Radera tillgängliga möten och avboka bokade möten

När du måste ändra din tillgänglighet går det att ta bort tider och avboka möten i kalendern.

Det går att skapa en bokningssida och göra det möjligt för andra att schemalägga obegränsade möten i din kalender utan kostnad. Om du har en berättigad prenumeration på Google Workspace eller Google One får du mötesfunktioner med premiumfunktioner. Läs mer om premiumfunktioner i mötesscheman

Ta bort tillgängliga tidsperioder

Viktigt! När du tar bort ett mötesschema:

• Mötet tas bort från kalendern.
  • Bokade möten finns kvar i kalendern och personens kalender som bokade mötet.
  • Länkar till bokningssidor som du har delat fungerar inte längre.
  1. Öppna Google Kalender på en dator.
  2. Klicka på det mötesschema du vill radera.
  3. Klicka på Radera mötesschema uppe till höger i mötesfönstret.
Tips! Om du vill göra ändringar i ditt mötesschema, till exempel ta bort ett tidsblock, måste du redigera mötet.

Avboka ett möte

Viktigt! När du avbokar ett bokat möte:

• Mötet tas bort från din kalender.
  • Ett avbokningsmeddelande skickas till den som bokade mötet.
  • Avbokningstiden visas på din bokningssida.
  1. Öppna det bokade mötet i Google Kalender på datorn.
    • Om du använder en kalender från tredje part kan du avboka ditt möte från bekräftelsemeddelandet. Du kan även svara nej till en kalenderinbjudan för att avboka ett möte.
  2. Klicka på Avboka möte.
  3. Klicka på Avboka mötet på bokningssidan som öppnas.
Tips! Om du eller personen som har bokat ett möte hos dig vidarebefordrar e-postmeddelandet med bokningsbekräftelsen till någon kan mottagaren avboka det.

Läs mer om återbetalningar för avbokade möten

Om du har en berättigad Google Workspace-prenumeration kan du be om betalning direkt när kunderna bokar möten i din kalender. Läs mer om betalningar för möten.

Alla betalningar och återbetalningar hanteras av Stripe. Google Kalender kan inte:

• Bearbeta eller lagra betalningsuppgifter (till exempel kreditkortsnummer)
  • Debitera eventuella plattformsavgifter
  • Hjälpa till med återbetalning eller betalningsproblem

När du avbokar ett möte som arrangör eller kund bearbetas inte återbetalningen automatiskt.

• Om du är arrangör: Återbetala kunden i Stripes översikt.
  • Om du är kund. Om du vill begära en återbetalning för ett avbokat möte måste du först läsa organisatörens avbokningspolicy och sedan kontakta kunden för att be om återbetalning.