To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Del et hjem og enheter i Google Home-appen

Viktig: Hvis du bruker Nest-appen og ikke har overført kontoen din til en Google-konto, administreres hjemmet ditt og personer som har tilgang til det, i Nest-appen.

Du kan opprette et hjem for å organisere og administrere enhetene dine i Google Home-appen. Du kan invitere medlemmer til hjemmet, slik at de også kan kontrollere hjemmet og enhetene i det. Du kan for eksempel opprette et hjem, tilknytte enheter som høyttalerne i stuen, lysene på kontoret og termostaten og så invitere familien din til å bli medlemmer av dette hjemmet.

Merk: Det kan ta opptil 5 minutter før tillatelsesendringer for Google Home, for eksempel når du legger til eller fjerner brukere fra et hjem, trer i kraft.

Organiser enhetene dine

Opprett og administrer hjem

Opprett et hjem
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger Innstillinger og så Legg til Legg til.
  3. Velg Hjem.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Tips: Du kan ha opptil fem hjem i kontoen din.

Bytt mellom hjem
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter  og så navnet på det aktive hjemmet.
  3. Velg et nytt hjem i rullegardinmenyen.
    • Hvis ikke rullegardinikonet vises, har du bare ett hjem i Home-appen.
Flytt enheter til et annet hjem
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på Favoritter .
  3. Øverst velger du hjemmet du vil endre.
  4. Trykk på Favoritter eller Enheter .
  5. Trykk og hold på brikken for enheten.
  6. Trykk på Innstillinger Innstillinger og så Enhetsinformasjon og så Hjem.
    • Hvis du ikke ser Enhetsinformasjon, trykker du på Hjem.
  7. Trykk på hjemmet du vil flytte enheten til og så Neste og så Flytt enheten.
  8. Hvis du blir bedt om det, trykker du på rommet du vil flytte enheten til og så Neste.

Enkelte enheter kan flyttes til andre hjem slik:

• Høyttalere, skjermer og Chromecast-enheter kan flyttes.
  • Enkelte Nest- og Wifi-enheter kan ikke flyttes til andre hjem.
  • Hvis du flytter en ladedokk med høyttaler til et annet hjem, må du flytte Google Pixel Tablet til det samme hjemmet.
Tips: Hvis du har en enhet som ikke kan flyttes til et annet hjem, må du tilbakestille enheten til fabrikkstandard og konfigurere den igjen i et nytt hjem.
Gi nytt navn til enheter
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter .
  3. Trykk på enhetsfeltet.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger.
  5. Trykk på Navn.
  6. Legg inn et nytt navn for enheten.
  7. Trykk på Lagre.
Gi nytt navn til et hjem
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger Innstillinger.
  3. Trykk på Hjem og så Kallenavn for hjemmet.
  4. Skriv inn det nye navnet på hjemmet.
  5. Trykk på Lagre.
Slett et hjem

Viktig: Du kan slette et hjem fra Google Home-appen hvis du er det eneste medlemmet.

Hvis du ikke er det eneste medlemmet av et hjem, må du først gå til hjemmet i Google Home-appen og fjerne alle andre medlemmer. Ellers kan du bare fjerne deg selv fra hjemmet, og de gjenværende medlemmene av hjemmet har fortsatt tilgang til hjemmet og enhetene i det.

Når du sletter et hjem, skjer dette:

• Hjemmet fjernes fra Google-kontoen din.
  • Du kan ikke bruke Google Home-appen til å kontrollere enheter du har lagt til i et bestemt hjem, med mindre du konfigurerer enhetene igjen i et nytt hjem. Dette inkluderer
    • lys
    • skjermer
    • høyttalere
    • kameraer
    • termostater
  • Data som er tilknyttet hjemmet, for eksempel videologgen fra eventuelle Nest-kameraer eller termostatinnstillinger, blir slettet.

Tips: Data som er tilknyttet Google-kontoen din, slettes ikke selv om du sletter hjemmet ditt. Finn ut hvordan du fjerner data som er knyttet til kontoen din.

Slik sletter du et hjem:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på Favoritter .
  3. Trykk på nedoverpilen  øverst.
  4. Velg hjemmet du vil endre.
  5. Trykk på Innstillinger Innstillinger.
  6. Rull ned til bunnen og så Slett dette hjemmet .
  7. Trykk på Slett hjemmet.

Opprett og administrer rom

Opprett et nytt rom
  1. ​​​​​​Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter og så feltet for enheten din.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger og så Enhetsinformasjon og så Plassering.
    • Hvis du ikke ser Enhetsinformasjon som et alternativ, trykker du på Plassering.
  4. Velg et foreslått romnavn, eller rull til bunnen.
  5. Trykk på Legg til et egendefinert rom.
Gi nytt navn til rom
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på Favoritter .
  3. Øverst velger du hjemmet som har rommet du vil gi nytt navn til.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger og så Enheter, grupper og rom.
  5. Trykk på navnet på rommet du vil endre.
  6. Trykk på Navn og så legg inn et navn og så Lagre.
Slett rom
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på Favoritter .
  3. Øverst velger du hjemmet som har rommet du vil slette.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger og så Enheter, grupper og rom.
  5. Trykk på navnet på rommet du vil slette.
  6. Trykk på Slett rommet.

Tips: Når du sletter et rom, fjernes også alle enhetene i rommet. Du kan legge til enhetene i et annet rom.

Administrer medlemmene av hjemmet

For å la andre – for eksempel familiemedlemmer eller samboere – bruke enhetene i hjemmet, legg dem til som medlemmer.

Inviter bare personer du stoler på, til å bli medlemmer av hjemmet. Når noen blir medlem av et hjem, blir følgende informasjon og innstillinger delt med dem:

Full tilgang og kontroll over enheter og tjenester

• De kan legge til og fjerne medlemmer av hjemmet – inkludert deg.
  • De kan legge til nye enheter, for eksempel høyttalere, skjermer og smartlyspærer.
  • De kan bruke og endre innstillingene for enhetene i hjemmet.
  • automatisk knytte medietjenestene sine, som YouTube, til høyttalere, smartskjermer og enheter med Chromecast innebygd i hjemmet

Hjemaktivitet

• De kan se aktiviteter og hendelser fra alle enhetene og tjenestene tilknyttet hjemmet.

Kontaktinformasjon og hjemmeadresse

• De kan endre hjemmets adresse.
  • De kan se navnene og e-postadressene til alle i hjemmet

Assistent-funksjoner

• De kan konfigurere personlige resultater, Voice Match og Face Match på eksisterende og nye Assistent-kompatible enheter.

Tips: Bare hovedbrukeren av Pixel Tablet kan konfigurere Voice Match og personlige resultater.

Du kan ikke invitere personer med

• Google Workspace-konto (tidligere kalt G Suite)
  • Google-konto for barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt eller regionen din)

Finn ut hvordan du lar barnet ditt bruke Google-assistenten på enhetene dine.

Hvert hjem kan deles av maksimalt seks personer.

Inviter medlemmer til et hjem
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på Favoritter .
  3. Øverst velger du hjemmet du vil endre.
  4. Trykk på Innstillinger Settings icon og så Legg til Legg til og så Medlem av hjemmet.
  5. Skriv inn navnet eller e-postadressen til den du vil invitere til hjemmet.
  6. Trykk på Neste.
    • Personen du inviterer, mottar en e-post med veiledning.
  7. Trykk på Neste.
    • Gjennomgå personens tilgang til hjemmet.
  8. Trykk på Send.
  9. Du skal se et alternativ om å invitere personen til Google-familiegruppen din, så lenge Google-familiegruppen ikke er full og den du inviterer, ikke er med i den allerede.
    • For å invitere personen, trykk på Legg til i familien.
    • For å hoppe over dette trinnet, trykk på Nei takk.

Personen du inviterer, mottar en e-post med veiledning.

Tips:

• Hver Google-familiegruppe kan ha opptil seks medlemmer.
  • Hvis personen du vil invitere, allerede har bedt om å bli med i hjemmet, må du godta forespørselen i stedet for å sende en ny invitasjon.
Godta forespørsler fra andre om å bli med i hjemmet ditt

Når noen sender en forespørsel om å bli med i hjemmet ditt, mottar du en e-post med invitasjonsforespørselen og et varsel på mobilenheten din.

1. Følg linken i e-posten du har mottatt, eller trykk på varselet på mobilenheten.
  2. Velg et alternativ:
    • For å invitere en person til å bli med i hjemmet ditt, trykk på Fortsett.
      • Du finner informasjon om hva som deles, når du legger til noen i hjemmet.
    • For å avvise forespørselen, trykk på Avvis.
  3. For å fortsette, trykk på Neste.
  4. Gjennomgå personens tilgang til hjemmet.
  5. Trykk på Send.
  6. Hvis personen du inviterer, ikke er med i familiegruppen din allerede, blir du spurt om du vil legge til vedkommende. For å invitere personen til familiegruppen din, trykk på Legg til i familien.
    • For å hoppe over dette trinnet, trykk på Nei takk.

Tips: Hver familiegruppe kan ha maksimalt seks medlemmer. Hvis du allerede har en full familiegruppe, vises ikke dette alternativet.

Godta invitasjoner til å bli medlem av et hjem
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter  og så Innboks .
  3. Trykk på den ubesvarte invitasjonen.
  4. Følg veiledningen i appen for å bli med i et hjem.
    • For å godta invitasjonen, trykk på Neste.
    • For å avvise invitasjonen, trykk på Avvis.
  5. Gjennomgå hva som deles når du blir med i et hjem.
  6. Trykk på Godta.
  7. Opprett et kallenavn på hjemmet.
    • Tips: Dette kallenavnet er bare synlig for deg.
  8. Neste gang du kobler til hjemmets wifi-nettverk, kan du åpne Home-appen Google Home-appen for å fullføre konfigureringen av Google-assistenten. Da blir du lagt til på enhetene som er koblet til det samme wifi-nettverket.

For å la Google-assistenten lese eller vise resultater som er spesifikke for deg, kan du velge å konfigurere Voice Match og Face Match, og du kan slå på personlige resultater.

Fjern deg selv fra et hjem

Når du fjerner deg selv fra et hjem, skjer dette:

• Du mister tilgangen til hjemmet samt enhetene og tjenestene som er knyttet til det.
  • Alle andre medlemmer av hjemmet beholder tilgangen til hjemmet.
  • Andre medlemmer mister tilgangen til enheter og tjenester du har konfigurert, for eksempel Nest-termostater, alarmer, låser og kameraer. Hvis du har konfigurert Nest Cam med Nest Hub Max, er ikke Nest Hub Max tilgjengelig.

Unntak: De følgende enhetene skal fortsatt være tilgjengelige for andre medlemmer av hjemmet – selv om du fjerner deg selv fra hjemmet.
    • Google Pixel Tablet
    • Google Nest Wifi
    • Google Wifi
    • Assistent-kompatible høyttalere og skjermer
    • Chromecast
  • Du mister tilgangen til Nest Aware-funksjoner, inkludert videologgen.
  • De andre medlemmene fortsetter å ha tilgang til Nest Aware-funksjoner.
  • Google TV-kontoen din blir ikke fjernet fra dette hjemmet.
    • Du må logge av denne kontoen på Google TV-ene i dette hjemmet eller på account.google.com under Sikkerhet og så Dine enheter.
  • Hvis du er det eneste medlemmet av hjemmet, blir hjemmet slettet, inkludert hjemdata som opptak i videologgen og termostatinnstillinger.

Slik fjerner du deg selv:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på Favoritter .
  3. Øverst velger du hjemmet du vil endre.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger.
  5. Under hjemnavnet trykker du på profilikonene til medlemmene av hjemmet.
  6. Velg profilikonet ditt.
  7. Øverst til høyre trykker du på Fjern og så Forlat hjemmet.
Fjern andre medlemmer fra et hjem

Når du fjerner et medlem fra et hjem, skjer dette:

• Personen blir varslet om fjerningen.
  • Personens konto slutter å være tilknyttet enhetene, og vedkommende mister tilgangen til enhetene eller tjenestene i hjemmet. Finn ut mer om vanlige spørsmål om personvern: Google Nest.
  • Assistent-kompatible enheter, for eksempel Google Pixel Tablet og Nest-høyttalere og -skjermer, inkludert dem som ble konfigurert av det fjernede medlemmet, skal bli værende i hjemmet. Disse enhetene er ikke lenger tilknyttet medlemmet du har fjernet.

Unntak: Opptak i videologgen kan bli slettet, og Nest Hub Max kan bli fjernet.
  • Personen mister tilgangen til Nest Aware-funksjoner, inkludert videologgen.
  • Google TV-kontoen din blir ikke fjernet fra dette hjemmet.
    • Du må logge av denne kontoen på Google TV-ene i dette hjemmet eller på account.google.com under Sikkerhet og så Dine enheter.
  • Hvis medlemmet du fjerner fra hjemmet, har overført Nest-kontoen sin og Nest-enhetene sine (for eksempel kameraer og termostater) til en Google-konto, kan disse enhetene også bli fjernet fra hjemmet. Data som er tilknyttet de aktuelle Nest-enhetene og hjemmet, for eksempel klipp i videologgen eller termostatinnstillinger, kan bli slettet permanent.

Slik fjerner du andre medlemmer:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på Favoritter .
  3. Øverst velger du hjemmet du vil endre.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger.
  5. Under hjemnavnet trykker du på profilikonene til medlemmene av hjemmet.
  6. Velg profilikonet til medlemmet du vil fjerne.
  7. Øverst til høyre trykker du på Fjern og så Fjern.

Still inn hjem- eller arbeidsstedet ditt eller andre steder

Du kan angi personlige steder og deretter be Google-assistenten om reisetider og trafikkoppdateringer. Hvis du allerede har et personlig sted i Google Maps, finner du det i innstillingene.

Viktig: Du må bruke Google-assistenten på engelsk og i USA for å angi andre personlige steder enn hjem- og arbeidsstedet ditt.

Legg til, endre eller slett steder

1. På Android kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Trykk på Deg og så Dine steder.
  3. Legg til, endre eller slett adresser.

Tips: Du kan også be Google-assistenten om å angi hjemme- og jobbadressen din.

La Google-assistenten bruke den nåværende posisjonen til enheten din

Når du har gitt Google-assistenten tillatelse til å bruke den nåværende posisjonen din, får du nyttigere resultater når du ber om lokal informasjon, for eksempel om været eller restauranter i nærheten.

1. Trykk og hold på ikonet for Google-appen  på Android-enheten din.
  2. Trykk på Appinformasjon Informasjon og så Tillatelser og så Posisjon.
  3. Velg et alternativ for posisjonstilgang.

Tips: For å få visse varsler når Google Assistent-appen ikke er åpen, still posisjonstilgang til Tillat hele tiden.

Finn ut mer om posisjon og Google-assistenten.

Opprett rutiner som bruker posisjon som aktiveringsfunksjon

For å opprette en rutine som bruker posisjon som en aktiveringsfunksjon, må du gi Google Assistent-appen posisjons- og varslingstillatelser.

Posisjonstillatelser

Viktig:

• Hvis du har problemer med å få rutinen din til å fungere, kan du prøve å øke radiusen på aktiveringsfunksjonen opp til 500 m.
  • Når mobilbatteriet er lavt, starter ikke aktiveringsrutinen for posisjon like pålitelig som når batteriet er fullt.
  • Batteriet kan tømmes raskere hvis posisjonsdeling er slått på for rutiner.
  • Det tar noen minutter før rutinen starter når du kommer frem til eller drar fra det valgte stedet.
  • Hvis stedsbaserte utløsere ikke fungerer, kan du prøve å starte telefonen på nytt.

Posisjonstillatelsen for Google-appen

1. Trykk og hold på Google-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Tillatelser og så Posisjon.

Tips: Hvis du slår på både «Tillat hele tiden» for bakgrunnsposisjonen og «Bruk nøyaktig posisjon», anses tillatelsen som på.

Slå på enhetsposisjon

1. Åpne Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på Posisjon.

Tips: Hvis du slår på «Bruk posisjon», anses tillatelsen som på.

AADC-samtykke (retningslinjer for vern av barns personopplysninger)

Viktig: Denne funksjonen er bare for brukere i Storbritannia.

1. Åpne Google-appen på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilikonet.
  3. Trykk på Innstillinger og så Personvern og sikkerhet og så Nøyaktig posisjon ,

Tips: Hvis du slår på «Alltid», anses tillatelsen som på.

Varslingstillatelser

1. Trykk og hold på Google-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Varsler.

Tips: Hvis du slår på «Alle Google-varsler», anses tillatelsen som på.

Finn eller slett posisjonsloggen din

Du kan administrere og slette informasjon i posisjonsloggen med Google Maps-tidslinjen. Finn ut hvordan du administrerer posisjonsloggen.