Datasikkerhet og personvern på Google Home

Vi tar personvern på alvor. Du kan kontrollere hvilken informasjon som lagres hos og deles med Google. Finn ut mer om hvordan vi samler inn og beskytter dataene dine når du bruker Google Home.

Datainnsamling

Hvordan får Google Home informasjon om meg?

Du kan dele personlige preferanser og annen informasjon i innstillingene for Google Home samt via interaksjoner du har med Google-assistenten.

Hvilke data samler Google inn?

Google samler inn data som er beregnet på å gjøre tjenestene våre raskere, smartere, nyttigere og mer relevante. Google Home lærer over tid for å levere bedre og mer personlig tilpassede forslag og svar. Du kan finne ut mer i Googles personvernregler.

Hvilke data samler Google inn når jeg lar Google bruke programstopprapporter og bruksstatistikk til å forbedre enheten min?

Her ser du hvilke data som samles inn når du velger å dele enhetsstatistikk og programstopprapporter via innstillingen «Hjelp oss med å forbedre enheten din».

Kan Google Home hente informasjon fra, bruke eller kontrollere de andre appene mine?

Google Home bruker informasjonen du gir den tilgang til, for å levere bedre og nyttigere svar via Google-assistenten. Når du velger å bruke tredjepartstjenester med Google Home, kan det hende de deler informasjon med Google Home i henhold til sine egne personvernregler.

Har Google Home tilgang til søkeloggen eller posisjonsloggen min?
Ja. Hvis du har gitt Google Home tilgang til søkeloggen din, kan Google Home bruke den for å gi deg bedre og nyttigere svar.  Når du konfigurerer Google Home, blir du bedt om å legge inn adressen din. Hvis du ikke gjør det, gjetter Google Home den omtrentlige adressen din basert på IP-adressen og andre signaler. Dette gjøres for å sette alarmer til riktig tidssone, og gi deg relevant vær- og trafikkinformasjon.
Hva vet Google Home om meg?
Hvis du har valgt å dele informasjon med Google, bruker Google den informasjonen sammen med Google-loggen din for å gi deg en mer tilpasset opplevelse – for eksempel ved å bruke navnet ditt og interessene dine. Du kan slette loggen din, noe som begrenser den personlige opplevelsen i funksjoner som Google-assistenten. Du kan se loggen din med Google-assistenten i Min aktivitet, som du finner via konfigurasjonsappen og på nettet på myactivity.google.com. Det er du som har kontroll over dataene dine, og du kan når som helst slette loggen.

Databruk

Hva gjør Google med dataene som samles inn?
Data brukes først og fremst til å gjøre tjenestene våre raskere, smartere og nyttigere – for eksempel ved å levere bedre søkeresultater og trafikkoppdateringer når du trenger dem. Vi bruker også data for å beskytte deg mot skadelig programvare, nettfisking og annen mistenkelig aktivitet. Vi advarer deg for eksempel når du prøver å gå til farlige nettsteder. Og der vi viser annonser, bruker vi data for å vise annonser som er relevante og nyttige for deg – samt for å holde tjenestene gratis for alle. Google Home lærer over tid for å levere bedre og mer personlig tilpassede forslag og svar. Du finner mer informasjon i Googles personvernregler

Datalagring

Hvor lagrer dere dataene mine?
Google lagrer data om samtalene våre på tjenerne sine – som befinner seg i Googles datasentre. Du finner mer informasjon på https://www.google.com/about/datacenters/, og du kan se og slette tidligere interaksjoner med Google-assistenten i Min aktivitet.
Hvor lenge beholder Google dataene mine?
Samtaleloggen med Google Home og Google-assistenten beholdes inntil du sletter den.
Kan jeg se hva jeg har sagt til Google Home, eller hva Google Home har hørt?
Du kan gå til Assistent-loggen i Min aktivitet (myactivity.google.com) eller trykke på Min aktivitet-linken i konfigurasjonsappen for å se hva du har sagt, og eventuelt slette det.
Hvordan endrer jeg hva Google Home vet om meg?
Du kan endre informasjonen du gir Google Home tilgang til, i innstillingene. Du kan også slette samtaleloggen din i Min aktivitet.

Datasikkerhet

Er dataene mine trygge hos Google?
Sikkerheten din har høyeste prioritert i alt vi gjør. Hvis ikke dataene dine er sikre, er de heller ikke private. Derfor sørger vi for at Googles tjenester er beskyttet av en av verdens mest avanserte sikkerhetsinfrastrukturer. Samtaler i Google Home krypteres som standard.

Sletting av data

Hva skjer med informasjonen min hvis jeg avinstallerer Google Home, sletter kontoen min eller mister telefonen?
Du kan gå til Assistent-loggen i Min aktivitet (myactivity.google.com) eller trykke på Min aktivitet-linken i konfigurasjonsappen for å se hva du har sagt, og eventuelt slette det.
Beholder Google en kopi av posisjons-, søke- eller samtaleloggen min hvis jeg sletter den?
Når du sletter elementer fra Min aktivitet, slettes de permanent fra Google-kontoen din. Google kan imidlertid lagre tjenesterelatert informasjon om kontoen din – som hvilke Google-produkter du har brukt, og når du har brukt dem – for å hindre nettsøppel og misbruk samt for å forbedre tjenestene våre. Finn ut mer om hvilken informasjon vi samler inn, og hvorfor vi gjør det.
Hvordan sletter jeg søke- og posisjonsloggen min eller taleopptakene mine?
Du kan slette aktiviteten din i konfigurasjonsappen eller på myactivity.google.com.

Personvern

Tar Google Home opp alt jeg sier?
Nei. Google Home lytter etter kommandoordet i korte fragmenter. Fragmentene slettes hvis kommandoordet ikke blir registrert, og ikke noe av den informasjonen blir sendt fra enheten hvis ikke kommandoordet høres. Når Google Home registrerer at du sier «Ok Google», eller hvis du trykker lenge på toppen av Google Home-enheten, begynner LED-lysene på toppen av enheten å lyse, slik at du vet at et opptak er i gang. Da tar Google Home opp det du sier, og opptaket sendes til Google (sammen med et opptak av noen sekunder rundt kommandoordet), slik at forespørselen kan oppfylles. Du kan når som helst slette slike opptak via Min aktivitet.
Hvem kan høre posisjons-, søke- eller samtaleloggen min?
Alle som er i nærheten av Google Home-enheten din, kan be den om informasjon, og hvis du har gitt Google Home tilgang til kalenderne dine, Gmail eller annen personlig informasjon, kan andre be Google Home-enheten din om den aktuelle informasjonen. Google Home får også informasjon om deg fra andre interaksjoner du har med Googles tjenester.
Deler Google Home informasjonen min med andre, for eksempel kontaktene mine, Google, andre apper, annonsører eller andre selskaper?
Vi selger ikke personlig informasjon til andre. Vi deler informasjon med tredjeparter under enkelte omstendigheter – noe som er forklart i Googles personvernregler. Hvis du for eksempel bruker Google Home til å be om tjenester fra et selskap som Uber, sender vi informasjonen du har oppgitt, til det aktuelle selskapet, slik at det blir mulig å fullføre en bestilling eller bekrefte en tur. I slike tilfeller ber vi deg på forhånd om å gi oss tillatelse til å dele informasjonen med den aktuelle tjenesten.
Hvordan slår jeg av Google Home?
For å slå av Google Home fullstendig må du koble strømadapteren fra stikkontakten.

Google-kontoer og innstillinger

Hva skjer om jeg kobler sammen Google-kontoen min og Google Home?
Du må ha en Google-konto for å bruke Google Home, og søkeloggen din for Google Home vises i søkeloggen for den aktuelle kontoen.  Og hvis du gir Google Home tillatelse til det, får den tilgang til dataene du har lagret i andre Google-tjenester, for eksempel Kalender og Gmail, slik at den kan svare på spørsmål du stiller.
Hvordan sletter jeg Google-kontoen min?

Tjenester

Merk: Tjenestene det vises til nedenfor, inkluderer ikke tjenester for musikk, hjemkontroll, nyheter og video som fungerer med Google Home.

Selger Google Home informasjonen min til andre, for eksempel kontaktene mine, Google, andre apper, annonsører eller andre selskaper?
Vi selger ikke personlig informasjon til andre. Vi deler informasjon med tredjeparter under enkelte omstendigheter – noe som er forklart i Googles personvernregler. Hvis du for eksempel bruker Google Home til å be om tjenester fra et selskap som Uber, sender vi informasjonen du har oppgitt, til det aktuelle selskapet, slik at det blir mulig å fullføre en bestilling eller bekrefte en tur. I slike tilfeller ber vi deg på forhånd om å gi oss tillatelse til å dele informasjonen med den aktuelle tjenesten.
Kan tjenester lagre samtaleloggen min?
Det kan hende tjenester bruker informasjon fra tidligere samtaler med deg – også fra andre Google Home-enheter. På den måten kan tjenestene hjelpe deg raskere og enklere.
Tjenester som anbefaler konserter i nærområdet, kan for eksempel huske hva slags musikk du liker, slik at du ikke trenger å oppgi det hver gang.
Alle tjenester må registrere personvernregler som forklarer hvilken informasjon de samler inn, og hvordan de bruker den. Personvernreglene må også inneholde informasjon om hvordan du kan kontrollere måten de aktuelle tjenestene bruker informasjonen din på. Hvis du vil lese personvernreglene til en bestemt tjeneste, finner du dem på tjenestens side i Google Home-appen.
Får tjenester tilgang til informasjonen i Google-kontoen min?

Tjenester må be deg om tillatelse før de får tilgang til noe av informasjonen som er lagret i kontoen din (for eksempel e-postadressen din, navnet ditt eller kontaktene dine). Vi deler ikke personlig informasjon som navnet ditt, e-postadressen din eller adressen din med tjenester hvis du ikke har gitt tillatelse til det.

Hvis du for eksempel bruker en tjeneste til å finne lokale rørleggere, kan det hende tjenesten spør deg:
«For at jeg skal kunne anbefale en rørlegger i nærheten, må jeg hente gateadressen din fra Google. Er det greit?»
Du kan godta eller avvise forespørselen.

Lagrer Google samtaleloggen min med eksterne tjenester?
Ja, vi lagrer samtalene dine for å gjøre tjenestene våre raskere, smartere og nyttigere – samt for å beskytte deg mot skadelig programvare, nettfisking og annen mistenkelig aktivitet. Du finner mer informasjon i Googles personvernregler.
Du kan se og slette samtaleloggen din på Min aktivitet-siden i Google-kontoen din. Finn ut hvordan du sletter aktivitet som er lagret i Min aktivitet.
Får tredjepartsleverandører av tjenester lydopptak av det jeg sier?
Vanligvis ikke. Google transkriberer det du sier, og sender teksten – men ikke lyden – til tredjepartsleverandører av tjenester.