Konverteringssporing: feilsøking av statuser som kan tilordnes konverteringssporing

På denne siden gjennomgår vi problemer med og feilsøking av Google Ads-tagger. Hvis du ser etter Google Tag Manager, kan du gå til feilsøking av problemer med Google-tagger.

Hvis du har konfigurert konverteringssporing i Google Ads for å se når annonsene dine fører til verdifulle handlinger, for eksempel kjøp på nettstedet eller anrop til et telefonnummer på nettstedet, kan du bruke flere metoder for å kontrollere om konverteringene registreres på riktig måte. Hvis de ikke registreres på riktig måte, kan du feilsøke problemer med taggen for konverteringssporing (kodebiten du eller nettutvikleren har installert på nettstedet). Du kan

• få bekreftet at Google Ads kan «se» taggen og faktisk registrerer konverteringer i kontoen din
  • bruke andre verktøy og metoder for å kontrollere at taggen er installert på riktig sted, og at de rette kodeparameterne benyttes
  • gjennomgå noen vanlige problemer for å sjekke hvorfor konverteringene ikke registreres korrekt

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
    • Her ser du en tabell over alle konverteringshandlingene dine.
    • Øverst på siden vises alle varsler knyttet til konverteringer samt forslag til hva du kan gjøre for å forbedre konverteringsmålingen.
  4. I Status-kolonnen finner du informasjon om konverteringshandlingene og resultatene så langt.

Konverteringshandlinger har tre ulike oversiktsstatuser, som du kan se i Sammendrag-delen på Konverteringer-siden.

• Aktiv: Hvis konverteringshandlingen har statusen «Aktiv», med grønn markering, betyr det at alt fungerer som forventet. Hold markøren over statusen for å se flere detaljer.
  • Handling kreves: Hvis konverteringshandlingen har statusen «Handling kreves», med gul markering, betyr det at du har visse gjøremål. Hold markøren over statusen for å se flere detaljer og eventuelle trinn du kan følge videre.
  • Registrerer ikke: «Registrerer ikke»-statusen for konverteringshandlingen har rød markering. Den indikerer at systemet vårt ikke har mottatt noen ping fra taggen for konverteringsmåling på over 24 timer, at ingen målingsplattform (Google Play, Firebase, Gold eller andre tredjepartsplattformer) er tilknyttet, eller at kontoen din ikke er oppført på godkjenningslisten (for butikksalg og butikkbesøk). Hold markøren over statusen for å se flere detaljer.
Hvilken status er konverteringshandlingen tilordnet?