Slutlig uppdatering: Google Currents stängs ned

Som administratör delar vi den här uppdateringen för att hjälpa dig gå över till Google Chat efter att Google Currents har stängts av. Den här artikeln innehåller svar på eventuella frågor i framtiden.

Tidslinje för nedstängning av Currents

• I februari 2021 meddelade vi migreringen av Google Currents till rum i Chat. Mer information finns i Google Workspace Updates.
  • Kunderna kan välja att delta i datamigreringen fram till den 31 december 2022. För kunder som har valt att delta i migreringen migrerade Google mest data i juli 2023.
  • När kundmigrationerna slutfördes i juli 2023 började vi radera all återstående Currents-data den 8 augusti 2023.
  • Alla återstående supportresurser för Currents, inklusive innehåll i hjälpcentret, raderas senast den 31 december 2023.

Påverkan på andra Workspace-produkter och -funktioner

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla

Google+
Efter nedstängningen av Google+ för konsumenter 2019 flyttades företagsdata för företag till Currents. Efter nedstängningen av Currents började vi radera all återstående data som migrerades från Google+ den 8 augusti 2023. Mer information finns i Vanliga frågor om nedläggningen av Google+
Currents-innehåll inbäddat i Google Sites
Från och med den 5 juli 2023 är Currents-grupper som är inbäddade i Google Sites inte längre tillgängliga.
Redigera data i Om mig

När Currents var aktiverat var vissa profilfält i avsnittet Om mig på myaccount.google.com tillgängliga för användare för redigering, inklusive:

• E-post
  • Adress
  • Telefon
  • yrke
  • Organisation (arbete och utbildningshistorik)
  • Webbplats (länk till profil och bidragande användare)
  • Snabbmeddelande (användarnamn i chatt)
  • Plats (platser)

När Currents-avstängningen har slutförts kan användare som tidigare har redigerat dessa fält inte längre uppdatera denna information och dessa fält tas bort från användarprofilen och raderas.

Vi planerar att starta om dessa fält med ytterligare kontroller för administratörer i framtiden.