Använd inbyggda Google Assistent för att navigera i bilen

Viktigt! Denna artikel gäller bara Google Maps som är inbyggd i bilen. Funktionens tillgänglighet eller tillämpning kan bero på biltillverkaren eller regionen och ditt dataabonnemang.

Med Google Assistent kan du hitta information och få saker gjorda medan du kör. Ställ frågor och säg vad du vill ha hjälp med i Google Maps, så att du kan fokusera på körningen.

Tips! Denna funktion är inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder/regioner.

Prata med Google Assistent

1. Öppna Google Maps-appen Maps på bilens startskärm.
  2. Navigera till en plats eller säg ”Ok Google, navigera hem”.
  3. I navigeringsläget säger du ”Ok Google” eller trycker på Assistent-mikrofonen Voice search.
  4. Säg vad du vill att Google Assistent ska hjälpa dig med.

Tips! I bilens användarhandbok kan du läsa om hur du aktiverar assistenten med knapparna på ratten eller i bilen.

Vad kan du be Google Assistent om?

Resor och platser i närheten

• ”Vilken väg är det här?”
  • ”När stänger [plats]?”
  • ”Visa ruttöversikt” eller ”Visa alternativa rutter”
  • ”Restauranger i närheten”

Vägbeskrivningar och navigering

• ”Var ska jag svänga nästa gång?” eller ”Nästa steg”
  • ”Hur lång tid tar det innan jag är framme?”
  • ”Hur ser trafiken ut längre fram?” eller ”Hur ser trafiken ut på vägen hem?”
  • ”Visa trafik” eller ”Dölj trafik”
  • ”Visa satellitbild” eller ”Dölj satellitbild”
  • ”Undvik vägtullar” eller ”Tillåt vägtullar”
  • ”Stäng av röstvägledning” eller ”Sätt på röstvägledning”
  • “Centrera”
  • ”Visa lista över vägbeskrivningar”
  • ”Undvik motorvägar” eller ”Tillåt motorvägar”
  • ”Vad är min destination?” eller ”Hur långt är det till min destination?”
  • ”Avsluta navigering”
  • ”Var är jag?”
  • ”Är vi framme än?”
  • ”Hjälp”

Du kan också be Google Assistent om information och få hjälp med vanliga uppgifter. Se vad mer du kan fråga om.