatische software-update zodra het instellen is afgerond. Deze update is specifiek voor de Nest Wifi Pro en omvat:

• Verbeterde connectiviteit
  • Ondersteuning voor Thread-borderrouters
  • Algemene verbeteringen op het gebied van beveiliging, stabiliteit en prestaties

Gerelateerde links

Opensource-softwaredistributie: download de broncode voor opensource-componenten die worden gedistribueerd via Nest Wifi Pro.

Nest Wifi en Google Wifi

Augustus 2023

14150.882.9 (Nest Wifi-router en Nest Wifi-punt)

• Verbeterd energiebeheer op de Nest Wifi-router
  • Beveiligingsverbeteringen

September 2022

14150.376.32 (Nest Wifi-router en Google Wifi), 1.56.315675 (Nest Wifi-punt)

Deze software-update bevat het volgende:

• Ondersteuning voor Thread-borderrouter op Nest WiFi-routers en -punten
  • Verbeterde offline WAN-inzichten
  • IPv6-stabiliteitsverbetering
  • Algemene verbeteringen op het gebied van beveiliging, stabiliteit en prestaties

Maart 2022

14150.43.80 (Nest Wifi-router en Google Wifi), 1.54.294928 (Nest Wifi-punt)

Deze software-update bevat het volgende:

• Een update voor kwetsbaarheden in het wifi-protocol (FragAttacks) voor Google Wifi-apparaten
  • Verbeteringen voor mesh-connectiviteit: automatisch mesh-herstel en beperking van netwerklussen
  • Betere interoperabiliteit met wifi-apparaten met 802.11K
  • Algemene verbeteringen op het gebied van beveiliging, stabiliteit en prestaties

Juni 2021

13729.57.15 (Google Wifi), 13729.57.19 (Nest Wifi-router), 1.54.253765 (Nest Wifi-punt)

Deze software-update bevat het volgende:

• Verbeterde functionaliteit voor thuiswerken, ondersteuning van voorkeursactiviteiten voor Microsoft Teams, Slack, Webex en GoToMeeting
  • Ondersteuning door de Nest Wifi-router voor eenvoudige installatie zonder hub en lokale werking van ondersteunde BLE-apparaten (C by GE)
  • Een nieuw netwerkinzicht in de feed van de Google Home-app, dat aangeeft wanneer en waarom de internetsnelheden traag zijn
  • Verbeterde betrouwbaarheid van de client- en mesh-verbinding
  • Verbeterde compatibiliteit met de IPTV-netwerkinfrastructuur (Internet Protocol Television)
  • Algemene verbeteringen op het gebied van beveiliging, stabiliteit en prestaties

November 2020

13099.118.19 (Nest Wifi en Google Wifi)

Deze software-update bevat het volgende:

• De mogelijkheid om geselecteerd verkeer voor videovergaderingen automatisch waar te nemen en te optimaliseren als voorkeursactiviteit
  • Wifi-gebeurtenissen in de feed van de Google Home-app om inzicht te geven in de volgende problemen:
    • Mislukte apparaatverbindingen vanwege wachtwoordproblemen
    • Problemen met apparaatverbindingen vanwege slechte dekking
    • Problemen met mesh-verbindingen vanwege verkeerde plaatsing
    • Slecht presterende WAN-ethernetkoppeling
  • Verbeteringen voor betere clientconnectiviteit en roaming
  • Grotere betrouwbaarheid voor dataframes met hoge snelheid
  • Verbeteringen aan IPTV IGMP
  • Algemene verbeteringen op het gebied van beveiliging, stabiliteit en prestaties

September 2020

13099.94.9 (Nest Wifi en Google Wifi)

Deze software-update bevat het volgende:

• Melding in de Google Home-app als een nieuw apparaat verbinding maakt met het netwerk
  • Verbeterd dynamisch bereik van optimalisaties voor langzaam internet
  • Stadia-optimalisatie voor upstream-verkeer
  • Verbeterde prestaties van DNS-proxy
  • Algemene verbeteringen op het gebied van beveiliging, stabiliteit en prestaties

Juni 2020

12871.57.12 (Nest Wifi en Google Wifi)

Deze software-update bevat het volgende:

• Verbeterde apparaatsnelheden bij langzame internetverbindingen
  • Verbeterde locatie binnenshuis (802.11mc)
  • Lokale Home SDK-integratie op de Nest Wifi-router: lokale uitvoering van smarthome-acties met de Google Assistent
  • Algemene verbeteringen op het gebied van beveiliging, stabiliteit en prestaties