Feilsøking av kostnadsøkninger i Performance Max

I denne artikkelen ser vi nærmere på ulike årsaker til endringer og svingninger i Performance Max-kampanjer, hvorfor de kan føre til endringer i kampanjeresultatene over tid, og hvordan du kan bruke verktøyene i Google Ads-kontoen din til å forstå årsakene til disse endringene.

Husk dette

Det er normalt at kampanjeresultatene varierer.

Før du begynner

Bruk forklaringer-funksjonen til å identifisere årsaker til resultatendringer med bare ett klikk

Forklaringer har statistikker om større endringer i resultatene fra Performance Max-kampanjen din, og du kan raskt se hva som forårsakt endringene. Som standard ser du forklaringer som sammenligner datoperioden du har valgt, med den forrige perioden av lik lengde: Slik ser du forklaringer:

1. Gå til Kampanjer- eller Annonsegrupper-siden i Google Ads-kontoen din.
  2. Hold markøren over verdiene i datatabellen som er blå med en prikkete linje under.
  3. Du kan se hvordan denne verdien har endret seg siden den forrige perioden.
  4. Klikk på Se forklaringer for å finne ut hva som førte til endringen.

Evaluer resultatene basert på budstrategien og optimaliseringsmålet du bruker

Før du trekker konklusjoner om kampanjeresultatene, er det viktig at du vurderer hvorvidt innstillingene du bruker, er i tråd med beregningene det optimaliseres for i kampanjen. Hvis du oppdaterer budstrategien eller optimaliseringsinnstillingene i kampanjen i tråd med forretnings- og annonseringsmålene dine, kan du være sikker på at du fokuserer på de relevante beregningene når du analyserer kampanjeresultatene for å finne ut årsakene bak svingningene.

Med mål-CPA er for eksempel hensikten at du skal få så mange konverteringer som mulig til (eller under) målkostnaden per handling (mål-CPA) du fastsetter. I kampanjer med mål-CPA kan kostnaden per konvertering og andre konverteringsrelaterte beregninger være bedre resultatindikatorer enn kostnaden per klikk og antallet visninger.

Hvilken budstrategi bruker du for å nå målene dine?