Problemen oplossen met de Camera-app op je Pixel-telefoon

Als de camera van je telefoon problemen veroorzaakt, kun je deze stappen volgen om het probleem op te lossen.

Open de camera na elke stap en kijk of het probleem is opgelost. Zo niet, probeer dan de volgende stap.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Stap 1: Reinig de cameralens en laser

Als je de cameralens en lasersensor wilt reinigen, veeg je ze voorzichtig schoon met een zachte, schone doek.

• Als je foto's en video's wazig zijn of als de camera niet goed scherpstelt, maak je de cameralens schoon.
  • Als je telefoon een lasersensor heeft, maak je deze ook schoon. Bekijk waar de lens en sensor zich bevinden op je Pixel-telefoon of Nexus-apparaat.

Tip: Misschien krijg je een melding van je camera als die merkt dat de lens vies is. Meer informatie over hoe je waarschuwingen voor een vuile lens uitzet

Stap 2: Start de telefoon opnieuw op

1. Houd de aan/uit-knop van je telefoon ingedrukt.
  2. Tik op Uitschakelen.
  3. Nadat je telefoon is uitgeschakeld, houd je de aan/uit-knop ingedrukt totdat je telefoon weer wordt ingeschakeld.

Stap 3: Wis het cachegeheugen van de Camera-app

1. Open de app Instellingen Instellingen van je telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken en dan Camera. Als je 'Alle apps bekijken' niet ziet, tik je op App-info.
  3. Tik op Opslag en dan Cache wissen.

Stap 4: Update je apps

1. Open de Google Play Store-app Play Store op je telefoon.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn apps en games.
  3. Tik op Updaten als er apps moeten worden geüpdatet.

Stap 5: Ga na of het probleem wordt veroorzaakt door andere apps

1. Houd de aan/uit-knop van je telefoon ingedrukt.
  2. Tik op je scherm op Uitschakelen Aan/uit en houd deze optie vast.
  3. Je telefoon wordt opgestart in de veilige modus. De tekst 'Veilige modus' wordt onderaan het scherm weergegeven.
  4. Open de camera en ga na of deze werkt.
    • Als Google Camera in de veilige modus wel werkt, kan het probleem worden veroorzaakt door een andere app.
      1. Start je telefoon opnieuw op om de veilige modus uit te schakelen.
      2. Verwijder de app die je het laatst hebt gedownload.
      3. Open de camera en kijk of het probleem is opgelost. Zo niet, dan herhaal je de vorige stap.
      4. Als het probleem is opgelost, kun je verwijderde apps opnieuw installeren.
    • Als Google Camera niet werkt in de veilige modus, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met een app kunt oplossen.

Heb je nog steeds cameraproblemen op een Pixel-telefoon?

Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met het resetten van je telefoon kun je op onze forums vragen stellen aan de Pixel-community.
Je kunt ook contact opnemen met een klantenservicemedewerker over dit probleem. Meer informatie over hoe je hulp kunt krijgen voor je Pixel