To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Slå på och stänga av tv:n med hjälp av högtalare eller skärmar

Du kan slå på och stänga av tv:n med hjälp av rösten och högtalare eller skärmar från Google Nest eller Google Home.

Du behöver

• En Chromecast som är ansluten till en högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home. Läs mer om hur du länkar tv:ar till högtalare och skärmar.
  • En tv som har stöd för HDMI-CEC med CEC (Consumer Electronics Control) aktiverat.
    • Vanliga tv:ar med stöd för CEC, bl.a. AOC, Hitachi, Insignia, ITT, LG, Magnavox, Mitsubishi, Onkyo, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Sylvania, Toshiba och Vizio.
    • CEC är ofta inaktiverat som standard. Vanligtvis kan du aktivera CEC i tv:ns inställningar. Platsen för CEC-inställningarna varierar beroende på tv.
    • Om du inte är säker på om tv:n har stöd för CEC eller hur du aktiverar CEC vänder du dig till tv:ns tillverkare.
  • Koppla in Chromecast i vägguttaget eller en annan strömkälla så att Chromecast fortsätter vara påslagen när du stänger av tv:n. Om du ansluter Chromecast-enheten till USB-porten på tv:n stängs enheten av när du stänger av tv:n och dina röstkommandon besvaras inte.
  • Om Chromecast är ansluten till en soundbar eller AVR aktiverar du CEC på den enheten.
  • En Chromecast med den senaste firmwareversionen. Du hittar mer information i firmwareversioner för Chromecast.
  • Tv:ns firmware ska vara uppdaterad.

Slå på och stänga av tv:n med röstkommandon

För att: Säg ”Hey Google” följt av:
Slå på tv:n

”Slå på tv:n/min tv”, ”Slå på <enhetsnamn>/min <enhetsnamn>”

”Sätt på tv:n/min tv”, ”Sätt på <enhetsnamn>/min <enhetsnamn>”

Stänga av tv:n

”Stäng av tv:n/min tv”, ”Stäng av <enhetsnamn>/min <enhetsnamn>”

”Inaktivera tv:n/min tv”, ”Inaktivera <enhetsnamn>/min <enhetsnamn>”

Obs! När du stänger av en tv slutar innehållet att castas till den tv:n. Om du spelar upp innehåll på andra källor fortsätter det innehållet att spelas upp.

Tips om att slå på och stänga av tv:n

• Om du har länkat mer än en tv till högtalaren eller skärmen måste du inkludera den tv du styr i varje röstkommando. Exempel: ”Hey Google, slå på <tv:n i vardagsrummet>”.
  • Om du vill slippa säga tv:ns namn varje gång kan du ställa in en enhet för medieuppspelning, så styr kommandona alltid den enheten.

Åtgärda ett problem

Om röstkommandona inte fungerar (särskilt om de har fungerat tidigare) testar du stegen nedan:
  1. Se till att Chromecast-enhetens firmwareversion är uppdaterad.
  2. Se till att tv:ns firmware är uppdaterad genom att titta i användarhandboken för tv:n. Du kan även kontakta tv-tillverkaren om du vill verifiera detta.
  3. Kontrollera att CEC är aktiverat (för vissa tv:ar kan CEC inaktiveras automatiskt om du justerar vissa inställningar).
  4. Byt till en annan HDMI-port för Chromecast-enheten.
  5. Koppla ur tv:n, vänta i tio minuter och koppla in den igen.
  6. Prova med ett annat röstkommando.
  7. Om du har stängt av och satt på tv:n flera gånger under en kort tid kan det hända att röstkommandona slutar fungera tillfälligt. Vänta i omkring tio minuter innan du testar igen.