Laatste update: Beëindiging van Google Currents

We delen deze update met u als beheerder, zodat u kunt overstappen naar Google Chat nadat Google Currents is beëindigd. Bewaar dit artikel voor als u in de toekomst nog vragen heeft.

Tijdlijn voor de beëindiging van Currents

• In februari 2021 kondigden we de migratie van Google Currents naar ruimtes in Chat aan. Ga naar Google Workspace-updates voor meer informatie.
  • Klanten konden tot 31 december 2022 toestemming geven voor de gegevensmigratie. Voor klanten die toestemming hebben gegeven, heeft Google de meeste gegevens vóór juli 2023 gemigreerd.
  • Daarna begonnen we op 8 augustus 2023 met het verwijderen van alle resterende Currents-gegevens.
  • Alle resterende supportbronnen voor Currents, waaronder Helpcentrum-content, worden uiterlijk 31 december 2023 verwijderd.

Gevolgen voor andere Workspace-producten en -functies

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen

Google+
Nadat de consumentenversie van Google+ in 2019 werd beëindigd, werden de gegevens van zakelijke gebruikers overgezet naar Currents. Na de beëindiging van Currents begonnen we op 8 augustus 2023 met het verwijderen van alle resterende gegevens die waren overgezet vanuit Google+. Ga voor meer informatie naar Veelgestelde vragen over de beëindiging van Google+.
Ingesloten Currents-content in Google Sites
Sinds 5 juli 2023 zijn ingesloten Currents-community's in Google Sites niet meer beschikbaar.
Gegevens bewerken in het gedeelte Over mij

Gebruikers die Currents hadden aangezet, konden bepaalde profielvelden in het gedeelte Over mij op myaccount.google.com bewerken, zoals deze velden:

• E-mail
  • Adres
  • Telefoon
  • Beroep
  • Organisatie (werk- en onderwijsgeschiedenis)
  • Website (links naar profielen en bijdragers)
  • IM (Chat-gebruikersnaam)
  • Locatie (plaatsen)

Gebruikers die deze velden eerder hebben bewerkt, kunnen deze informatie na de beëindiging van Currents niet meer updaten. De velden worden uit het gebruikersprofiel gehaald en verwijderd.

We zijn van plan deze velden in de toekomst weer te gaan gebruiken met aanvullende opties voor beheerders.