Lyssna på radio

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.

Du kan be att Google-assistenten på din högtalare, Smart Display, smarta väckarklocka eller bil spelar upp radiokanaler med namn eller plats.

1. Säg ”Hey Google” eller tryck på knappen när du vill prata med assistenten.
  2. Säg ett kommando.

Testa dessa kommandon

Spela

• Kanalnamn: ”Spela ESPN Radio”. ”Spela Mega 97,9 FM”. ”Spela Mega 97,9 på iHeartRadio”.
  • Frekvens: ”Spela 98,5”.
  • Anropssignal: ”Spela KQED”. ”Spela KFOG”.
  • Plats: ”Spela Z100 i New York”.
  • Närliggande NPR-kanal: ”Spela NPR”.
  • Få information: ”Vad är det som spelas?”

Styra vad som spelas

• Pausa eller stoppa:
    • ”Pausa”.
    • ”Stoppa”.
    • ”Stoppa radion”.
  • Återuppta:
    • ”Återuppta”.
    • ”Fortsätt spela”.

Ändra volymen

Du kan ställa in volymen till en viss nivå (1–10) eller procent (1–100 %).

• Höja: ”Höj volymen” (höjer volymen med 10 %).
  • Sänka: ”Sänk volymen” (sänker volymen med 10 %).
  • Ställa in en volymnivå: ”Volym 5”.
  • Ställa in en procent: ”Ställ in volymen på 65 %”.

Läs mer om hur du ändrar volymen.

Styra radion i bilen

Du kan lyssna på bilradion eller en radio-app, t.ex. iHeartRadio, med hjälp av den integrerade Google-assistenten.

Du kan till exempel säga

• ”Hey Google, spela 102,7” så spelar assistenten upp den kanalen på bilradion.
  • ”Hey Google, spela 102,7 på iHeartRadio” så spelar assistenten upp den kanalen från streamingappen.
Tips! Be att assistenten spelar upp en radiofrekvens, inte ett kanalnamn eller en anropssignal.

Styra radio från Google Home-appen

Om du använder assistenten på en högtalare, Smart Display eller smart väckarklocka kan du ändra volymen i Google Home-appen.

1. Öppna Google Home-appen Google Home på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på Home Home längst ned.
  3. Tryck på enheten följt av Ändra volymen.