Jos tarvitset tukea muun kuin Pixel-puhelimen kameran kanssa, siirry Google Kameran ohjekeskukseen

Selfien ottaminen Pixel-puhelimella tai ‐tabletilla

Voit ottaa omakuvan (selfien) Pixel-laitteen etukameralla.

Tärkeää: Jos haluat ottaa selfieitä ohjatun kehyksen sanallisten vihjeiden avulla, lue lisää Kamera-sovelluksen saavutettavuusominaisuuksien käyttämisestä.

Linssin kääntäminen

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera. Lue lisää
  2. Vaihda etukameraan valitsemalla Vaihda Vaihda kameraa.
  3. Napauta kuvauspainiketta Ota valokuva.
Näin voit kääntää linssin selfietä varten ilman painikkeita:
  1. Kierrä laitetta itsestäsi poispäin ja takaisin.
  2. Voit kääntää linssin uudelleen toistamalla vaiheen 1. Lue lisää eleiden käyttöönotosta tai käytöstä poistamisesta.

Selfieiden tallennustavan valitseminen

Voit tallentaa selfiet peilattuina tai ilman peilausta. Jos tallennat selfien esikatselun kaltaisena, sitä ei näytetä käänteisenä.

Voit peilata selfiet tai tallentaa ne ilman peilausta napauttamalla kameran yläreunasta alanuolta Alanuoli ja valitsemalla sitten Asetukset Asetukset. Valitse Tallenna selfie esikatselun kaltaisena.

Selfien muokkaaminen

Selfien retusointi

Voit käyttää kasvojen retusointia selfieihin tai muotokuvatilakuviin.

1. Jos haluat retusoida selfien tai muotokuvatilakuvan, napauta alanuolta Alanuoli.
  2. Kasvojen retusointi ‑kohdassa:
    • Pixel 4a 5G ja uudemmat: Valitse Hienovarainen tai Pehmeä.
    • Pixel 4a ja vanhemmat: Valitse Luonnollinen tai Pehmeä.

Vinkki: Retusoinnin vaikutukset näkyvät vasta lopullisessa kuvassa.

Selfien kirkkauden lisääminen

Ennen selfien kirkkauden lisäämistä sinun on vaihdettava etukameraan. Voit lisätä selfieiden kirkkautta napauttamalla alanuolta Alanuoli ja valitsemalla Selfien valaisu Selfien valaisu

Selfien loitontaminen (vain Pixel 3)

Pixel 3:ssa on erityisleveä etukamera, jotta voit loitontaa kuvaa selfietä varten. Voit tehdä tilaa useammille ihmisille ennen selfien ottamista käyttämällä näytön alalaidassa olevaa liukusäädintä.

Ääniohjatun selfien ottaminen

Voit ottaa selfien ääniohjauksella Pixel-laitteella seuraavilla tavoilla:

• Kameran ajastimella.
  • Kämmenajastimella.
  • Google Assistantilla.
Selfien ottaminen ajastimella

Näin otat selfien ajastimella:

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Ajastin-näytöltä kolme sekuntia tai 10 sekuntia .
  4. Käynnistä ajastin valitsemalla Kaappaa Ota valokuva.
Selfie-ajastimen käynnistäminen kädellä (Pixel 6 ja uudemmat)

Näin voit käynnistää selfien ajastimen kädellä Pixel Foldilla tai Pixel Tabletilla:

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Kun laitteen kameran ajastin on päällä, voit aloittaa lähtölaskennan nostamalla kättäsi kameran edessä.
  3. Jotta voit käyttää kämmenajastinta, varmista seuraavat asiat:
    • Kasvosi on kehyksissä.
    • Kämmen on suorassa ja kohti kameraa.
    • Kasvosi ja kämmen näkyvät kokonaan.

Selfien ottaminen ääniohjauksella

Voit ottaa selfien ääniohjauksella Pixel-laitteellakäyttäen Google Assistantia. Katso ohjeet Google Assistantin käyttöönottoon täältä.

Näin voit ottaa kuvan ääniohjauksella:

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Aseta laite tasaiselle alustalle.
  3. Astu kauemmas niin, että olet kameran kehyksissä.
    • Voit aloittaa kameran ajastimen sanomalla "Hey Google, take a picture". Puhelin ottaa kuvan kolmen sekunnin viiveellä.