Välja integritetsinställningar för Googles appar och tjänster som är inbyggda i bilen

Du kan använda Googles appar och tjänster i vissa bilmodeller, till exempel Polestar 2 och Volvo XC40 Recharge Pure Electric. Du kan styra vilken information som delas med Google när du använder Googles appar och tjänster i bilen. Du kan när som helst ändra integritetsinställningarna för Googles appar och tjänster.

När du använder Googles appar och tjänster i din bil gäller Googles användarvillkor och användarvillkoren för Google Maps. Alla data används i enlighet med Googles integritetspolicy.

Viktigt! Inställningarna varierar beroende på biltillverkare. Appens funktioner kan begränsas när du ändrar vissa inställningar. Mer information finns i handboken för bilen.

Aktivera eller inaktivera plats

När du delar ditt fordons platsinformation kan du få navigering, trafikinformation i realtid, automatisk ändring av rutt och sökresultat i Google Maps. Du kan också be Google-assistenten att hjälpa dig att navigera dit du ska eller att hitta något, till exempel närliggande restauranger. Google använder din platsinformation för att stödja säkerhetsrelaterade förarassistans-funktioner, till exempel uppdatering av vägskyltar.

Så här ändrar du platsinställningar:
  1. Öppna Inställningar på skärmen i bilen.
  2. Öppna Plats.
  3. Aktivera eller inaktivera Plats.

Ändra dina appbehörigheter

Du kan välja om appar som Google Maps, Google Assistent och Google Play ska få åtkomst till information som din plats och mikrofonen.
Så här ändrar du appbehörigheter:
  1. Öppna Inställningar på skärmen i bilen.
  2. Öppna Appbehörighet.
  3. Ändra behörigheter för varje app.

Hantera din sparade aktivitet

När du loggar in på ditt Google-konto sparas data i kontot för att ge dig mer anpassade upplevelser i alla Googles appar och tjänster. Du bestämmer vilken data som ska sparas i Google-kontot, till exempel aktivitet från appar i din bil och röstinspelningar.

Så här ändrar du aktivitetsinställningarna:
  1. Öppna Inställningar på skärmen i bilen.
  2. Tryck på Google följt av Hantera aktivitetsinställningar.
  3. Välj vilken data du vill spara i ditt Google-konto.

Dela information om användning och diagnostik

Du kan välja att dela information om hur bilens infotainmentsystem används för att hjälpa Google att förbättra tjänsterna. Detta omfattar information om hur ofta du använder dina appar, systemprestanda och kvaliteten på din nätverksanslutningar, till exempel mobildata, wifi och Bluetooth. Läs om hur Google använder din användnings- och diagnostikinformation.

Så här delar du användnings- och diagnostikdata:
  1. Öppna Inställningar på skärmen i bilen.
  2. Tryck på Google följt av Mer Mer.
  3. Tryck på Användning och diagnostik.
  4. Aktivera eller inaktivera Dela denna data.

Välj vad du vill dela med Google Maps i din bil

I integritetscentret kan du hantera fordonsdata som du delar med Google Maps, till exempel kördata, elfordonsdata och alternativ för kartor offline.
Så här hittar du integritetscentret:
  1. Öppna Google Maps Maps på skärmen i bilen.
  2. Tryck på Inställningar Settings längst ned.
  3. Tryck på Integritetscenter.
Läs mer om datadelning med Google Maps i din bil.

Välj vilken information du vill dela med Google-assistenten i din bil

När du konfigurerar Google Assistent kan du bli ombedd att aktivera vissa inställningar. Aktivera Webb- och appaktivitet om du vill använda Google-assistenten i bilen. Då sparas din aktivitet på Googles webbplatser och i Googles appar. Den här informationen hjälper assistenten att ge dig mer passade upplevelser och förslag, till exempel navigering till personliga platser som Hem och Arbete. Du kan också välja att aktivera personliga resultat om du vill använda Google Kalender, sparade destinationer, påminnelser och annat med hjälp av din röst. Du kan fortfarande få en begränsad upplevelse av Google-assistenten utan att dessa inställningar är aktiverade.

Så här ändrar du inställningarna för Google Assistent:
  1. Öppna Inställningar på skärmen i bilen.
  2. Tryck på Google följt av Google Assistent.
  3. Välj önskade inställningar för Google Assistent.

Läs mer om inställningarna för Google Assistent.

Läs mer om vilken information din bil regelbundet skickar till Google för att hålla dig uppdaterad.

Din bils infotainmentsystem utbyter regelbundet information med Google, till exempel om din programvaruversion och nätverksanslutning, för att hålla dig uppdaterad. Det här hjälper Google att se till att appar och tjänster fungerar konsekvent och att bilen får programvaruuppdateringar.

Läs mer om tjänsten Enhetskonfiguration för Android.

Data som sponsras av biltillverkaren

Vissa fordon har en dataanslutning för att du ska få tillgång till Googles appar och andra tjänster. Om du har en dataanslutning från biltillverkaren kan dina uppgifter komma att skickas via det nätverket. Du kan hantera din dataintegritet i nätverksinställningarna på bilens skärm. Kontakta biltillverkaren om du vill ha mer information om hur din data kan kommas åt.