To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Kotona- ja Poissa-ohjelmat

Voit automatisoida kodin laitteita ja hoitaa päivittäisiä asioita sijaintisi perusteella Google Home ‐sovelluksen Kotona- ja Poissa-ohjelmilla tai Google Homen verkkoversiolla. Voit esimerkiksi asettaa valot sammumaan automaattisesti lähtiessäsi kotoa Poissa-ohjelmalla. Jos käytät Nest-tuotteita ja ‑palveluita, tämä ominaisuus on saatavilla vain, jos käytät niitä Google-tilillä. Jos sinulla on jo Nest-tili ja haluat käyttää tätä ominaisuutta, suosittelemme siirtymään Google-tilille.

Tärkeää: Kaikki kodin jäsenet voivat nähdä, milloin nämä ohjelmat ovat käynnissä. Ohjelmat on tarkoitettu vain helpottamaan elämää, ei turvallisuuden tai tietoturvan kannalta kriittisiin käyttötapauksiin. Älä luo ohjelmia, jotka voivat aiheuttaa loukkaantumisen tai vahinkoa, jos ne eivät käynnisty tai pysähdy. Ohjelmat tarvitsevat toimivan internetyhteyden, Wi-Fi-yhteyden ja palvelut. Tämä koskee sekä Googlen että niiden kolmansien osapuolten palveluita, jotka ovat valmistaneet ohjelmiin kuuluvat laitteet. Ohjelmat eivät välttämättä toimi aina, eikä Google ole vastuussa vahingoista tai menetyksistä, jotka johtuvat ohjelmien virheistä.

Kodin laitteiden ohjaus Kotona- ja Poissa-ohjelmien avulla

Voit luoda ohjelmia Home-sovelluksessa tai kirjoittaa ohjelmille komentosarjoja Google Homen verkkoversiossa. Ohjelmat käyttävät paikallaolotunnistinta kodin laitteiden automaattiseen säätämiseen, kun joku tulee kotiin ja kun kaikki ovat poissa kotoa.

Paikallaolo kotona havaitaan käyttämällä puhelimesi sijaintia (jos sallit sen) ja älylaitteidesi antureita, joten sinun ei tarvitse laittaa laitteita päälle ja pois manuaalisesti tai noudattaa tiettyä aikataulua. Voit päättää, mitkä laitteet havaitsevat paikallaolon, mukaan lukien puhelimesi.

Lue miten älylaitteet otetaan käyttöön Google Home ‑sovelluksessa.

Miten Kotona- ja Poissa-ohjelmat voivat käynnistyä

Automaattisesti paikallaolotunnistuksella

Kotona- ja Poissa-ohjelmat voivat käynnistyä paikallaolotunnistuksen perusteella. Voit valita mitkä laitteet (valinta ei ole pakollinen) auttavat havaitsemaan, onko joku kotona tai ovatko kaikki poissa:

• Laiteanturit: Seuraavilla laitteilla on antureita, jotka voivat auttaa havaitsemaan, onko kotona ketään:
    • Nest-termostaatit
    • Nest Protect (verkkovirta)
    • Nest × Yale ‑lukko
    • Google Home
    • Google Home Mini
    • Google Nest Mini
    • Google Home Max
    • Google Nest Hub
    • Google Nest Hub Max
    • Google Nest Hub (2. sukupolvi)
    • Google Nest Audio
    • Google Nest Wifi ‑piste

Lue, miten kukin laite auttaa paikallaolon tunnistuksessa.

• Puhelimen sijainti: Puhelimesi voi Home-sovelluksen avulla käyttää GPS-, mobiili- ja Wi-Fi-signaalien yhdistelmää havaitakseen, oletko lähtenyt kotoa tai palannut kotiin. Poissa-ohjelma alkaa sen jälkeen, kun viimeisen kodin jäsenen puhelin poistuu kodista. Kotona-ohjelma käynnistyy, kun ensimmäisen kodin jäsenen puhelin palaa kotiin.
    • Tämä ominaisuus toimii parhaiten, kun kaikki kodin jäsenet jakavat puhelimensa sijainnin. Muuten Kotona- ja Poissa-ohjelmat eivät ehkä käynnisty, kun puhelimen sijaintia jakamaton henkilö saapuu tai poistuu.
    • Jos käytät myös laitteiden antureita paikallaolotunnistukseen, niiden antama tieto saattaa vaikuttaa kotisi Kotona- ja Poissa-ohjelmien käynnistymiseen. Jos esimerkiksi henkilöt lähtevät ja termostaatti havaitsee liikettä samaan aikaan, saattaa Poissa-tilaan siirtyminen viivästyä, jotta kaikki ovat varmasti poistuneet.
    • Olemme toteuttaneet ominaisuuden yksityisyyttäsi ajatellen. Home-sovellus ei tallenna puhelimesi tarkkaa sijaintia yhtäjaksoisesti, kuten GPS-navigointisovellus tekee ajamisen yhteydessä. Sovelluksen tarvitsee tietää vain kaksi asiaa: oletko lähtenyt tai palannut takaisin. Lue lisää Kotona- ja Poissa-ohjelmien paikallaolotunnistuksesta.

Home-sovelluksella

Näin voit aloittaa Kotona- ja Poissa-ohjelmat Home-sovelluksella:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Napauta kodin nimeä näytön yläreunasta. Jos et löydä kotiasi, valitse Suosikit .
  3. Vaihda kodin tilaa valitsemalla Kotona  tai Poissa . Tämä käynnistää ohjelmat käyttämällä paikallaolotunnistinta.

Äänikomennolla (vain Yhdysvaltojen englanti)

Voit käynnistää Kotona- ja Poissa-ohjelmat Google Assistantin äänikomennoilla. Huom. Jos olet ottanut Kotona- ja Poissa-ohjelmat käyttöön laitteella, joka havaitsee läsnäolon ääniohjauksen avulla, mikä tahansa äänikomento voi käynnistää Kotona-ohjelman.

Tärkeää:

• Et voi käyttää äänikomentoa käynnistääksesi ohjelman, joka säätää Nest-kameraa tai ‑ovikelloa.
  • Kun käynnistät ohjelman äänikomennolla, Nest Guardin hälytystila ei muutu.

Näiden varotoimien avulla pyritään estämään vääriä henkilöitä säätämästä laitteita äänellään.

Äänikomennot

• Käynnistä Kotona-ohjelma sanomalla "Hey Google, someone's home".
  • Käynnistä Poissa-ohjelma sanomalla "Hey Google, everyone's away" tai "Hey Google, everyone's leaving".

Huom. Kotona- ja Poissa-ohjelmat ovat eri asia kuin "Olen kotona" ja "Lähdössä kotoa". Ne ovat valmiita henkilökohtaisia ohjelmia, jotka eivät voi käynnistyä paikallaolotunnistuksen perusteella.

Miten Kotona- ja Poissa-ohjelmat voivat auttaa

Säästä energiaa

Kotona- ja Poissa-ohjelmat voivat auttaa niiden hallitsemien älylaitteiden energiansäästössä.

• Nest-termostaatit: Poissa-ohjelma voi säätää termostaatin energiaa säästävään lämpötilaan, kun kaikki poistuvat kodista. Kotona-ohjelma palauttaa mukavamman lämpötilan ensimmäisen henkilön palatessa kotiin.
  • Älypistokkeet, ‑kytkimet ja ‑valot: Poissa-ohjelma voi laittaa nämä laitteet pois päältä automaattisesti, kun viimeinen henkilö poistuu kodista.

Tee älykkäästä kodistasi entistä kätevämpi

Jos otat paikallaolotunnistuksen käyttöön Kotona- ja Poissa-ohjelmilla, ne alkavat automaattisesti, kun sinulle sopii.

• Kotona- ja Poissa-ohjelmat voivat laittaa älypistokkeita ja ‑kytkimiä päälle ja pois päältä automaattisesti, vaikka et itse muistaisi.
  • Kotona- ja Poissa-ohjelmat voivat säätää Nest-termostaatteja oikeaan lämpötilaan, kun viimeinen henkilö lähtee ja ensimmäinen palaa takaisin. Et tarvitse kiinteää aikataulua.
  • Kotona- ja Poissa-ohjelmat voivat laittaa Nest-kamerat ja ‑ovikellot päälle tai pois päältä automaattisesti, kun paikallaolo havaitaan puhelimen sijainnista.

Kotona- ja Poissa-ohjelmien käyttöönotto

Voit ottaa Kotona- ja Poissa-ohjelmat käyttöön Home-sovelluksella. Nest-sovelluksen käyttäjien on siirrettävä Nest-tilinsä Google-tilille, jotta Kotona- ja Poissa-ohjelmien käyttö onnistuu.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Automaatiot ..
  3. Valitse Kodin ohjelmat ‑kohdasta Kotona  tai Poissa .
  4. Ota Kotona- ja Poissa-ohjelmat käyttöön valitsemalla laitteet ja asetukset, joita haluat säätää, kun joku tulee kotiin tai kun kaikki ovat poissa kotoa.
  5. (Valinnainen) Salli puhelimen sijainnin käyttö paikallaolon tunnistukseen. Tätä varten sinun täytyy lisätä kotiosoitteesi ja vahvistaa se lisäämällä merkki kartalle.
  6. (Valinnainen) Valitse muut laitteet, jotka auttavat havaitsemaan, onko ketään kotona.
Huom. Voit käyttää skriptieditoria myös kehittyneempien automaatioiden luomiseen Kotona- tai Poissa-tilasi perusteella.

Kotona- ja Poissa-ohjelmat Nest-sovelluksen käyttäjille

Sinun pitää käyttää Home-sovellusta Kotona- ja Poissa-ohjelmien käyttöönottoon.

1. Siirrä Nest-tilisi Google-tilille, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Jos tarpeen, ota älylaitteesi käyttöön Home-sovelluksessa.
  3. Seuraa Home-sovelluksen ohjeita Kotona- ja Poissa-ohjelmien käyttöönotossa.

Huom. Jos käytät sekä Nest- että Home-sovellusta, Kotona- ja Poissa-ohjelmat toimivat saumattomasti Nest-sovelluksen Home/Away Assistin kanssa. "Kotona- ja Poissa-ohjelmat" on Home-sovelluksessa uusi nimi "Home & Away" ‑ominaisuudelle ja "paikallaolotunnistin" on uusi nimi "Home/Away Assistille". Ominaisuudet toimivat kuitenkin samalla tavalla.

Erot Home/Away Assistin ja Kotona- ja Poissa-ohjelmien välillä

Home/Away Assist on Nest-sovelluksen ominaisuus, joka voi muuttaa Nest-laitteidesi käyttäytymistä automaattisesti. Home-sovelluksen Kotona- ja Poissa- ohjelmat toimivat samankaltaisesti, mutta niissä on joitain parannuksia.

Home/Away Assist on saatavilla, jos sinulla on siirtämätön Nest-tili, sekä jos siirrät tilisi Google-tilille ja käytät Google-tiliäsi Nest-laitteilla ja ‑palveluilla.

Huom. Kotona- ja Poissa-ohjelmat eivät ole saatavilla Nest-sovelluksessa. Ne ovat saatavilla ainoastaan Home-sovelluksessa henkilöille, jotka käyttävät Nest-laitteita ja ‑palveluita Google-tilillä.

• Home-sovellus ja Nest-sovellus toimivat hyvin yhdessä. Voit käyttää molempia sovelluksia tai vain toista.
  • Koti on aina Kotona- tai Poissa-tilassa riippumatta siitä, kumpaa sovellusta käytät. Jos vaihdat kotia yhdellä sovelluksella, muutos näkyy saman tien toisessa sovelluksessa.
  • Puhelimesi voi käyttää vain yhden sovelluksen aluerajausta kerralla. Kun otat aluerajauksen käyttöön yhdessä sovelluksessa, se otetaan pois käytöstä toisessa sovelluksessa automaattisesti.
  • Joitain asetuksia voi käyttää vain tietyissä sovelluksissa. Tarkista alla olevasta taulukosta lisätietoja:
  Home/Away Assist Kotona- ja Poissa-ohjelmat
Tarvitsee Nest-sovelluksen check mark
Tarvitsee Home-sovelluksen   check mark

Tarvitsee siirron Google-tilille (jos aloit käyttää Nest-sovellusta ennen 19.8.2019)

check mark
Voi säätää Nest-termostaatteja, ‐kameroita ja ‐ovikelloja check mark check mark
Voi säätää Nest × Yale Lock ‑lukkoa check mark
Voi säätää älyvaloja, ‑pistokkeita ja ‑kytkimiä   check mark
Voi käyttää Nest-antureiden tietoa paikallaolon havaitsemiseen check mark check mark
Voi käyttää Google Nest ‐kaiuttimien ja -näyttöjen tietoa paikallaolon havaitsemiseen   check mark

Voi käyttää puhelimen sijaintia paikallaolon havaitsemiseen

check mark

Nest-sovelluksella

check mark

Home-sovelluksella

Voi käyttää äänikomentoja Kotona- ja Poissa-ohjelmien välillä vaihtamiseen (vain Yhdysvaltojen englanti)

Tietosuoja ja avoimuus

Suhtaudumme yksityisyyteesi vakavasti. Puhelimesi sijaintitietoa käytetään vain niihin tarkoituksiin, joihin olet antanut Googlelle luvan. Voit laittaa sen pois päältä milloin tahansa.

Googlen sitoumus kotien tietosuojaan kertoo, miten sitoudumme huolehtimaan kotisi yksityisyydestä. Puhelimesi sijaintidatan keruu on pois päältä oletuksena. Sinun täytyy erikseen laittaa se päälle, kun olet tarkistanut asiaankuuluvat tiedot siitä, mitä dataa kerätään, miten sitä käytetään ja mitä hallintakeinoja on saatavilla.

Lue, miten paikallaolotunnistin toimii ja miten voit tarkistaa ja poistaa paikallaolohistoriaa ja ‑dataa.

Jos haluat lisätietoa datasi käsittelystä käyttäessäsi Google Nest ‑laitteita ja ‑palveluita, katso Googlen tietosuojakäytäntö ja avaa Google Nestin Yksityisyys- ja tietosuojaohjekeskus.