Ohjeita ongelmatilanteisiin: Maksimitulokset-kampanjan kulujen kasvu

Tässä artikkelissa kerrotaan syitä Maksimitulokset-kampanjan vaihteluihin ja muutoksiin, miksi ne voivat vaikuttaa kampanjan tuloksiin ajan myötä ja miten voit selvittää muutosten syyt ja seuraukset Google Ads ‐tilin työkalujen avulla.

Hyvä muistaa

Kampanjatulosten vaihtelu on normaalia.

Ennen kuin aloitat

Selvitä tulosmuutosten syyt nopeasti selitysten avulla

Selityksistä saat nopeasti tietoa Maksimitulokset-kampanjan tuloksissa tapahtuneista merkittävistä muutoksista ja niiden syistä. Näet oletuksena selitykset, joissa valitsemaasi aikaväliä verrataan edelliseen samanpituiseen aikaväliin. Näin löydät selitykset:

1. Mene Google Ads ‐tilillä Kampanjat- tai Mainosryhmät-sivulle.
  2. Vie hiiri datataulukossa sellaisen arvon päälle, joka näkyy sinisenä ja jonka alla on katkoviiva.
  3. Näet, miten arvo on muuttunut edelliseen aikaväliin verrattuna.
  4. Klikkaa Näytä selitys nähdäksesi, mikä on aiheuttanut muutoksen.

Tulosten arviointi hintatarjousstrategian ja optimointitavoitteen perusteella

Ennen kuin teet johtopäätöksiä kampanjan tuloksista, kannattaa miettiä, vastaavatko käyttämäsi asetukset niitä mittareita, joille kampanja on optimoitu. Päivittämällä kampanjasi hintatarjousstrategian tai optimointitavoitteen asetukset liiketoiminta- ja mainontatavoitteidesi mukaisiksi voit varmistaa, että keskityt tulosten analysoinnissa olennaisiin mittareihin ja voit selvittää vaihteluiden syyn.

Esimerkiksi CPA-tavoitteen avulla voit saada mahdollisimman paljon konversioita valitulla toimintakohtaisella hintatavoitteella (CPA-tavoitteella) tai sitä alhaisemmalla hinnalla. CPA-tavoitetta käyttävissä kampanjoissa hinta per konversio ja muut konversioihin liittyvät mittarit voivat olla parempia tulosmittareita kuin klikkauskohtainen hinta ja impressiot.

Mitä hintatarjousstrategiaa käytät saavuttaaksesi tavoitteesi?